Seuraa 
Viestejä45973

Selostusta demokratiasta usalaisittain filminä.
Mielestäni hyvä!

Mä oon ehkä naivi, mut mä nään ihmiskunnan voivan kehittyä yhä. Ehkä kansainvälistymisen kautta ihmiset joskus voi olla yhdessä demokratia, missä asiat hoidetaan kaupankäynnin kautta eikä ihmiset enää mielipuolisesti surmaa tosiaan sodassa.
Demokratiassahan ei voittajia ole senkoommin kapitalistit, ei sosialistit, ei tavallaan kukaan ja kuitenkin kaikki voittaa.

Aina joillakuilla on hiukan enemmän valtaa mutta vaaleilla voidaan vaikuttaa niin, että valtasuhteet vaihtuu ja taloutta säädellään kuitenkin yhdessä ja diktattorien mahdollisuudet mistään taholta minimoituu.

Mistään lopullisuudesta en uskalla puhua mutta haaveilen siitä ja voin asennoitua sen mukaisesti.

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Sulla on tosiaan hiukan naivi käsitys demokratiasta, vähän niinkuin kommunisteilla oli kommunismista. Se on toistaseksi paras järjestelmä, mutta ei sitä voi ihannetilana tai oikeudenmukaisuuden huippuna pitää. Demokratiaan liittyy aina enemmistödiktatuurin ainekset.

sigfrid
Sulla on tosiaan hiukan naivi käsitys demokratiasta, vähän niinkuin kommunisteilla oli kommunismista. Se on toistaseksi paras järjestelmä, mutta ei sitä voi ihannetilana tai oikeudenmukaisuuden huippuna pitää. Demokratiaan liittyy aina enemmistödiktatuurin ainekset.Osaisitko itse kuvitella reaalia missä ei vääjäämättä aina ole enemmistödiktatuuria?
Onko mikään muu inhimillisesti, siis reaalissa mahdollista kuin naivius.

Teoriassa toki voidaan kuvitella ihan mitä tahansa mutta ihmisten keskinäisessä kanssakäymisessä laskelmoivimmatkin dippainssit ja proffat it-alaltakin on vaan tavallisia ihmisiä, jotka on naiveja, vaikka netissä tai jossain homogeenisessä omassa porukassaan voisivat hetkittäin teoriatasolla kuvitella olevansa reaalin ja naiviuden yläpuolella tai peräti ulottumattomissa.

Ihannetilannetta tavallaan ei ole.
Tai sit se on kuluva hetki ja sen mahdollisuudet..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomihan siirtyi enemmän kuin pari piirua enemmistödiktatuuriin kun enemmistösäännöksiä muutettiin. Eduskunnassa nykyään riittää lähes kaikkeen yksinkertainen enemmistö ja presidentti ei enää voi estää lakien voimaan tuloa. Valta keskitetään pääministerille ja tämän kabinetille.

googeli
Suomihan siirtyi enemmän kuin pari piirua enemmistödiktatuuriin kun enemmistösäännöksiä muutettiin. Eduskunnassa nykyään riittää lähes kaikkeen yksinkertainen enemmistö ja presidentti ei enää voi estää lakien voimaan tuloa. Valta keskitetään pääministerille ja tämän kabinetille.Ainahan valta jotenkin keskittyy jos niikseen on.
Toki vois aatella että joskus tasaväkisessä tilanteessa vois vetää pitkää tikkuakin.. Että laittaako napinläpeen punaisen neilikan vai sinisen ruiskukan.. vai molemmat..

Tässä olis vaikka persuille ihan oma rehu:

Vois persut laulaa: Sait multa Horsman se rentunruusu on, sen poimin tuolta katu-oo-jaas-taa-aa-a..

Toki demokratiassakin kuin muissakin hallinnoissa viisaasti niin ettei pidetä kaikki munia samassa korissa (ei housuissa, rejjässä, jne) eikä kaikkia kukkia samassa vaasissa, eikä koko hallitus kerralla matkusta samassa pienlentokoneessa, yms.

Hajautettu hallinto, ei liian keskitetty on toki parempi kunhan kuitenkin kontakti säilyy eikä olla liian etäällä.. Tasapainoilua.. josta tuli mieleeni Liisa Ihmemaassa sadun Lillerilalleri laudalla makasi, Lillerilalleri laudalta putosi..

Demokratia yhden yhteiskunnan sisällä on kollaasi kummajaisia, jotka kuitenkin toinen tosiaan kyräillen ja kytäten kykenee omaa etuaan puolustessaan pelaamaan niin, että omat munat ei oo vaarassa ja just siks kannattaa ylläpitää ns. väkivaltakoneistoa ettei häiriköt säre niitä omia, jne.

Vierailija
googeli
Suomihan siirtyi enemmän kuin pari piirua enemmistödiktatuuriin kun enemmistösäännöksiä muutettiin. Eduskunnassa nykyään riittää lähes kaikkeen yksinkertainen enemmistö ja presidentti ei enää voi estää lakien voimaan tuloa. Valta keskitetään pääministerille ja tämän kabinetille.Ikäväkseni totesin saman tapahtuman. Enemmistösäädöksistä luovuttiin, koska ne haittasivat enemmistödiktatuurin toimintaa. Teoretisoida voi sillä onko demokratiassa sellaista korjausliiketta (takaisinkytkentää), että se pyrkisi kansalaisten tasa-arvon säilyttämiseen. Minun mielestä ei, mutta tuskin voidaan puhua demokratian kriisistä niin kauan kuin mitään epävakaata tilaa ei synny ja rattaat pyörii.

Dark Shade
Mikä ihmeen demokratia? Onko jossakin maassa sellainenkin?Teilläpäin siis ei o infraakaan.. surku. Muuta Suomeen. Tu Tampereelle nääs, täällä on demokratia! Hiukan täälläkin joutuu joustamaan. Ihan kaikkee ei saa hetimulle mutta melki.

Demokratian voitto? Pitkällä tähtäimellä demokraattiset päätökset eivät millään opilla ole automaattisesti parempia kuin muissa hallintojärjestelmissä. Enemmistön päätökset voivat aivan hyvin olla myös typeriä ja vahingollisia.

Demokratian suurin vahvuus on yhteiskuntarauhan säilyminen politiikan suunnan ja vallassa olijoiden vaihdoksista huolimatta.

anomalia
Demokratian voitto? Pitkällä tähtäimellä demokraattiset päätökset eivät millään opilla ole automaattisesti parempia kuin muissa hallintojärjestelmissä. Enemmistön päätökset voivat aivan hyvin olla myös typeriä ja vahingollisia.

Demokratian suurin vahvuus on yhteiskuntarauhan säilyminen politiikan suunnan ja vallassa olijoiden vaihdoksista huolimatta.
Niin.. eihän demokratia sinällään mitään päätä kun ne on ihmiset mitkä päättää. Välillä jyrää oikeisto suosien rikkaita ja välillä vasemmisto suosien myös köyhiä. Oikeistolaisethan on konservatiivisia omanedunkyttääjiä ja vasemmistolaiset tasa-arvon kannalla. Päivänselvää ettei polittiikka samaa ole sisällöltään. Demokratiassa kuitenkin monipuoluejärjestelmässä mahdollistuu se ettei yksi puolue voi huseerata miten lystää.

Eikö demokratia tarkoita, että enemmistö päättää... jos hetken mietit päättäkö enemmistö huomaat, ettet elä demokratiassa.

Demokratia kuten kommunismikin on vain kaunis ajatus... toteutus kauniin ajatuksen alla on paljon helpompaa... ihmisistä voi tehdä vaikka saippuaa.

Toisaalta jos ajattelet itsesi vallankahvoihin huomaat myös miksi työläistä on niin helppo kusettaa, ne menee sinne minne enemmistö... ajattelematta... valmiiksi ohjelmoituna... tarkoin valittuja reittejä... helppo hallita... leikkiköön sitten kommaria, tai kapitalistia ... päätöksiä eivät kuitenkaan sopulit tee... saat päättää kuka pääsee eduskuntaan, mutta eniten ääniä saanut ei kuitenkaan pääse eduskuntaan? Demokratiaa se ei ole. Valitset pressan ja molemmat riippuvat samassa narussa ?... Haistakaa paska koko valtiokunta... Enään ei tarvita kuin sirut päähän ja voimme olla asioista yhtä mieltä... vuf vuf

T:Sirutettu koira

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

"Demo" tarkoittaa musiikkikappaleen esiversiota. Siis kun jostain sävellyksestä tai kappaleesta äänitetään ensimmäinen versio, sitä sanotaan demonauhaksi tai -levyksi, jota kopioidaan sitten myytäviksi.

Kratia tulee kreikankielen sanasta kratos = valta.

Demokratia on siis musiikkikappaleen esiversion valtaa.

Vierailija
Aslak
Demokratia nykyisellään, on vain naamio rahavallalle.
Ja semmosena se tulee aina olemaankin, ja jos jossain uudessa valtiossa alkaa "demokraattiinen kehitys", se merkitsee vain kehittymistä rahavallan suuntaan.Päättäjät joutuvat demokratiassa toimimaan kansan pelossa; jos et miellytä kansaa, niin joudut sivuun. Toisaalta päätöksiä edellyttävät realiteetit ovat päättäjille täysin erilaiset kuin kansalle. Tästä syystä mikään ei muutu, vaikka kansa jotain päättäjää rankaisisikin äänestämällä sivuun.

Päättäjän näkemät realiteetit ovat raha, raha ja raha. Eturistiriidat. Päätöksiä joutuu tekemään vaikka ei ymmärtäisi asiasta mitään. EI ole helppoa meidän päätäjillämme ( ), kun ei tiedä mitä kansa haluaa, ei tiedä mistä todellisuudessa päättävät, eikä tiedä kuka voittaa ja kuka häviää. Kaiken tämän taustapelin tekevät etujärjestöt ja virkamieslobbarit, joiden intresseistä päättäjällä ei ole yleensä aavistustakaan.

Vierailija
Ertsu
Sigfrid
EI ole helppoa meidän päätäjillämme ( ), kun ei tiedä mitä kansa haluaa,

Se, mitä kansa haluaa, ei ole demokratiaa, vaan populismia.Päteekö tämä myös Nato-jäsenyyteen

Ja presidentti Halosen kannatukseen

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Äläsie sigfriitti viitti vanhalle puhua paskaa

Päättäjät joutuvat demokratiassa toimimaan kansan pelossa; jos et miellytä kansaa, niin joudut sivuun. Toisaalta päätöksiä edellyttävät realiteetit ovat päättäjille täysin erilaiset kuin kansalle. Tästä syystä mikään ei muutu, vaikka kansa jotain päättäjää rankaisisikin äänestämällä sivuun.Tuskin uskot ittekhän, että sentakija politikko joutuu kuuntelemhan kansan ääntä että pölkäis kansaa ?
Solis eri asija kokonhan jos politiikoille pantas semmonen kaulapanta jossa olis pötkö tynyä, ja siihen ratijo laukasin.
Niin että jos joku politiikko ei kansaa miellytä, niin joku näpyttelis kännykhän tietyn numeron, ja puuum !

(Ainaki viimeaikoina olis suomesta ainaki Vanhanen kavonnu, jos tuommonen käytäntö olis voimassa.
Sati vain ei olis politikkojen rivit mukavasti harventunhet ?)

Maa olis taas puhthampi ja kaunhinpi , kun muutama politinko olis poissa.

Ainua mitä politikko pölkää ja kuuntelee on raha, eikö tuosta jo ole tarpheksi esimerkkejä ? Lex Nokija sun muut paskalait.

Mutta onhan se tosiasia , että ihmiskunnan pohjasakka se poliitikoiksi alkaa, jos niistä ei muuta tule.

Ahneus on poliitikon ainut "hyve" !
Sen ne varmasti ossaavat kaikki, jos nyt muut asijat onkin
niille aljuille epäselviä.

Aslak
Mikhän teksti ei ole , eikä voikkaan olla yhtä kauheaa kuin mitä poliitikot ovat.
Ainut hyvä poliitikko makkaa kaks meetrijä syvällä, ja helvetinmoinen kivi päällä, ettei vain vahingossakhan pääsis sieltä ylös.

Jos ei poliitikkoja, niin mitä tilalle?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat