Seuraa 
Viestejä45973

Löysin netistä hienon idean ottaa salama avuksi energiantuotannossa:

- http://www.survivingpeakoil.com/article.php?id=lightning
- http://naturalscience.com/ns/letters/ns_let19.html
- http://www.peswiki.com/energy/Directory:Lightning_Power

Luulisi, että energian voisi kerätä vaarantamatta ympäristön asukkaita esim. aavikoilla tai merellä.

Energian keruun voisi ehkä hoitaa tulevilla suprajohtavilla magneettisen energian akuilla:

http://www.doc.ic.ac.uk/~mpj01/ise2grp/energystorage_report/node8.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (18)

Mietin muuten tosissani että tämä on joku vitsi, että makkarasta (salami) otetaan energiaa. Ei ole minun päiväni tänään ei.

.
Seuraa 
Viestejä847
Asimov
Mietin muuten tosissani että tämä on joku vitsi, että makkarasta (salami) otetaan energiaa. Ei ole minun päiväni tänään ei.

Sama vika

Toisaalta purkaus pitäisi varastoida ennen salamaa.
Aika hankala homma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Vaikka koko salaman energia saataisiin talteen, olisi se aika mitätön, sillä salaman kesto on hyvin lyhyt. Tai näin olen ymmärtänyt.

Normaali hehkulamppu palaa pari tuntia, maapallolla salamoi 10.000 kertaa vuorokaudessa, 10.000 x 60W = 600kW x 2 = 1,2MWh/vrk.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Meetwurstiin sekoitin minäkin. . Ehkä tässä tapauksessa olisi ollut kuvaavampää käyttää ilmaisua "salamoista." Kieliopillisista eroista en osaa sanoa. Tuntuvat molemmat samalla lailla oikeilta.

Maanpinnan ja ukkospilvien välillä on potentiaaliero, eli energiaa on kyllä maan ja taivaan välillä . Maan ja pilvien välisistä salamoista on niiden lyhytkestoisuuden vuoksi kyllä vakeaa mitään hyödyllista saada koottua. Todellisuudessa purkaus on vielä lyhyempi, kuin mitä ihmissilmä näkee. Kuva säilyy verkkokalvolla pidempää. Suurin osa salamoinnista tapahtuu kaiken lisäksi ukkospilven sisällä. Muistelen, että myös ylempiin ilmakerroksiin kovin paljon.

Pitää tutkia noita linkkejä. Onko siitä "korkea piippu", voimalasta muuten mitään kuulunut? Minulla osoitteet ovat kadonneet päivitysten myötä.

Lierikki Riikonen

Asimov
Mietin muuten tosissani että tämä on joku vitsi, että makkarasta (salami) otetaan energiaa. Ei ole minun päiväni tänään ei.

Salamista saa hyvin energiaa, mutta aiheuttaa pahanhajuista ilmavaivaa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Salamista saa hyvinkin paljon energiaa. Tarkalleen ottaen 1610 kJ/100 g. Puhtaista öljyistä saa toki enemmän, mutta salami on hyvää!

totinen
Seuraa 
Viestejä4887

Ohessa on kuva tuulimyllystä, joka voidaan sijoittaa esim. kymmenen kilometrin korkeuteen. Laskennallisesti sillä voidaan tuottaa hyvin edullista sähköä. Valitettavasti aparaatti olisi käytännössä eräs parhaista tunnetuista ukkosen johdattimista. Tämä ongelma voitaisiin voittaa mikäli laitteeseen voitaisiin lisätä salamaenergian talteenotto.

http://www.skywindpower.com/ww/index.htm

Yhdellä kurssilla ihmeteltiin mm. sähköverkon suojausta salamaniskuilta ja siinä yhteydessä mainittiin että yksi salamanisku saattaa aiheuttaa johtoon amplitudiltaan 30kA ylijännitepulssin. Joten ihan pelkästään tuolta pohjalta voisi kuvitella että salami(e)n talteenotto voisi olla peliliike. Kunhan saadaan ratkaistua se sähkön varastointiongelma!

lierik
Suurin osa salamoinnista tapahtuu kaiken lisäksi ukkospilven sisällä. Muistelen, että myös ylempiin ilmakerroksiin kovin paljon.

Tuosta oli hiljattain ohjelma TV:ssä. Pilvien yläpuoliset salamat on todistetusti olemassa, mutta niistä ei haluta pitää isoa ääntä - lentoliikenne voisi kärsiä siitä. Edellinen sukkulan paluun viivästyminenkin pistettiin mahdollisten pilvien yläpuolisten salamoiden syyksi.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
DominusEtDeus
Haha!
Pistetään vaa pollet uuniin. Ne ovat saasteetonta energiaa, kun syövät ruohoa

Älä punastele, energiaa voidaan tuottaa mitä merkillisimmillä tavoilla
Physorg
San Francisco has become the first U.S. city to consider turning dog poopies into methane, which can heat homes, cook meals and generate electricity.
http://www.physorg.com/news11050.html

totinen
ristiässä
Kunhan saadaan ratkaistua se sähkön varastointiongelma!
Varastointi ei liene ongelma, koska yksi salama sisältää keskimäärin vain 4 kwh (500 000 Mw ja 30 ns). Mahtunee kevyesti johonkin superkondensaattoriin.

Haluaisin nähdä sen superkondensaattorin, joka nappaa 30 ns pulssin ja varastoi 14.4 MJ energiaa. Jo pelkästään sen kondensaattorin ESR haihduttaisi suuren osan tuosta energiasta taivaan tuuliin lämpönä, eli kondensaattori räjähtäisi, vaikka olisi kuinka hyvä kondensaattori.

(1 Wh = 3600 J)

Otetaanpa tähän väliin katsaus siihen kondensaattoritekniikkaan, mitä meillä jo on: Maitotölkin kokoinen autojen äänentoistossa käytettävä pulssikondensaattori voi varastoida noin 200 joulea energiaa, eikä sitäkään voi ladata ilman sarjavastusta, tai joku paikka paukahtaa hajalle. Kunnolliset pulssikonkat alkavat olla jo kokoluokkaa jääkaappi, mikäli niihin haluaa varastoida edes muutaman kilojoulen energiamääriä.

Näinpä tässä männä päivänä muuten aika järkyttävän näyn, kun kävin Kärkkäisellä ostoksilla. Siellä oli esittelyssä tuollainen autovahvistimen kondensaattori kytkettynä kiinni. Erikoista siinä oli, että sen kondensaattorin sisäänrakennettu ledinäyttö näytti täyttä 13.5 voltin jännitettä, eli kondensaattori oli varattu!

Ja saakeli soikoon - SUOJAAMATTOMAT TERMINAALIT suoraan asiakkaiden sorhauksille alttiina ja kondensaattori siinä esittelyseinässä kiinni. Tuli suuri houkutus sorhaista sitä auton avaimilla, mutta järki voitti. Auton avaimet olisivat nimittän höyrystyneet sen siliän tienvaltavan pamauksen saattelemana.

Toivottavasti se ei ollut oikea toimiva tuote, vaan joku valekappale.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat