Seuraa 
Viestejä45973

Eli mitä tapahtui Kleopatran ja Marcus Antoniuksen kolmelle lapselle? Olen jonkun verran lukenut kyseisistä henkilöistä, mutta enpä vaan ole löytänyt mistään tietoa, että mitä lapsille tapahtui. Ja jos joku osaa suositella hyvää Kleopatrasta kertovaa kirjaa olisin todella kiitollinen Jos tulee jotain muuta mieleen Kleopatrasta, mikä usein jää pimentöön, olisi myös kiinnostavaa saada siitä tietoa...

Kommentit (8)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19270
ile_
Eli mitä tapahtui Kleopatran ja Marcus Antoniuksen kolmelle lapselle? Olen jonkun verran lukenut kyseisistä henkilöistä, mutta enpä vaan ole löytänyt mistään tietoa, että mitä lapsille tapahtui. Ja jos joku osaa suositella hyvää Kleopatrasta kertovaa kirjaa olisin todella kiitollinen Jos tulee jotain muuta mieleen Kleopatrasta, mikä usein jää pimentöön, olisi myös kiinnostavaa saada siitä tietoa...

Ainakin kaksi lapsista olivat kaksoset, tyttö ja poika. KOlmas oli myös poika ja näiden lasten oli tarkoitus hallita valtakunnan eri alueita. Caesarin kanssa saadun lapsen tapatti Octavianus mutta en tiedä mitä näille tapahtui. Tuskinpa heidän kohtalonsa sen parempi oli...

Kleopatrasta on hiljakkoin suomennettu ainakin Wolfgang Schullerin teos "Kleopatra - Kolmen kulttuurin kuningas"

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,
Wikipedian mukaan Kleopatralla ja Markus Antoniuksen kanssa kolme lasta:
Cleopatra Selene, Alexander Helios ja Ptolemy Philadelphus.
(Englanninkieliset nimet - englanninkielinen lähde )

Oktavianus (tuleva keisari Augustus) saavutti voiton Aktiumin meritaistelussa, jonka jälkeen Egypti valloitettiin ja Kleopatra ja Markus Antonius tekivät itsemurhan. Lapset vietiin Roomaan, jossa Oktavianus juhlisti voittoaan triumfilla, jossa lapset kulkivat raskaissa kultaketjuissa paraatikulkueen mukana.

Triumfin jälkeen lapset annettiin Antoniuksen edelliselle vaimolle Oktavialle (Oktavia Minor) huollettavaksi. Oktavia oli myös Oktavianuksen vanhempi sisko.

Lapsista vain Kleopatra Selene on ainoa jonka vaiheista tiedetään muutakin. Augustus naitti Kleopatran myöhemmin Jumidian kuninkaalle Juba II:lle. Jumidia oli kuningaskunta, joka sijaitsi nykypäivän Algerian ja Tunisian alueella. Avioliito vahvisti Rooman ja Numidian välistä liittosuhdetta.

Myöhemmin Juba ja Kleopatra ajettiin pois Numidiasta, sillä kuningasta pidettiin liian roomalaistuneena ja pari pakeni Mauretaniaan, jonka hallitsijaksi tuli roomalaisten tuella juurikin Juba II ja kunigattarena tietysti Kleopatra.

Kleopatralla ja Juballa oli useita lapsia, joista esimerkiksi Ptolemaios Mauretanialainen lähetettiin Roomaan opiskelemaan ja myöhemmin hänestä tuli Mauretanian kunigas. Myöhemmin maineikas keisari Caligula kutsui Ptolemaioksen visiitille Roomaan ja huomatessaan Ptolemaioksen herättämän huomion Caligula määräsi Ptolemaioksen teloitettavaksi.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305

Oikein mielenkiintoinen tarina. Kiitokset "Spanish Inquisitor":lle selvennyksestä.

On tullut itsekin funtsittua aihetta. Näitä "salaisia" kuninkaiden ja jumalkuninkaiden perillisiä aina pullahtelee historiassa.

Silloin ei ollut esimerkiksi Pilatukset hommat mitenkään merkillisiä. Nousi heti takajaloilleen kun tuli tietoa, että joku tyyppi esiintyi jumalan (= keisari tai faarao?) poikana. Maantieteellisesti ja ajallisesti oli nämä Egyptinkin hommat liian likellä.

Pertinax
Seuraa 
Viestejä1783

ladattavissa
Gibbon, Edward : Rooman valtakunnan rappio ja tuho.
http://www.kolumbus.fi/~d638242/index.htm/

Gibbon lähti uudelleen kotimaastaan vuonna 1764 Roomaan, jossa hän koki tuotantonsa kannalta ratkaisevan elämyksen tuolloin vielä antiikin raunioiden täyttämällä Capitolium-kukkulalla. Hän halusi kirjoittaa Rooman valtakunnan katoamisen historian. Vihdoin vuosina 1776–1788 hän julkaisi kuusiosaisen teoksen The History of The Decline and Fall of the Roman Empire.

Gibbonin teosta on pidetty 1700-luvun historiankirjoituksen huipentumana, koska siinä yhdistyivät aikakauden pääsuuntauksien tärkeimmät piirteet. Ensiksikin se perustui hyvin huolelliseen alkuperäislähteiden kartoittamiseen niin sanotun antikvarismin mallin mukaan. Toisaalta Gibbon jäljitteli - ylittämättömästi – ajan filosofista historiankirjoitusta, jolle tyyli ja luettavuus olivat tärkein ansio.

Vaikka Gibbon puhuukin otsikossa vain Rooman valtakunnan rappiosta, teos on kuitenkin laaja katsaus keskiajan syntyyn ja sen vaiheisiin. Hän aloittaa historian keisari Trajanuksen kaudesta ja jatkaa sitten valtakunnan hajoamisen selvittelyä. Gibbon kirjoittaa niin Bysantista kuin lännen valtioistakin, ja kuusiosainen, tuhansien sivujen laajuinen teos päättyy 1400-luvun alkuun. Tällöin hänen mielestään antiikin Rooma oli lopullisesti kadonnut.

Gibbonin teos tunnetaan ennen kaikkea sen kielteisestä suhtautumisesta kristinuskoon, jonka hän katsoi yhdeksi pääsyyksi Rooman tuhoon. Se rappeutti roomalaisen hyveeseen (virtus) perustuneen järjestelmän. Gibbonia on pidetty niin keskiajan kuin Bysantin mustamaalaajana, mutta hänen teoksensa on vivahteikkaampi.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Edward_Gib ... n_historia

Ainakin Roma TV-Ohjelma kertoo Kleppatrasta sivullisena ja hänen lapsistaansa. Toisaalta se on täysin saippua sarjaa, mutta toisaalta täysin hyvää tietoa historiasta.

Barbaari
Kleopatran tarina on ihan mielenkiintoinen. Vuosia sitten tutustuin.

Kleopatralla oli myös Ceasarin kanssa lapsi, Ceasarion vai mikäsenyt oli mutta ei ole täyttä varmuutta isästä.
Eikö tämän lapsen isä ollut Titus Pullo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat