Seuraa 
Viestejä45973

Enemmän kuin se miten näin pääsi käymään minua askarruttaa se miten se saattoi jatkua noinkin pitkään. Missä oli se paljon puhuttu tieteellinen kontrolli?

Johtava kipulääketutkija kärähti huijauksesta

Joku kommentoi tuota uutista mm. näin: "Mitä tämä ulkopuolisen yksityisen rahoituksen lisääminen taas tuokaan mieleen täältä Suomesta? Ai niin... Uusi yliopistolaki! Haluammeko todella lisää tätä?"

Kommentit (3)

Tieteellinen kontrolli tulee siinä vaiheessa kun joku yrittää toistaa tuon kokeen. Jos ei onnistu, niin rupeaa epäilyttämään.

Toisaalta tieteelliset julkaisut eivät tavallisesti huoli mitä hyvänsä ripellyksiä. Siellä lehtien ja jornuaalien toimituksessa on sensoreita, jotka arvioivat onko tutkimus julkaisemisen arvoinen. Jos tutkimusta ei julkaista missään, niin se kertokoon jo jotain.

Ainakin tuon uuden lainsäädännön myötä nuo rahat ovat poissa julkisilta rahoittajilta, ei valtiolta.

On sitä Riekkinen osannut Kuopion yliopistossa vetää omaan taskuunsa yliopiston (valtion) rahoja jo ennen uutta lainsäädäntöäkin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Riekkinen

Emeritusprofessori Paavo Juho Riekkinen on merkittävimpiä suomalaisia aivotutkijoita ja Kuopion yliopiston neurologian ja neurotieteiden laitoksen entinen professori. Hänet tunnetaan kansainvälisesti erityisesti Alzheimerin tautia koskevista tutkimuksistaan. Hänellä ja vaimollaan on poika Paavo Riekkinen, joka myös toimi Kuopion yliopiston aivotutkijana.

Hänet tuomittiin joulukuussa 1999 kahden vuoden vankeusrangaistukseen yliopiston tutkimusrahojen kavaltamisesta (tuomio tuli törkeästä kavalluksesta, veropetoksesta ja törkeästä petoksesta). Vuonna 2008 hänet tuomittiin edellisvuoden joulukuussa vaimoonsa kohdistuneista pahoinpitelyistä neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 30 päiväsakkoon. Riekkinen oli pahoinpidellyt puolisoaan aiheuttaen hengenvaarallisia vammoja. Riekkinen oli kuristanut, vahingoittanut teräaseella, lyönyt vasaralla sekä retuutanut puolisoaan hiuksista. Pahoinpitelyt tulivat ilmi vasta viikkojen päästä, kun puoliso kaatui ulkoillessaan ja lääkärikäynnin yhteydessä pahoinpitelyjäljet tulivat ilmi.[1]
Ja tuo vaimon pahoinpitelykin johtuu tuosta vanhasta lainsäädännöstä. Noiden valtion (veronmaksajien) rahojen mukana yliopistolle ja siellä vaikuttaneille henkilöille on virrannut eräänlaista vasemmistoenergiaa, joka aiheuttaa tuollaista järjetöntä toimintaa.

Haluavatko nämä uuden lain vastustajat lisää Riekkisen kaltaisia tapauksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
totinen
Seuraa 
Viestejä4887
tetrafuran
Tieteellinen kontrolli tulee siinä vaiheessa kun joku yrittää toistaa tuon kokeen. Jos ei onnistu, niin rupeaa epäilyttämään.Toisaalta kyseistä tutkijaa ei käräyttänyt epäonnistuneet kontrollikokeet,vaan yliopiston oma kontrollikoneisto, jonka ohi kyseinen tutkija yritti julkaista paria tutkimusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat