Todellisuuden hämärtyminen

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mitä sairauksia tai oireita on ihmisillä missä voi todellisuus hämärtyä.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Skitsofrenia. Pahaksi äityessään potilaalle voi ilmaantua vaikeuksia erottaa todellisuutta ja kulvitelmaa toisistaan.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

No ainaski kaikki fobiat. Nehän on irrationaalisia pelkoja tai suhteettomat mittasuhteet saavia pelkotiloja. Ja sitte kaikki neuroosit. Ja psykoosi. Kilpirauhasen vajaatoiminta. Nämä tuli nyt heti mieleen.

Hämmentää.

Vierailija

Sekakäyttö ja persoonallisuushäiriö. Supistajalihaksen vajaatoiminta. Ai nin, se aiheutuu sekakäytöstä. Esiintyy suomi24 maailmanmenoa-"osastolla".

Vierailija
Agison
Valot pois!
Apokryfejä ennen kanoonisia tekstejä...Agison varmaan tietää todellisuuden hämärtymisestä enemmänkin. Kysy siltä.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007

Esoteeriset jutut yleensäkin; ne kun sekoittavat ajattelukuviot totaalisesti.

Hmm...toisaalta ne henkilöt, jotka noita vanhoja, ns. salatieteitä tutkiskelevat, pitävät turpansa visusti kiinni - pelaavat ns. systeemin* sisällä.

*systeemi=yhteiskunta, lait ja ennakkoluulot

Vierailija
tiäremiäs
Mitä sairauksia tai oireita on ihmisillä missä voi todellisuus hämärtyä.


Todellisuus hämärtyy jos tekee raskaita töitä, eikä siitä syystä jaksa joka kerran tarkistaa työstä maksettua palkkaa, onko se laskettu sovitun mukaisesti jms. tahallaan kohdennettuja vääryyksiä. Vääryyden kokemukset jäävät kuin hiekaksi kaikkiin kanssakäymisen rattaisiin, eikä mistään hienosäädöstä voi puhuakaan. Tällaisessa asemassa tylsistyy.

Ne jotka eivät huomaa heille tehtyjä vääryyksiä, eivät kärsi niistä, sillä heikohko toimeentulo ei sinänsä hämärrä todellisuuden havaitsemista ja sen ymmärtämistä muissa asioissa.
Jos saa syödäkseen ja on kohtuulliset asunto-olot ja tiedonsaantimahdollisuuksia, voi vaatimaton toimeentulo pikemminkin auttaa todellisuuden havaitsemista.

Lista tylsistyttävistä asioista on pitkä ja tuskainen, koska kilpailun kiristyessä tylsistyttämiseen liittyy myös lasten "vahingossa" ja "tietämättömyydestä" johtuvaa kiusaamista. Lapset tylsistyvät myös siinä, että heitä yritetään kasvattaa eri suuntaan kuin mihin heidän halunsa ja lahjakkuutensa viittaa heillä olevan kykyjä.

Mahdollisesti väärät arvostukset, kuten merkkivaatteisiin, kalliisiin autoihin ja muihin todellisuuden havaitsemisen kannalta epäolennaisiin arvostuksiin uhrattu aika ja ajatukset viitoittavat harhaan ja estävät tehokkaasti todellisuuden havaitsemista.

Arvostuksia valittuaan pitäisi voida ottaa vastuu siitä mihin niiden ohjaamana voi joutua, kuten esimerkiksi velkajärjestelyyn tai petipotilaaksi pillereitä napsimaan.
Valinnoistaan vastuun ottaminen auttaa terävöittämään todellisuuden tiedostamista.

Todellisuus on esimerkiksi sitä, että on mielenkiintoista tekemistä ja jos kaikista esteistä huolimatta tuntee tekevänsä oikein. Eikä se maksa paljoa.

Vierailija
Reiska
Liiika mielikuvituksen käyttö saa toisinaan unohtamaan missä on..

Jo kauan sitten joku viisas oli sanonut käyttävänsä mielikuvitusta totuuden löytämiseen, ja siinä se onkin todella hyvässä käytössä.

Vierailija
tiäremiäs
Mitä sairauksia tai oireita on ihmisillä missä voi todellisuus hämärtyä.

Yksi ensimmäisistä oireista on se että alkaa äänestää porvaripuolueita. Sitten häviää todellisuustaju kokonaan ja ainut mitä päässä liikku on "mää, mää, mää.. mulle, mulle, mulle..." Kuvittelee vainoa ja salaliittoja vähäosaisten taholta. Asettaa itsensä yli-ihmiseksi jonka ympärillä maailma pyörii. Å

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008

Itse huolestuisin enemmän siitä, jos todellisuus alkaisi tuntua liian kirkkaalta.

Ei kai fobioihin tai neurooseihin mitään hämärtymistä liity. Pelko- ja jännityskokemuksethan ovat noissa aivan todellisia ja ihminen on kai yleensä itsekin hyvin tietoinen niiden turhuudesta. Eikös Freudin mukaan kaikki modernissa maailmassa elävät ihmiset ole enemmän tai vähemmän neuroottisia?

Univelka, liiallinen kahvin- tai viinanjuonti ja pääministeriys ovat varmaan yleisimpiä harhojen aiheuttajia.

We're all mad here.

Vierailija

Monet pelkäävätkin. Jostakin mielen ominaisuudesta johtuen pelko ei aina lakkaa vaikka sen aiheuttaja katoaisikin lopullisesti.

Vierailija

Meinasi vallan unohtua että todellisuus hämärtyy itselläni heti jossain määrin kun otan rillit päästä. Ikäväkseni olen likinäköisyyden ohella myös hajataittohäiriintynyt; liekö sitten siitä kiinni että tulee helposti epävarma olo kun näkee ääriviivat huonommin. (Epäilemäni tasapainoaistin häiriö tietenkin voi tuplaantua kun ei ole korjaavaa näköaistia 100 % apuna kun ei näe kunnolla.)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat