Seuraa 
Viestejä45973

Onko olemassa mitään fysikaalista estettä sille, että maailmankaikkeudessa olisi olemassa pimeitä "aurinkokuntia". Siis sellaisia, joissa keskellä oleva suurin massa ei koskaan saavuttaisi riittävää massaa aloittaakseen fuusion vaan jää suuren kaasujättiläisen tasolle, mutta saa kuitenkin ympärilleen pienempiä planeettoja?

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tarkoittanut ruskeaa kääpiötä. Ruskea kääpiö saavuttaa matalan tason ydinreaktion, josta johtuen se säteilee lämpöä.

Tarkoitin sanotaanko Jupiterin kokoista kaasujättiläistä, joka syntyisi kuten aurinko (jossakin vaiheessa auringonkin on ollut oltava sen kokoinen), mutta ei sitten saa lisä massaa, jotta se voisi aloittaa minkäänlaista ydinreaktiota edes ruskean kääpiön tavoin. Jos sen jälkeen tämän 'kylmän tähden' ympärille kerääntyy pölyä ja muuta, eikö tämä voisi järjestäytyä planeetta järjestelmäksi?

Jos näin voi käydä, niin meillä olisi Pimeä Tähti, planeetta järjestelmä, josta ei lähde minkäänlaista säteilyä, jolloin sitä olisi melkein mahdotonta havaita. Kylmiä planeettoja kuineen kaukana tähdistä tai oikeastaan mistään. Pystyisimmekö nykylaitteilla havaitsemaan moisia edes teoreettisesti? Epäilempä...

Pimeä tähti=Absorboiva tähti, joka kasvattaa pelkästään massaansa ja tilavuuttaan, antamatta mitään itsestään...
Kirkas tähti=Emissioiva atomi, joka häilyy räjähtämisen ja olemattomuuden välillä, koska antaa niin paljon itsestään...

Dark Shade
Agison, et ole sattumoisin keskustellut Hanionin kanssa?Joo, kerran ainakin... Oli kuulemma pudota kuin eno veneestä, kun väitit että tarvitsisi diagnoosin jossakin...Rahaa tulee 100000% varmasti jos uskaltaa lääkäriin mennä, luopua jostakin elimestään.

Mutta, kaikki on fartyso potilaitaini se on ainoa asia, jossa asia missä olen lääkäri, jos luulet tietäväsi mitä se on, se on heti FUCKtyso!

Dark Shade
Jupiterin massalla ei aurinkokuntaa pidetä koossa. Joukko kuita ja asteroideja voisi kyllä asettua sitä kietämään.Haa lopultakin keksin! Kaikista lauseistasi pitää dumpata heti ei pois! Mutta kielletty puu, kielletty hedelmä, enpä taida sittenkään ottaa... Se on ainoa sana, jonka merkityksen MIES ties ensimmäisenä: KIELTO! Nainen ei varmaan ikinä hyväksy kieltoa perimmäiseksi olemassolon tilakseen... Onnex huh, ei oo naisia paikalla...

Hetkinen, yksi nainen on Einon, tuon kielletyn puun kaltainen, Eija!

Harrastelija-Ajattelija
Onko olemassa mitään fysikaalista estettä sille, että maailmankaikkeudessa olisi olemassa pimeitä "aurinkokuntia". Siis sellaisia, joissa keskellä oleva suurin massa ei koskaan saavuttaisi riittävää massaa aloittaakseen fuusion vaan jää suuren kaasujättiläisen tasolle, mutta saa kuitenkin ympärilleen pienempiä planeettoja?On kaksi mahdollisuutta pimeyteen... Joko aurinko säteilee tuntemattomalla aaltopituudella jota ihmisen silmä ei voi nähdä, tai se on absorbtointitilassa, jolloin ei kyllä lähe kuin gammasäteilyjä väitti Tiedeguru Stephen Hawkings... Oli vähällä kuolla, kun kertoi ton kaikille...

Neutronitähden ympärillä voi hyvinkin olla planeettoja ja tällainen aurinkokunta olisi näkyvän valon aallonpituuksilla hyvinkin pimeä. Tosin, neutronitähti kyllä todennäköisesti säteilee röntgensäteiden lisäksi jonkin verran valkoista valoa näkyvällä aallonpituudella.

Neutronitähti on tähti, eli alkuperäinen tähti on luhistunut. Sillä on joskus ollut ydinreaktio käynnissä, muutoinhan se ei ole voinut edes syntyä.

Mutta jos massaa ei ole tarpeeksi, ydinreaktio ei voi koskaan edes käynnistyä, luhistumisesta puhumattakaan. Silloin ei voi puhua sen enempää neutrotähdestä, kuin ruskeasta kääpiöstäkään. Kyseessä olisi absoluuttisen pimeä tähti, musta objekti.

Kuitenkaan ei mielestäni ole mitään estettä sille, ettei tälläinen oletettu pimeä tähti ei voisi kerätä ympärilleen omaa "tähtijärjestelmää". "Planeetat" olisivat tietenkin pienempiä, eli niitä varmaan kutsuttaisiin planetoideiksi tai plutoideiksi, mutta eivät ne silti kuita ole, sillä niiden kiertämä objektihan ei kiertäisi mitään tähteä.

Voisiko tälläistä pimeää tähteä edes havaita? Jos tälläiset pysyvästi pimeät järjestelmät ovat mahdollisia, niin onko mahdollista, että astronomien laskema pimeä massa on niitä?

Jos niin on, niin silloin niitä täytyy olla tuhottomasti. Tälläisen pimeän tähden massa pitäisi olla vain murto-osa auringon massasta, eli yhtä näkyvää tähteä kohti tarvittaisiin satoja, ellei tuhansia näkymättömiä pimeitä tähtiä, jotta pimeän massan määrä olisi lähelläkään laskettua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat