Seuraa 
Viestejä45973

Jos luette niin minkälaisia? Listaa suosikkilehti ja kerro mikä on hyvää ja mikä huonoa? Kuvaile lisäksi hyötysi tiedelehtien lukemisesta.

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
Kun on tuo internet, niin vähemmän luen lehtiä.
Internetistä kaikki tulee luettua tyyliin "Kiina valloitti Tiibetin" Aha. Ei kovin syvällisiin lukemisiin monikaan perehdy.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Minä olen aina kehityksessä jälkijunassa, enkä osaa lukea lehtiä netistä. Yksittäisiä uutisia kyllä, mutten lehteä sillä tavalla kun lehteä luetaan; nautitaan samalla esim. kahvia ja voileipä ja selaillaan rauhassa.

Itseasiassa kotikoneella on joku vaimon saama synsteemi, jolla voi lukea useampia päivälehtiä, mutta vain tekstit, eli kuvia ei näy. En ole kertaakaan vilkaissut.

Niistä tiedelehdistä. Kotimaisista lehdistä Tiede on ainoa tiedelehti ja sitä luen. Kuvalehtiä en lue, paitsi joskus Suomen Kuvalehteä, mutta se ei ole tiedelehti. Tähdet & Avaruus on myös kotimainen, jota luen, mutta se on ehkä enemmän astronomia-kategoriassa kuin tieteessä.

Jos on joskus aikaa ja saan lehden käsiini, luen mielelläni Naturea, koska se nyt vaan on tiedelehtien the lehti. Vaikka olen mielestäni aika hyvin englannintaitoinen, Naturessa loppuu joskus ammattisanastossa sanavarasto kesken. On siinä silti paljon luettavaa ihan tavalliselle englannin tavaajallekin.

SciAmia luen satunnaisesti.

Nykyisessä elämäntilanteessani en paljoa lentomatkustele, mutta muutama vuosi sitten minulla oli aina tapana ostaa lentokoneeseen National Geographic. Sen englanninkielinen versio on halpa ja löytyy lähes kaikilta länsimaisilta lentoasemilta.

Se on usein mitä mainiointa lentolukemista. Joka läpyskästä löytyy ainakin yksi, usein useampikin, mielenkiintoinen juttu, johon voi halutessaan syventyä tarkemmin. Jos ei halua, niinkuin lentomatkalla ei aina halua, voi selailla lehteä sieltä täältä ja lueskella niitä lyhyempiä juttuja ja uutsia tai katsella hyviä kuvia ja ottaa pienet torkut. Hyvä lentolehti.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Tilattuna tulee:
- Tiede
- Suomen Luonto
- SciAm
- Science

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

salai
Seuraa 
Viestejä8279

Keskisuomalainen on pätevä tiedelehti:

Kolumbialaiset tukijat ovat löytäneet viruksen

lainatessaan laatulehti tekniikka&taloutta:

Kolumbian yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden viruksen

Wikipediassa ei taida olla ammattimaisia suomalaisia tiedetoimittajia töissä ollenkaan:

Columbian yliopisto

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Sanotaanko vaikka niin että vältän lukemasta Tieteen Kuvalehteä. Jaa että miksi? Nokun se opn täynnä typeriä virheitä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

JPI
Seuraa 
Viestejä30135

Seppo_Pietikainen kirjoitti:

Tilattuna tulee:
- Tiede
- Suomen Luonto
- SciAm
- Science

Mulle tuli aikoinaan myös Tiede ja Scientific American, lisäksi tuli New Scientist, Sky & Telescope ja Tähdet ja Avaruus + ajoittae muita sekal. tiedelehtiä , Nykyään ei tuu mitään, netistä löytyy aina tarpeeksi, varsinkin kun on sen verran perustietoja että eroittaa höpötyksen tieteestä. Tosin ostan melkein aina Tähdet ja Avaruus lehden.

3³+4³+5³=6³

JPI
Seuraa 
Viestejä30135

Paul M kirjoitti:

Sanotaanko vaikka niin että vältän lukemasta Tieteen Kuvalehteä. Jaa että miksi? Nokun se opn täynnä typeriä virheitä.

Täysin totta, joka ikisessä lähdessä löytyy keskimäärin ainakin 10 virhettä, joista suurin osa selvästi asaintuntemattoman kääntäjän tekemiä naurettavia käännösvirheitä.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat