Seuraa 
Viestejä45973

Tunteet motivoivat meitä ja suurinta osaa eläinkunnasta tekemään tiettyjä asioita, jotka ovat enimmäkseen lisääntymiseen ja elossapysymiseen liitoksissa. Jotta voisimme luoda "aitoa" tekoälyä, sen on omattava tunteet jotka motivoivat sitä vuorovaikuttamaan ympäristönsä kanssa ja prosessoimaan tätä tietoa. Vuorovaikutus ympäristöön on tekoälyn suurin kompastuskivi vaikka tiedon prosessoinnissa tietokoneet kykenevät tuhansia kertaa parempiin suorituksiin kuin ihminen. Tunteet luovat ihmisyyden ja elollisen perusolemuksen. Tunteethan saadaan negatoitua lobotomialla, jolloin olento ei ole motivoitunut mihinkään ja lopettaa suorittamisen.

Tunteet ovat todella monimutkainen prosessi ja tietoisuus on myös rinnastettavissa tuntemiseen ja tunteisiin. Kuinka tunteet voidaan kryptata ymmärrettävään muotoon niin että ne kyettäisiin luomaan keinotekoisesti ja onko se myös avain tietoisuuden luomiseen. Kykenemmekö luomaan "aitoa" tietoisuutta vai onko lopputuloksena vain tietoisuutta hyvin matkiva kone? Onko tässä raja jolloin ihminen alkaa todellisesti leikkimään Jumalaa? Kenties emme kykene luomaan aitoa tietoista olentoa, jolloin olemme uusien isojen kysymysten äärellä, mutta lähempänä vastauksia.

Kommentit (1)

John Carter
Seuraa 
Viestejä16342

Niin, uskoisin että on ainakin kaksi syytä minkä vuoksi tekoäly ei tule ikinä pääsemään ihmisen tasolle.Ensimmäinen lienee toiminnallinen este, joka on ihmismieleen menevän ja siellä liikkuvan syöttöinformaation ylivoimainen monimutkaisuus.Rationaalinen ajattelu syntyy kehon ja aivojen jatkuvasta vaihdosta, joka perustuu hermojen "laukeamiseen" ja veressä kiertäviin hormoneihin, joihin taas vaikuttavat vuorostaan emotionaaliset säädöt, jotka ohjaavat mielen tilaa, tarkkaavaisuutta ja tavoitteiden valintaa.

Toinen syy lienee evolutiivinen este eli ihmisen aivojen ainutlaatuinen geneettinen historia.Ihmisen yleisluonne ja ihmiskunnan ainutlaatuinen psyykkinen yhtenäisyys perustuu miljoonien vuosien evoluutioon ympäristöissä, jotka ovat jo pääosin unohtuneet.Jos ihmisluonnon geneettisiin perusteisiin ei kiinnitetä huomiota, niin simuloitu mieli ei tule vastaamaan ikinä ihmisen mieltä.

Vaikka geneettiset perusteet joskus tunnettaisiinkin ja niitä osattaisiin seurata, niin se olisi vasta lähtökohta.Ollakseen ihmisen veroinen keinotekoisen mielen olisi matkittava yksilön mieltä, jonka muistipankit ovat täynnä elämänkokemuksia, näköön, kuuloon, kemiallisiin aistimuksiin ja liikkeisiin liittyviä muistoja, joita emootiot sävyttävät.

On myös muistettava sosiaalinen puoli, joka perustuu lukemattomien ihmisten vuorovaikutuksiin perustuviin älyllisiin ja emotionaalisiin altistuksiin, joilla on oltava merkitys ja laajenevat yhteydet jokaiseen ohjelmien antamaan sanaan ja aisti-informaation osaseen.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat