Seuraa 
Viestejä451

Zombie, tuo elokuvien tuttu hamo, on myös oikea tieteellinen käsite.

Kai kaikille on selvää, missä käsitettä "zombie" tieteellisessä tutkimuksessa käytetään?

Sivut

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Jee! Tänään tulee zombi leffa neloselta. Tosin en tiedä uskallanko katsoa, kun ne on nii jännittäviä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Toope
Seuraa 
Viestejä25347
Emotion Science
Zombie on tietoisuuden filosofisessa tutkimuksessa hypoteettinen, paradoksaalinen olento, joka näyttää ihmiseltä, käyttäytyy kuin ihminen, puhuu kuin ihminen, mutta jolla ei kuitenkaan ole tietoisuutta.

Vähän niinkuin minä krapula-aamuna.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Zombi on vahvin epäkuollut olio. Yksi zombi vastaa about yhtä lohikäärmettä vahvuudessa. Zombit on hitaita, mutta vahvoja ja kestäviä. Elävienkuolleiden pääarmeija koostuu zombeista. Vampyyrit kuuluu kanssa epäkuolleiden eliittijoukkoihin. Ne voivat muuttua lepakoiksi ja purra lentokoneita rikki ja hippejä puista, mutta ovat vain aika heikkoja nuolille jotka lävistävät sydämmen helposti ja ovat aika kalliita smokkeineen.
Eli zombit elävät hyvässä synergiassa vampyyrien kanssa koska molemmat tarvitsevat toisiaan lyödessään vahvan vihollisen.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Zombie?

Lukuisat kauhujännärit käsittelevät Zombi-asiaa, mutta tuo feminiiniä tallaajaa kuvaavaa Zombietä vähemmän.

Olen tuntenut useita naisia, joista asiaan vähemmän perehtynyt tutkija käyttäisi määritelmää "Zombie".

Zombi -tarinoiden mukaan se seuraa ja kostaa elämän loppuun saakka. Zombiet saa rahalla lopettamaan.

Luulen, että joskus tulee kauhuelokuva nimeltä: Exmbie.

Tai sitten aidot zombit. Eivät mitään epäkuolleita, vaan eläviä ihmisiä.
Heidän mielensä vain ei toimi normaalisti, kiitos bokorien tarjoaman seoksen.
Hyviä orjia, työskentelevät ahkerasti eivätkä koskaan kapinoi.
Ainakaan niin kauan kuin mieli pidetään hiljaisena.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

No niin, Wikipediasta voitte lukea rautaisannoksen faktoja. Itse vain filosofoin parilla virkkeellä:

- Zombie on erittäin kätevä ratkaisu kun elokuvassa / pelissä halutaan harjoittaa rankkaa väkivaltaa (joka on ajatuksena ja pelimekaanisena konseptina hyvin helppo ja perusvaistoihin vetoava), mutta ihmisten surmaaminen nähdään moraalisesti paheksuttavana. Zombie näyttää ihmiseltä, mutta periaatteellisesti ei ole ihminen, joten zombeja saa teilata sydämensä kyllyydestä tuntematta pahaa omatuntoa.

- Zombiet ovat myös jäänne kommunismiparanoiasta: päälle hyökyvä massa joka tartuttaa tautinsa kaikkiin jotka joutuvat sen kanssa kosketuksiin, ja surmaa vastustelijat. Tässä näkisin myös yhtymäkohtia elokuvaan The Blob, jossa kommunismia vertauskuvallisesti edusti avaruudesta tullut alati kasvava ja kaiken itseensä sulauttava ja syövyttävä limamassa.

Vertauskuvia käytetään, kun ei haluta puhua asioista niiden oikeilla nimillä tai kohdata totuutta suoraan.

Zombiet on liian yliarvioituja leffoissa repiä nyt muka päitä irti yms, todellisuudessahan olento olisi muita heikompi..mutta jos nämä toimisivat kuin berserkit, kimppuun vaan hulluna, ei väliä vaikka sattuu voisi jälki olla aika rumaa, mutta toisin kuin leffoissa, ei noilla olisi saumaa 1vs1 kahakassa esim sotilasta vastaan lähikontaktissa, jos oletetaan että zombit toimivat hitaasti, eivät kykene juoksemaan yms.

Erityisen kiinnostava zombien suhteen on niihin 100 % varmuudella aina liittyvä kannibalismiteema. Mikä ihme tekee ex-elävästä ihmisestä kuoleman jälkeen niin pohjattoman nälkäisen että kaikki vastaantulevat ihmiset pitää repiä ja panna poskeen? Miksi juuri ihmiset, miksei vaikka hevoset?

Entä miten mahtaa kuolleen ruumiin ruoansulatus toimia, ettei vain kävisi sittenkin niin että eihän se toimi ja ulos tulee koko satsi... (Tulikin mieleen joku Torchwood-sarjan jakso!)

Mutta aloittaja ei varmaankaan, tieteellisyytensä kanssa, hakenut ihan tätä, ellei sitten psykologinen näkökulma/ihmettely katsota yhtälailla tieteelliseksi.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
PeterH
- Zombie on erittäin kätevä ratkaisu kun elokuvassa / pelissä halutaan harjoittaa rankkaa väkivaltaa (joka on ajatuksena ja pelimekaanisena konseptina hyvin helppo ja perusvaistoihin vetoava), mutta ihmisten surmaaminen nähdään moraalisesti paheksuttavana. Zombie näyttää ihmiseltä, mutta periaatteellisesti ei ole ihminen, joten zombeja saa teilata sydämensä kyllyydestä tuntematta pahaa omatuntoa.Tollain sen olen itsekkin viihteessä filosofisoinut.

Zombie kuitenkin voi kuvata nyky-yhteiskunnasssa ihmistä joka on henkisesti alemmalla tasolla jonka järjenjuoksun aktiivisuus ei riitä luovuuteen tai niinkutsuttuun "vapaaseen tahtoon". Tai ei ajattele itsenäisesti vaan antaa toisten päättää omista asioista, mistä pitää tai mistä ei. Ei tavallaan ole herännyt näkemään todellista maailmaa.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Emotion Science
Zombie on tietoisuuden filosofisessa tutkimuksessa hypoteettinen, paradoksaalinen olento, joka näyttää ihmiseltä, käyttäytyy kuin ihminen, puhuu kuin ihminen, mutta jolla ei kuitenkaan ole tietoisuutta.Eräs yhä elävien kirjoissa oleva amerikkalainen filosofi väittää olevansa zombie.

Menetti luemma kvaliansa pyöräonnettomuudessa teini-ikäisenä.

Juoni

Eräs yhä elävien kirjoissa oleva amerikkalainen filosofi väittää olevansa zombie.

Menetti luemma kvaliansa pyöräonnettomuudessa teini-ikäisenä.
Luin kauan sitten netistä jonkun nuoren miehen kundaliinikokemuksista. Hän oli harrastanut pitkiä ja mahtavia mediaatiosessioita, ja kundaliinienergia alkoi liikuskella. Kunnes sitten se kohotessaan lähtikin jossain kohdin nousemaan väärää reittiä ja tuhosi jotain miehen sisältä. Enää meditoinnista ei tullut yhtään mitään ja kuulema ainoa nautinto hänen elämässään, joka joltakin enää tuntui, oli lemmikkieläinten kanssa touhuaminen.

Jos meditointi olisi yleisemminkin niin vaarallista että se voi viedä elämästä viimeisetkin ilot, kaiketi pitää sitten olla tyytyväinen ettei se (meditointi) minulta oikein suju kuin pätkittäin. Eikä kundaliinista mitään henk.koht. tietoakaan (muutama tsakrojen olemassaoloon viittaava kokemus).

Tältä rajatieteelliseltä(?) tasolta ajatellen voisi tuumia että zombie on ihminen joka ei ole millään tavoin aktiivisesti tekemisissä oman energiapuolensa kanssa ja samaistuu täydellisesti fyysisen tason olemukseensa eli keho/persoonallisuus-kombinaatioon.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat