Salmonellaa todettu Raision kananrehusta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Evira
07.03.2009 - 18:20

Rehuraisio Oy:n valmistamasta siipikarjan rehusta, Kanatiivisteestä, on tänään todettu salmonellaa. Rehun valmistuslinja on pysäytetty ja linjan puhdistus on käynnissä. Vielä varastossa olevat rehut on asetettu myyntikieltoon. Saastuneessa rehussa epäillään olevan sama Salmonella Tennessee -kanta kuin kahdella munintakanatilalla (Eviran tiedote 4.3.).

Saastuneet rehut tullaan vetämään pois tiloilta. Kanatiivisteessä käytetään ulkomaista soijarouhetta, mikä saattaa olla tartunnan lähde. Näytteiden ottoa tullaan jatkamaan tartuntalähteen ja sen levinneisyyden selvittämiseksi.

Kaikilta tuotantotiloilla, joihin saastuneeksi epäiltyä rehua on toimitettu, otetaan viranomaisten toimesta näytteitä sen selvittämiseksi, onko eläimissä tartuntaa. Jos tartunta todetaan eläimissä, tilalta ei saa toimittaa eläimiä tai kananmunia muille tiloille tai kulutukseen.




Pikkasen huonompi juttu. Onkohan Suomi enää jatkossa salmonellavapaa maa. Ja vielä parhaaseen pääsiässesonkiin sattui tämmönen skandaali. Kuulemma parillekymmenellekin kanatilalle päässyt rehua.

Kommentit (4)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
stume618

Pikkasen huonompi juttu. Onkohan Suomi enää jatkossa salmonellavapaa maa. Ja vielä parhaaseen pääsiässesonkiin sattui tämmönen skandaali. Kuulemma parillekymmenellekin kanatilalle päässyt rehua.



No, onneksi valvonta toimii ja syykin saatiin paljastettua ja toimenpiteet käynnistettyä nopeasti.

Mitätöntähän tämä olisi missä tahansa muussa maassa, tuskin olisi edes uutisiin päässyt. Salmonella on muualla arkipäivää. Toivottavasti meillä jatkuu tähänastinen linja vastakin, eli kontaminaatio saadaan tuhottua.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

syytinki
Seuraa 
Viestejä8909
Liittynyt18.8.2008

Tänään Hesari väitti, että syynä oli soijaperäinen raaka-aine. Se myös on hyvin yleistä.

Voi, voi.

Missähän kunnossa Tuc on ja miten sen yhden tyypin kissat, joita aiottiin ruokkia kasvisruualla.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Joo ja sijanlihastaki on löyvetty salmonellaa, niin että palviläski, ja lenkkimakkara, ja suolaläski, ja kanakoivet ja mitä piruja niitä ny onkhan, on ainaki puolilhans salmonellaa , jos ei ihan täynnä asti vielä. Hirvenlihassa ei ole salminellaa, vai mitäson, sitä mie nykki järsin. Ja kisuran paistija panin eilen kuivhan.

Hymijöt läskijä ja kanankoipija ahmiville aljuille, syökää grillikylkijä.
Killa se salmonellarallaa siittä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä8909
Liittynyt18.8.2008
Aslak
Joo ja sijanlihastaki on löyvetty salmonellaa, niin että palviläski, ja lenkkimakkara, ja suolaläski, ja kanakoivet ja mitä piruja niitä ny onkhan, on ainaki puolilhans salmonellaa , jos ei ihan täynnä asti vielä. Hirvenlihassa ei ole salminellaa, vai mitäson, sitä mie nykki järsin. Ja kisuran paistija panin eilen kuivhan.

Hymijöt läskijä ja kanankoipija ahmiville aljuille, syökää grillikylkijä.
Killa se salmonellarallaa siittä.


Joo, joo.

Ootappa vain kun käyn salmonellani kanssa kyykyllä teidän palkisilla. Kyllä siinä pian tulee poron paististakin kahden pään yskä.

Ja hampparin väärässä ei kyllä ole salmonellaa. Ehkä sitten jos siihen pantaisiin lihaa.

Uusimmat

Suosituimmat