Seuraa 
Viestejä45973

Onko kuivajäätä mahdollista valmistaa kotikonstein hiilidioksidipullosta? Tarvittavat työkalut ja materiaalit löytyy mahdollisten osien valmistamiseen.

Periaattessahan laajeneva kaasu jäähtyy ja mahdollisesti osa kaasusta kiinteytyy. Vai pitää hiilidioksidi johtaa pullosta nestemäisenä jonkin näköisen suuttimen läpi? Tämä vain kuulostaa hieman vaaralliselta.

Kommentit (10)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Jos hiiliduoksidia vain laskee raakana pullosta pihalle (pullo nurinpäin jos ei ole nousuputkellinen) vaikkapa jonkun rätin sisälle, syntyy tässä jonkun verran kuivajäätä mutta hyötysuhde on todella huono.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Tätä mietinkin, että parantaisiko jokin suutin hyötysuhdetta. Muutaman kerran vuodessa tarvitsisi jäädyttää metallisia testikappaleita alle -30 celsiuksen. Hiilidioksidia on sopivasti tarjolla, mutta sitäkään ei viitsisi hirveästi tuhlata, jos hyötysuhde on huono.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
KBolt
No kyllä se on helpointa ja halvinta ostaa ihan kaupasta laatikossa...

Tätäkin olen miettinyt, mutta tarpeet tulevat satunnaisesti ja tarvittava määrä on pieni.

Bushmaster
http://www.carl-roth.de/catalogue/catalogue.do;jsessionid=B9DC1D314A01F8...

Suurin osa menee hukkaan, 500g blokkeja saa 22 kilon pullosta vain 14 kipaletta eli 7kg/22kg teoreettinen maksimihyötysuhde.
Tuo on suuri sitä mitä hain. Tuon kun yhdistää boksiin, jossa näytteet ovat. Pitää vähän laskeskella tuota kulutusta ja katsoa, että onko järkevää.

Eipä tuossa ilmeisesti mitään ihmeellisempää mekaniikkaa ole. Mutta jonkin näköisen tartuntakohdan tuo vaatinee, josta jää alkaa muodostua.

Kiitoksia kaikille vastanneille.

Varokaahan nyt sen kuivajään kanssa kun siitä vapautuu sitä vaarallista kasvihuonekaasua ja siihen voi tukehtua.

Pari kk. sisään on ainakin 1,2 ihmistä kuollut kuivajään räjähtäessä.

Ja tollaset laittomat ohjeet vois kyll poistaa täältä ku joku voi vahingossa saada hiilidioksidia silmille.

JaakkoFagerlund
Onnistuu ihan pelkällä paineilmallakin ilmassa olevasta hiilidioksidista, mutta tuotto ei ole järin suuri.Kompuran imu auton pakoputkesta. Sieltä sitä tulee.

Mut mun vanha pieni arkkupakastin pysty - 36`C, kun kävi täpöllä. (siis pakastusasento päällä) Yhtä keksintöä koeajoin "arktisissa olosuhteissa". Olin latonut pakastimen pihalaattoja täyteen muutaman sentin ilmaväleillä. Viikon se sitä massaa jäähdytti muistaakseni.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat