Seuraa 
Viestejä45973

Kuulema jotkut vakavat asiat uppoo paremmin huumorilla tai ironialla höystettynä.

Juutalaisten kanssa kannattaa harjoittaa äärimmäistä ystävyyttä, sillä he ovat äärimmäisen nerokas kansa. He ovat toimittaneet ylimaallisen fiktiokirjan. Sen nimi on Satukirja. Heillä on myös nerokas kieli, heprea. Hepreaksi voi sanoa, että ”merkki” on ”tau”, joka on myös luku ”400”. He ovat myös ideoineet, neroja kun ovat, että heidän epäinhimillinen (=ei ihminen) jumalansa on laittanut Auringon ja Kuun merkiksi. Tietenkin kyseistä merkkiä on muiden kansojen äärimmäisen vaikea havainnoida. Me muut kun emme ole äärimmäisen nerokkaita. Onhan tieteellisesti ajatellen pimeää ajatella, että auringonpimennys voisi olla ”merkki” tai johtua ”merkistä”. Eihän ei-juutalaisten vähänerokkaiden ole suotavaa ryhtyä ajattelemaan, että pimennys johtuisi ”tausta” ja ”400:sta”.

Satuahan se onkin, niin kuin pitää ollakin, että auringon etäisyys Maasta on 400-kertainen kuun etäisyyteen verrattuna. Voimme siis aivan rauhassa vaihtaa Aku Ankan lukemisen juutalaisten Satukirjan lukemiseen. Aku Ankassa kun saattaa olla faktaakin, eikä se näin ollen edustaisikaan äärimmäistä satuilua. Onneksi käsiimme on nerokkaalla tavalla sattunut äärimmäinen Satukirja. Toisaalta… jos pyrkisimme äärimmäiseen ystävyyteen tuon nerokkaan kansan kanssa, joka on kummallinen luonnonoikku (miten lie geneettisesti selitetään?), voisimmeko mahdollisesti havaita, että Auringon halkaisija on 400-kertainen Kuun halkaisijaan verrattuna? Nyt kaikki joukolla uppoutumaan äärimmäisen rentouttavaan satumaailmaan.

Dosentti näköjään kirkasti juttua tuhannen kertoimella:
Esitelmöitsijä dos. Juhani Huovelin aloitti tarkastelemalla Auringon ja Kuun suhdetta. Aurinko ja Kuu näyttävät taivaalla täsmälleen samankokoisilta. Aurinko on kuitenkin todellisuudessa suunnilleen 400 kertaa suurempi kuin Kuu, mutta se on myös 400 kertaa kauempana. Täysikuu näyttää yötaivaalla melko kirkkaalta, mutta Maasta katsottuna Aurinko on noin 400.000 kertaa kirkkaampi! Aurinko paistaa neliömetrille sähkölieden pikalevy teholla (noin 1,4 kW/m^2).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat