Seuraa 
Viestejä45973

Kertokaas mikä ihmistä vaivaa kun viiltää letkut poikki, on koko ajan jotenkin hysteerinen ja juoksee pää edellä seinään itsensä tajuttomaksi. Lisäksi säikkyy melkein kaikkea, syyttää kaikesta muita ja vääristelee asioita. Herää yöllä eikä tunne vieressään nukkuvaa ihmistä vaan, alkaa tätä kuristaa ja tivata kuka sä oot. Ei suostu puhumaan asioista, väittää ettei niitä ole edes tapahtunut. Kyseinen ihminen on nainen 23v.

Sivut

Kommentit (44)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Henkinen sekasorto, paha sellainen. Alkuperä tuntematon ilman tarkempia tietoja.
Voitko siis olla tarkempi, erityisesti ko. henkilön menneisyyden suhteen?

Suunnilleen näin, siis mitä tiedän:

Hallitseva vaativa äiti, rima aina liian korkealla. Impulsiivinen, väkivaltainen hirmuhallitsija ja kylmä.

Seksuaalista ahdistelua lapsena ja yksi aktiin asti mennyt hyväksikäyttö, tekijänä sukulaismies. Uhri tekohetkellä 11v, hively ym alkanut 8v.

Muuttanut kotoa 14v, seurustelemaan poikaystävän luo. Poikaystävä 17v. Asuivat yhdessä n. 3v. Tänä aikana hasista, olutta ja pillereitä, kerran lsd:ä. Käytöt rajoittuivat vko:nloppuihin. Poikaystävä oli uhkaillut ja säikäytellyt sekä uhannut itsemurhalla aina humalassa ollessaan (suhteen loppuaikana).
Ennen suhteen päättymistä nainen oli kostoksi kaikesta harrastanut seksiä poikaystävän kaikkien kaverien kanssa, kertoi sitten jälkeenpäin tehneensä niin kun poikaystävä oli ollut sammuneena.

Tämä kaikki siis ennen noita aloitusviestin asioita.
Siinä sitä alustusta ensi alkuun.

On siinä kärsimystä kerrakseen. Ei ihme että on henkisesti rikki.
Ajoittain psykoottinen, todennäköisesti masentunut, ei osaa luottaa ihmisiin. Siltä pohjalta voi alkaa valita sopivia termejä.
Sikäli kuin termit mitään merkitsevät.

Villi ehdotus:

Tyttöystävä (pakko) Hoitoon. Miten sen sitten käytännössä toteutat, niin en tiedä. Kannattaa ottaa yhteyttä mielenterveys puolen ihmisiin, ja pyytää heitä auttamaan. Siitä ne hommat alkaa selviämään.

Joo, ei ne termit ole tärkeitä. Kiinnostaa vaan onko toiveita toipua, tuleeko normaali elämästä mitään.

Noista ajoista on jo yli viisi vuotta mutta edelleen saa raivareita ja ajoittain ajantaju pahasti hakusessa (mm. vuosiluku ei aina muistu mieleen).

Tuli vaan mieleen että miten hyvissä käsissä mahtaa jälkikasvu olla.

Matti Paviaani
Joo, ei ne termit ole tärkeitä. Kiinnostaa vaan onko toiveita toipua, tuleeko normaali elämästä mitään.

Noista ajoista on jo yli viisi vuotta mutta edelleen saa raivareita ja ajoittain ajantaju pahasti hakusessa (mm. vuosiluku ei aina muistu mieleen).

Tuli vaan mieleen että miten hyvissä käsissä mahtaa jälkikasvu olla.
Taitaa olla sun tehtävä kuitenkin puolisona auttaa sun naistas, ennen kuin edes mitään jälkikasvua kannattaa alkaa harkitsemaan. Tai, no jokainen kaivaa oman hautansa, että suosittelen edelleen kýsymistä ammatti-ihmisiltä noista asioista ennenmmin kuin meiltä random sättääjiltä täällä.

Kaipa tuosta voi toipua, mutta vaikeaa ja pitkäkestoista se tulee olemaan.
Jälkikasvua en suosittele, en nyt. Tuossa tilassa lapsista huolehtiminen voi äkkiä käydä mahdottomaksi.

Lääkäriin.
Saat ehkä syytteen heitteillejätöstä nyt kun oot avautunut etkä sitten tee mitään vaikka on sanottu mitä pitäis.
Älä suotta siellä ittekses tupella kun et näköjään asioita edes tiedä etkä ymmärrä.
Soitat vaikka poliisit sitten kun oikein riehuu jos ei vapaaehtoisesti suostu lähtemään hoitoon. Nykyään on hyvät hoidot. Alussa voi olla rankempaa ja se haittaa jos ei ole yhteistyöhaluinen hoidon suhteen. Sairaus voi myös estää yhteistyöhaluisuuden kuin kykyisyydenkin mutta ei tuollainen oleminen ole mistään kotoisin.

Hyvällä lääkityksellä, sitten kun hoito siihen vaiheeseen päätyy, voi elää kohtuu normaalia elämää jos ympäristöstä katoaa altistavat rasitteet.

Onko btw. alkoholilla tai huumeilla vaikutusta tapaukseen?
Jos.. niin sit onkin paljon huonompi homma. Ne voi jo sinällään aiheuttaa tota.

Matti Paviaani
Noista ajoista on jo yli viisi vuotta..Siis mitä?!
Pilailetko sinä täällä meidän kustannuksella?

mutta edelleen saa raivareita ja ajoittain ajantaju pahasti hakusessa (mm. vuosiluku ei aina muistu mieleen).
Tuli vaan mieleen että miten hyvissä käsissä mahtaa jälkikasvu olla.Jos oot väsännyt tuollaisen ihmisen kanssa jälkikasvua niin mene samalla ittekin hoitoon.

Kaikenlaisia nettikyselijöitä sitä trollata viittii. Voi paska!

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Aika traagista. Aika selvää että on emotionaalisia traumoja.

Tyttö on vielä nuori joten ei ole liian myöhäistä auttaa tässä vaiheessa. Ei välttämättä ihan pakkohoitoa vaan vaikka psykiatrilla käyntiä ja sellaista normaalin elämän puitteissa. Olen sitä mieltä että sille tytöllekkin olisi niin parasta. Asiaan puuttumattajättäminen kuitenkin kostautuu tytön tulevaisuudessa.

Keskustele tämän kanssa. Kuitenkin tee selväksi että tahdotaan tälle parasta ja että elämää ei kannata tuhota enää sen enempää. Tarvitsee jonkun jolle puhua ja joka on valmis tätä auttamaan. Kuitenkin ei voi auttaa jollei itse yritä.

Kyllä se on selvästi terapian paikka. Kyseessä on varmaan Post-traumaattinen stressireaktio ja/tai dissosiaatiohäiriö. Käsittääkseni tuohon kuuluu myös se ettei osaa yhdistää aikaa ja paikkaa menneisyydestä. Ihan tarpeeksi kauan olet odottanut, jos viis vuotta olet katsonut kun tyttöystäväsi hakkaa päätään seinään ja viiltelee ranteitaan auki. Mene terapiaan myös itse.

En pilaile kenenkään kustannuksella. Ja tosiaan: meillä on jälkikasvua, olen siis myös hullu. (ja näköjään joku trolli myös, siis peikko).

Selitin tilannetta hieman ehkä sekavasti. Korjaan asiaa: en ole asunut kyseisen ihmisen kanssa viiteen vuoteen, mutta tiedän että sekaisin on edelleen, vaikka terapiassakin on käynyt. Pelottaa lapsen puolesta.

Matti Paviaani
En pilaile kenenkään kustannuksella. Ja tosiaan: meillä on jälkikasvua, olen siis myös hullu. (ja näköjään joku trolli myös, siis peikko).

Selitin tilannetta hieman ehkä sekavasti. Korjaan asiaa: en ole asunut kyseisen ihmisen kanssa viiteen vuoteen, mutta tiedän että sekaisin on edelleen, vaikka terapiassakin on käynyt. Pelottaa lapsen puolesta.
Ja yhtäkkiä sitten päätit poukata keskusteluforumilaisislta, ties keiltä kyselemään???
Et viittiny ees googlettaa niin että olis edes jokin aavistus?
Ja missä ihmen tynnyrissä olet elänyt koko ikäs kun et psykoosista tiedä?

Selittele nyt siinä mitäs selittelet. Ensin annat ymmärtä että on jotain akuuttia ja kappas kun olikin jo viis vuotta hurahtanut kun viilteli ja juoksenteli päätään seinään.. Ettet vaan hiukan muistaiskin toisin kuin oli? Ettei nyt ihan seinää päin olis juossu..

Mä olisin sinuna jo hankkinut huoltajuuden itselleni jos oisin tehnyt kuvailemasi kaltaisen tasapainottoman ihmisen kanssa lapsen ja olisin huolissani lapsestani. Olisin ottanut ainakin jo yhteyttä sosiaaliviranomaisiin ja homman jotain apua lapseni toiselle vanhemmalle joka lasta huoltaa..

Mun lapsen isä on väkivaltainen alkoholisti ja mikäli en olis saanut karistettua häntä itse kannoiltamme olisin hakenut lähestymiskieltoa. Mä välitän lapsestani aidosti.
Sä vaikutat trollilta tjms.

Mitä sä täältä luulet saavas?
Juttuseuraa..
Sitä kyllä on tarjolla mutta ei mitään konkreettista apua sun lapselles tai hänen huoltajalleen.

Rauhoitu Pönni. Vaikutat itsekin olevan sekaisin.
Ja miksei täältä voisi saada konkreettista apua neuvojen ja ohjeiden muodossa? Luulisi jonkun palstalaisen tietävän jotakin
tällaisista tilanteista.

Dark Shade
Rauhoitu Pönni. Vaikutat itsekin olevan sekaisin.Ni just. Teitä on nyt kymmenkunta nuorta sinkkupoikaa jankuttamassa joka mutkassa mulle että mä oon sekasin ja mulla on iltalääkkeet ottamatta. Hölpölöpölöhölö.

Sun juttujas kun lukee niin et ole tästä maailmasta.
Mene vaan ottamaan itte iltalääkkees ja jätä minusta lässyttäminen sikseen. Se on tyhjänpäiväistä.
Juuri minä olen asiallisesti hakeutunut ammattiauttajien luokse silloin kun on tarvetta ollut. Eipä tulis mieleenikään lähteä kyselemään netissä joltain sosiaalisesti vammaisilta että mitä mun pitäis tehdä.
Tuossakin on kyseessä muka lapsen etu?!
Vakavasti apua hakeva olis jo mennyt hakemaan sitä apua ja ajat sitten. Suosittelen sinullekin sillä perusteella kun oon sun kipeitä juttujas lukenut. Terve menoa!

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Matti Paviaani (jotenkin hankalaa antaa tuollaiselle nimimerkille vakavaa vastausta, mutta tässä tulee),

näistä aiemmista viesteistä voinee päätellä, että teillä on yhteistä jälkikasvua, jolla on ikää vähintään viisi vuotta? Äitinsä, jonka kanssa lapsi elää, saa edelleen näitä raivareita, viiltää ranteitaan ja juoksee päin seinää itseltään tajun kankaalle?

Ei jälkikasvu missään tapauksessa hyvissä käsissä ole, jos asia on niinkuin tulkitsin. Vaikka tuollaista (viiltelyä, seinään päin juoksemista) tapahtuisi vain harvoin, viisivuotias saa siitä pahimmassa tapauksessa elinikäisiä traumoja. Lisäksi paha tilanne on sekin, jos äiti makaa tajuttomana seinää päin juostuaan ja lapsi tarvitsisi tätä.

Parasta apua saat ammattilaisilta. Et kyselemällä nettipalstoilta. Mene vaikka lähimpään terveyskeskukseen kertomaan asiasta, he auttavat itse tai neuvovat eteenpäin. Ja jos tyrkkäävät sinulle jonkun esitteen, jonka puhelinnumeroihin neuvovat soittamaan, älä jätä asiaa sikseen, vaan soita. Kyllä apua löytyy, mutta joskus sen eteen pitää nähdä vähän tai joskus vähän enemmänkin vaivaa.

Kun kysyit täältä apua, vastaan omasta puolestani, mutta minä en ole mikään ammattilainen.

Pakkohoidon kriteerit täyttyvät, jos henkilö on itselleen tai muille vaaraksi. Ranteitaan viiltelevä ja seinään juokseva on sitä itselleen ja välillisesti myös lapselleen. Jos haluat hänelle pakkohoitoa, juttelemalla ammattilaisten kanssa se varmasti onnistuu. Toki silloin lapselle pitäisi löytyä sinulta koti ja aikaa myös.

Jos olet pehmeämpien keinojen kannnalla, niitä on tässä ketjussa tarjottu. Itse kannatan tuollaisessa tapauksessa pakkohoitoa, koska tunnen menettäneeni ystävän, koska häntä ei saatu pakkohoitoon, koska oli aina hoidon tarpeessa ollessaan niin kännissä, ettei hoitoon suostuttu ottamaan.

Kuten edeltä voinee arvata, kirjoitukseni edustaa hyvin subjektiivista näkökulmaa. Ei kannata ottaa faktana.

Pönni, ellei ko. henkilö ole velvollinen huolehtimaan tarinan naisesta (ei sukulainen), ei hetteillepanosta voida tuomita.

[url]http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001?search[type]=pika...

14 § (21.4.1995/578)
Heitteillepano

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat