Seuraa 
Viestejä1918

Ainakaan jos puhutaan allegorisessa mielessä koskien maanpäällistä vaellustamme mikäli on hyväksyttävää esittää väite että helvetti ja taivas ovat tässä ja nyt missä elämme.

Elintasoerot ovat siitä loistava esimerkki, koski ne sitten globaalia tai suppeampaa, maan sisäistä tarkastelupintaa.

Suomessa voidaan tilastollisiin argumentteihin vedoten väittää että suomea puhuvaan väestöön suhteutettuna, Ruåttalaiset ovat suhteellisesti useammin vähemmän päähän potkittuja, nauttivat helpotuksista korkeakouluun haettaessa, elävät pitempään ja vauraammin maassa jossa enemmistö on pakotettu vähemmistön diktatuurin valtaan nojauten puhumaan kehnoilla taidoilla kieltä jota puhuu äidinkielenään vain 5-6% väestöstä.

Väittäisin että merkittävin syy tähän löytyy historiasta ei Ruåttalaisista itsestään tai omin avuin hankitusta pääomasta, selvennökseksi ilmaisen asian niin että he ovat kerryttäneet aineellista ja sosiaalista pääomaa Suomessa kuin Juutalaiset, nuo ovelat kauppiaat.

Ruotsalaisten keskimääräinen suurempi vauraus on peruisin niiltä ajoilta kun ensimmäisiä tiiliä alettiin muuraamaan Ruotsi-Suomeen Suomi-Neito raiskaten.

Maaorjuudessa elävät talonpojat kartuttivat otsa hiessä ja orjantappuroita syöden Herraskansan kukkaroja ja paisuttaen heidän ahnaita vatsojaan tarjoten heille kaikkinaista hyvää mitä luvattumaa heille pursusi.

Sukupolvesta toiseen vauraus jo sosiaalinen hyväveliverkosto ovat vahvistuneet vahvistumistaan epätasa-arvoisesti Ruåttalaisten hyväksi.

Mm. Ruotsi on perustellut kantaansa siihen miksi Suomea puhuva väestö ei saa palvelua Ruotsissa omalla kielellään ettei kansantalous kestäisi sitä.

Mielestäni pakkoruotsikeskustelussa unhoitetaan varsin usein muutoksen vauhti millä muutosta haluttaisiin, siksi ajattelin kysäistä juuri sitä. Premissinä on realistisesti asteittain karsittaisiin ruotsinkielisiltä erivapaudet pois esim. kouluista poistettava oppivelvollisuudesta ruotsinkieli ja julkisten virastojen työntekijöiltä ruotsinkielen muodollinen osaamisvelvollisuus.

Itse ehdottaisin asteittaista karsimista siksi koska muutosvastarinta täysin neutraaleilla humaaneilla demokratian kansalaisilla heräisi siinä vaiheessa jos lääkäri ei kykenisi hoitamaan potilastaan kielimuurin johdosta mikä on täysin mahdollinen tilanne mutta epätodennäköinen.

-

Kommentit (6)

Jos opettevat suomen kieltä paljon enemmän kuin engantia...
Kaksikielisyys on "KUOLEMAN ANSA", mutta kolmikielisyys, ei oo ees käärmeellä niin monta haaraa...

Marsiinko tässä pitäisi muuttaa? Mutta ensin tietysti kuu pitää valloittaa, käydä sen päällä verisiä sotia, jotta ruoho alkaisi sielläkin kasvaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö sivareiltakin voitaisi ottaa netinkäyttöoikeutta pois? Vangeilta ja varusmiehiltäkin on otettu. Pitäisiköhän avata aiheesta oikein äänestys?

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Moses Leone
Eikö sivareiltakin voitaisi ottaa netinkäyttöoikeutta pois? Vangeilta ja varusmiehiltäkin on otettu. Pitäisiköhän avata aiheesta oikein äänestys?http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanate.html

Luulen että sanasta sivari tulisi käydä etymologisia keskusteluja koska se on harhaanjohtava.

Pojasta piti tulla mies armeijassa, vakaumus muuttui, hänestä tuli sivari, sivarin käytyään hän on reservissä sivari.

Siis olen ollut sivarissa sivarina ja nykyään olen sivari.

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat