NaOH:n ja KClO3:n erotus

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kysymys kuuluu miten saan erotettua natriumhydroksidin ja kaliumkloraatin toisistaan? Liukeneeko toinen etanoliin tai muuhun liuottimeen?

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Potassium chlorate KClO3 500g, 1kg tai 5kg paketeissa alkaen 4,68e /kg (5kg paketti 16,82e(3,36e/kg)). Teollinen puhtausluokka.

Vierailija

Kyllä KClO3:a voi netistä tilata hyvien selitysten kera ellei tilaa suomen ulkopuolelta. Myyntiä rajoittaa aineen väärinkäytön mahdollisuudet. Tää on mennyt "vähän" off-topiciksi joten palatkaamme aiheeseen: onko mahdollista erottaa NaOH ja KClO3 toisistaan?

Vierailija

KClO3 liukoisuus veteen on vain 7.3 g per 100 ml, kun taas NaOH liukenee 111 g per 100 ml vettä. Eli vedellä saa suht hyvin eroteltua, mutta häviötä tulee.

Miksi näitä aineita on sekaisin? Oletko tehnyt NaClO3 -> KClO3 muunnoksen ja sulla on siellä reagoimatta jäänyttä NaOH:ia joukossa?

Vierailija

Tein tuota elektrolyysillä en vaan ole varma tuliko tuosta yhtään kaliumkloraattia. Jollain erotusmenetelmällä sen voisi saada selville jos nyt jotain kunnollista erotusmenetelmää on olemassakaan ainut hyvä ois tuo liukoisuus etanoliin

Vierailija
biologi
Toivottavasti termiittimies meinaa räjäyttää vain itsensä eikä muita siinä sivussa...

Alkaa olla näitä laajennetun itsarin tekijöitä jo ihan tarpeeksi.

Joo tuollaista viestiä odotinkin(ihme ettei tullut aikaisemmin). Kaikille tiedoksi EN aio RÄJÄYTTÄÄ itseäni enkä todellakaan muita siinä sivussa. Ja kaikille vielä tiedoksi että EN aio tedä RÄJÄHTEITÄ tuosta kamasta.

Vierailija

Se nyt on vain hirmu trendikästä vinkua yltiöturvallisuuden perään.

Jossain taidettiin kieltää lumitunnelit ja linnatkin kun lapsia oli jäänyt kiinni sortuneeseen lumitunneliin.

Ehkä seuraavaksi päällystetään talojen kovat pinnat vaahtomuovilla.

Vierailija

Siinä ei muuten kauaa mennyt ennen kun joku hyysä katkaisi tämänkin ketjun. Tavallisesti nämä ketjut ovat ehtineet aina toiselle sivulle asti. Ai niin mutta toiselle sivulle ehtiessään ne jo poistetaan.

Vierailija
SipuliRami
Jumalauta jos jossain kohta possahtaa.. saatte sitten miettiä oliko sama mies foorumeilla kysymässä ohjeitaNiinpä niin. Vuodesta 1999 asti tullut keskusteltua kemiasta ja vielä ei ole missään posahtanut omalta osalta eikä tule posahtamaankaan.

Ihan samat ohjeet saa kirjastostakin, täällä niiden soveltamista vain on helpompi käsitellä.

Jos täällä keskustellaan kansanmurhasta - keskustelijat varmasti lähtevät toteuttamaan kansanmurhaa?

Käytä järkeäsi hyvä ihminen.

Vierailija
termiittimies
Tein tuota elektrolyysillä en vaan ole varma tuliko tuosta yhtään kaliumkloraattia.Kloraatti-elektrolyysi suolasta kestää viikkoja jopa kuukausia ellei käytössä ole todella tehokasta virtalähdettä ja kunnon elektrodeja. Eli iltapäivän kokeilujen tuloksena tuskin syntyi mitään..

Kloraatin olemassaolon voi testata helposti tomusokerin ja rikkihapon avulla.

-JJ

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat