Seuraa 
Viestejä204

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009 ... 98963.html

Poliisi etsii sotilaiden ampujia Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlannissa poliisi jatkaa laajoja etsintöjä kahden brittisotilaan ampujien löytämiseksi. Hyökkäyksen järjestäjäksi on ilmoittautunut Todellinen IRA -niminen tasavaltalaisryhmä.

Todellisen IRA:n jäsenenä esiintynyt mies ilmoittautui iskun tekijäksi sunnuntaina puhelimitse irlantilaiselle Sunday Tribune -sanomalehdelle.

Vuonna 1997 Irlannin tasavaltalaisarmeijasta IRA:sta irtautunut ryhmä ei hyväksy Pohjois-Irlannin rauhanprosessia. Se oli myös Pohjois-Irlannin verisimmän yksittäisen pommi-iskun, vuonna 1998 tapahtuneen Omagh'n pommihyökkäyksen takana.

Brittisotilaat ammuttiin myöhään lauantai-iltana armeijan tukikohdan portilla Antrimin kaupungissa Belfastin lähellä, kun he olivat noutamassa tilaamiaan pizzoja. Ammuskelussa loukkaantui neljä ihmistä, joista kaksi oli pizzalähettejä.

Brittisotilaita ei ole surmattu Pohjois-Irlannissa yli kymmeneen vuoteen. Hyökkäyksen uskotaan lisäävän jännitteitä Pohjois-Irlannin katolilaisten ja protestanttien välillä sekä horjuttavan rauhanprosessia.

Yli 10 vuoden tauon jälkeen, näyttää siltä että Irlannissa kytee yhä sama viha. Vai oliko tämä yksittäinen tapaus? Toivoa sopii ettei Irlannin vanhoja haavoja revitä auki.

Kommentit (3)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Uusi viranomaissurma: http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/03/ ... 01204.html

Vielä ei tiedetä, onko ampumavälikohtauksen takana Todellinen IRA. Kieltämättä sopisi kuvaan, että he ovat aloittaneet uuden väkivaltakampanjan. Ykkösmaalina ovat yleensä olleet brittisotilaat, mutta myös muut viranomaiset ovat tähtäimessä. Poliisin surma olisi aika luonnollinen ratkaisu, koska lauantaisen tapauksen jälkeen sotilaat ovat luultavasti enemmän varuillaan.

Mutta tämähän nyt on vain spekulointia, ennen kuin asiasta saadaan lisätietoja. Ikävä juttu rauhanprosessille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän tuokin ollut vain ajan kysymys. Käsittääkseni imperiumia kannattavat protestantit pitävät edelleen marssejaan katolisten asuinalueiden läpi. Kiihkeimpinä vuosina ne olivat enemmänkin kuin provosoivia. Silloin hakattiin jokainen tielle sattunut katolinen oli sitten kyseessä mies, nainen, lapsi, vanhus, rampa...

Tuskimpa niillä mitään yhteiseloa edistävää vaikutusta ole nykyäänkään.

...

Broken bottles under childrens feet
Bodies strewn across the dead end street
But I wont heed the battle call
It puts my back up
Puts my back up against the wall

Sunday, bloody sunday
Sunday, bloody sunday

...
http://www.lyricsfreak.com/u/u2/sunday+ ... 41428.html

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat