Seuraa 
Viestejä45973

Viehättävä amerikkalainen tiededokumentti Kotikissan historia (Science of Cats) perehtyy kotikissan historiaan. Dokumentissa selviää mm. kuinka kissa kesytettiin ja mitä egyptiläisten kissamuumioiden DNA paljastaa?

http://ohjelmat.yle.fi/prisma/prisma_dokumentti

Olen kissojen ystävänä entistä vihaisempi ihmisen turhamaisuudelle ja typerille kauneuskäsityksille. Kissat ovat alkaneet kärsiä samoista ongelmista kuin koirat, kun niitä risteytetään ihmisten mieltymysten mukaan ja ei oteta huomioon, että geneettisen muuntelun supistuessa ne alkavat kantaa mukanaan perinnöllisiä sairauksia.

Kuinka moni ihminen pitää esteettisesti hienona asiana sitä, että sairastaa jotain ihotautia? Jos ihminen on niin typerä olento, että haluaa pariutua psyykkisiä/sosiaalisia ominaisuuksia suosien, niin jättäisivät edes eläimet rauhaan. Jos ihminen haluaa naida toisen palkkapussia ajatellen, eläimillä tulisi olla oikeus valita itse kenen kanssa ne lisääntyvät.

Dokumentin esittämän väitteen mukaan kissa on ollut siinä mielessä paremmassa asemassa kuin koira, että se on itse päättänyt sietää ihmistä ja kesyyntyä. Jos joku hienosto rouva haluaa mutatoituneen nahkamöykyn pörisemään salonkiinsa, se voitaisiin toteuttaa aivan yhtä hyvin teknisen osaamisen kautta. Yleensä lapsia opetaan jo nuoresta pitäen ottamaan vastuuta siitä, että eläin ei ole leikkikalu. Missähän mahtaa olla vika, kun asiat eivät vain tunnu menevän jakeluun?

Sivut

Kommentit (181)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Hmm, noitahan tuotiin Suomeen pari vuotta sitten (pattereilla toimiva "hengittävä kissa" jolla voi esim varata tuolin), mutta osoittautui, että niissä oli kaukoitäisen alkuperän vuoksi liian monta samaa osaa kuin oikeassakin kissassa.

Shriek

Jos joku hienosto rouva haluaa mutatoituneen nahkamöykyn pörisemään salonkiinsa, se voitaisiin toteuttaa aivan yhtä hyvin teknisen osaamisen kautta.

Kissojen "ystävänä" olisin valmis ampumaan kaikki kotikissat!
Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin autokatos haisee aamuisin kissan kuselle niin, että silmiä kirvelee! (Lohkolämmittimet houkuttelevat aamuöisin näitä sulosiinejä!)
Sitten kynnen raapimat pitkin konepeltiä ja kattoa, ja kurajäljet myöhemmin keväällä ympäri autoa! Lintujen pesimäaikaan poikasten sulkakasoja pitkin pientareita jne.!

Pitäkää kissanne kiinni (kuten kaikki muutkin kunnialliset ihmiset pitävät kiinni kaikki muutkin kotieläimet), tai tapan ne kaikki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

CE-hyväksytty kirjoitti:

Naapurin kissa kun kuoli niin nyt on rotat tehny invaasion meille.

Tuossa nimenomaisessa asiassa ovat kissat erittäin ansiollisia, siis hiirenloukkuna toimijoina. Kotonani maalla katosivat hiiret nurkista rapisemasta parissa yössä, kun kissa hankittiin taloon; ja kyseinen elikko näköjään tappaa myös käärmeitäkin.

http://www.youtube.com/watch?v=R4eWEb0q29I <- pitäisi olla pätkä, jossa kisu ajaa karhun pakosalle

Sakarias kirjoitti:
"Tuossa nimenomaisessa asiassa ovat kissat erittäin ansiollisia, siis hiirenloukkuna toimijoina. Kotonani maalla katosivat hiiret nurkista rapisemasta parissa yössä, kun kissa hankittiin taloon; ja kyseinen elikko näköjään tappaa myös käärmeitäkin."

Kissa sopii erinomaisesti kotieläimeksi maatiloille, joille se alkuperäisesti sopeutettiinkin suomalaisessa agraariyhteiskunnassa.Vaan kun nykyisin tämä urbanisoitunut yhteiskunta toimii erilaisilla pelisäännöillä, joihin kissat eivät välttämättä sovellu.
Sattuu olemaan nimittäin asioiden laatu silviisii, jotta nämä "suloiset kehrääjät" aiheuttavat paljon enemmän vahinkoa naapureille, kuin iloa omistajilleen!

Mikäli joku palstalaisista haluaa jatkaa tätä kissa-keskustelua, esitän seuraavassa kommentissani varsin hyvän neuvon sen puolesta, miten vahinkoa aiheuttavasta naapurin kissasta pääsee parhaiten eroon!

Miksi Kissa otettiin kodin piiriin alun alkaen? Simppeliä: Kun on ravintoa, syötetään kisaa joka sikiää vauhdilla ja etsii itsekin ravintoa, kuten pikkulintuja ja jyrsijöitä. Kun sitten on ravinnonpuutetta, niin syödään kissoja, jotka puolikesynä on helppo saalis. Toki se on oiva syöttikin isommalle pedolle.

No-one
Seuraa 
Viestejä535
Hans Lankar
... Mikäli joku palstalaisista haluaa jatkaa tätä kissa-keskustelua, esitän seuraavassa kommentissani varsin hyvän neuvon sen puolesta, miten vahinkoa aiheuttavasta naapurin kissasta pääsee parhaiten eroon!

Tietääkseni on laissa määritelty rikokseksi ja siihen yllyttämisestä tietääkseni saa myös jonkinasteisia sanktioita. (ymmärsin, että kyse on tappamisesta)

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

Taitaa kivet raapia rassukoiden tojotia enemmän kuin kissat konsanaan. Tunnetusti elävä syyllinen täytyy joka asiaan löytää. Kissathan ovat tunnetusti syrjäytyneiden ja vähä-älyisten miesten vihollinen numero yksi.

Shriek kirjoitti:

Jos joku hienosto rouva haluaa mutatoituneen nahkamöykyn pörisemään salonkiinsa, se voitaisiin toteuttaa aivan yhtä hyvin teknisen osaamisen kautta.

Tai menemällä naimisiin "normimiehen" kanssa. Avioliittovuodet pöhöttävät kaljankiskojan telkkarin ääressä piereskeleväksi nahkamöykyksi. Ei ehkä yhtä miellyttävänhajuinen kuin kissa, mutta tuo leivän pöytään tai siis leipäkaappiin, tarkemmin ajateltuna ostaa leivän kaupasta. Ei, ei vieläkään. Siis

Päivät päästänsä istuu autotallissa maalipintaansa kyyläämässä, vihaisena, jupisten. Ottaa välillä kaljaa. Yrittää haroa roikkuvan vatsansa alta surkastuneita sukuelimiään. Kiroaa, kun ei löydä. Vaipuu epätoivoon. Ottaa lisää kaljaa, pieraisee kovaäänisesti.

Mitä, kissanjälkiä autotallissa! Ja konepellillä vielä! Naapurin kissa, sen urheilullisen, joka juoksee töihin. Juoksee töihin, vaikka voisi ajaa, kuten itse ajaa joka päivä melkein kilometrin matkan.

Saapui työmies kerran autollansa kilometrin matkan kotiinsa ennen sovittua aikaa. Urheilullinen kissanomistaja astui vaimoa keittiönpöydällä voihkeen kuuluessa eteiseen saakka. Rehellinen keskiluokkainen työmies touhua katsellessaan kiihottui ja onanoi salaa kiinteää juoksijan takamusta katsellen. Jälkeenpäin tuli syyllisyydentunteita.

Ja nuo jäljethän ovat sen homon omistaman kissan tekemiä! Tappaa se perkeleen homo pitäisi, vaan kun ei miehuus riitä moiseen. Hyllyvät kyynärvarret ja makkarat vyöllä kertovat karua kertomaa tappokyvystä. Siis kissan kimppuun ja mieluiten autolla, niin on parhaiten suojassa.

Hans Lankar
Kissa sopii erinomaisesti kotieläimeksi maatiloille, joille se alkuperäisesti sopeutettiinkin suomalaisessa agraariyhteiskunnassa.Vaan kun nykyisin tämä urbanisoitunut yhteiskunta toimii erilaisilla pelisäännöillä, joihin kissat eivät välttämättä sovellu.Puhut roskaa. Dokumentissa juuri osoitettiin, että osa kissoista tulee toimeen villeinäkin. Pieni villikissakanta saattaisi säilyä nykyään jopa Suomen olosuhteissa, kun kovat pakkaset näyttävät käyvän harvinaisiksi, ja muuallakin kuin maaseudulla. Eriasia on tietysti nämä eläinten vihaajat, jotka haluavat tappaa niitä huvin vuoksi tai vedoten siihen, että kissa ei 'sovi' 'luontoon.'

Mitä jos alkaisin lahtaamaan ihmisiä argumentein, ihminen ei sovi nyky-yhteiskuntaan, koska sen fysiologiaa ei ole selvästi suunniteltu käsittelemään sitä määrää ravintoa, jota se nykyään yhteiskunnan teollistumisen myötä saa? Mitä jos lahtaisin ihmisiä sen takia, että teollisen maiden asukkaat kuormittavat maapalloa sillä, että heidän ekologinen jalanjälkensä vaatisi useamman maapallon pidemmällä tähtäimellä ajateltuna?

Linkki Prisma-dokumenttiin.

Taitaa kivet raapia rassukoiden tojotia enemmän kuin kissat konsanaan. Tunnetusti elävä syyllinen täytyy joka asiaan löytää. Kissathan ovat tunnetusti syrjäytyneiden ja vähä-älyisten miesten vihollinen numero yksi.Tai sitten teiden suolaus:

http://www.youtube.com/watch?v=agVGPpyNCjo

Tuosta somistekissasta tuli mieleen rikoshistorian kutkuttavapia oleva kiinnijääntitapaus kissanrääkkäyksen sektorilla:
Oli vauras ja somistusintoinen perhe. Kotirouva kulutti sen minkä ekonomimies tienasi ja totesi että sopivan värinen kissa sopisi kalustukseen, jonka mallin lehdestä sai. Sellainen löytyi ja osin ansiokkaan näyttelijätyön tuloksena kissa vaihtoi omistajaa, josta seikasta se ei välittänyt, koska vaihdossa tuli oma pikku reviiri, jonka se laiskaperse jaksoi kiertää, niin ettei hajumerkit haihtuneet. Lokoisaa sanoi kissa ja ronkki akvaariosta kalaa. Niitäkin sai kaupasta ja sopivan värisiä, totesi ekonomin rouva.
Paratiisissa oli se vakikäärme. Se oli perheen lapsi, jolle elämän tuomat antimet eivät sinällään riittäneet ja sopivin painostuskeinoin hän sai lisää. Sellaiseksi hän keksi sytyttää riidan jälkeen kissan tuleen. Rouva ehti sammuttaa käryävän kissan maljakon vedellä, mutta somisteena kissa oli piloilla. Perse palaneena se ei sopinut kalustukseen. Tuumaustunnin tulos oli hankkia toinen samanvärinen, niin ei kukaan huomaa. Kehittyneen kuvansiirron turvin löytyi samanlainen ja vanhasta päästiin eroon heittämällä se matkalla auton ikkunasta. Kissa päätyi eläinsuojelun hoteisiin ja todettiin rääkätyksi.
Pahaksi onneksi kissan reviiriin kuului tarkkanäköinen ja kaunainen pariskunta, joka huomasi ettei kissa enää paskonut heidän kukkaistutuksiaan säännölliseen tapaansa ja huomasivat sen eri kissaksi. Kissanrääkkäys kiiri heidän tietoonsa ja he ilmaisivat epäilyksensä naapurin osuudesta asiaan ja perhe myönsi tekonsa ja menetti oikeuden somistaa asuntoaan eläimin.

offmind
Seuraa 
Viestejä16989
Hans Lankar
Vaan kun nykyisin tämä urbanisoitunut yhteiskunta toimii erilaisilla pelisäännöillä, joihin kissat eivät välttämättä sovellu.

Miten niin toimii? Kyllä ne hiiret ja rotat ovat ongelma myös kaupungeissa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

"Kyllä ne hiiret ja rotat ovat ongelma myös kaupungeissa."

Joo. Eivätpä ole kissatkaan tätä ongelmaa pystyneet ratkaisemaan!

Olen aina ihmetellyt sitä, mikä ihmeen etuoikeus kissaihmisillä on terrorisoida naapureitaan? Kissathan eivät kuse eivätkä pasko oman kotitalonsa rappusille, mutta naapurin autotalliin tai rappusille sitäkin kernaammin ja jatkuvasti. Kaikki muu harmi ja riesa siihen päälle.

Olen arvellut toimivani tänä keväänä seuraavasti:

1. Ostan kalakaupasta sopivan kokoisen kalan.
2. Aukaisen puukolla kalan vatsan ja poistan sisälmykset.
3. Täytän kalan rotanmyrkyllä.
4. Ompelen kalan vatsan kiinni hennolla langalla.
5. Asetan kalan oman autoni konepellille, omaan autokatokseeni.
6. Laitan kalan viereen kaksi kylttiä, joista toisessa lukee:
- tämän kalan syöminen on hengenvaarallista! ja toisessa:
- arvoisa kissanomistaja: mikäli kissasi on syönyt myrkytetyn kalan, saat syyttää siitä vain itseäsi, koska et pidä huolta kotieläimestäsi; laki tulkitsee irrallaan kuljeskelevan kissan heitteillejätetyksi.

PS: En missään tapauksessa suosittele edellä mainitsemiani toimenpiteitä kenenkään toimeksipantavaksi!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat