Seuraa 
Viestejä45973

Tämä taloudellinen kriisi antaa mahdollisuuden toteuttaa aivan uudenlaisia ideoita, olen vuosia kehitellyt mielessäni tätä ajatusta jonka aion nyt kanssanne jakaa, toivon että joku saa tästä ideasta kipinän sydämeensä ja alkaa totetuttamaan sitä käytännössä.
Itselläni ei ole enää siihen voima varoja, mutta toivon vielä joskus tulevaisuudessa näkeväni unelmani toteutuvan.
Ympyräkaupunki, mitä tämä ajatus pitää sisällään?
Kuten nimi kertoo kaupunki on ympyrän muotoinen, halkaisijaltaan 10 kilometriä, me kaikki olemme nähneet suuria kerrostalo alueita, mutta tämä vie voiton toimivuudellaan ja infrafruktuurillaan niistä kaikista, 12 kerroksinen kerrostalo, ympyrän muotoinen, pituudeltaan noin 31 km. kerrostalon leveys on noin 26 m, sisä puolella ympyrää asuntojen leveys 11m ja ulkopuolella ympyrää toiset asunnot leveydeltään 11 metriä, näin molempiin asuntoihin saadaan luonnonvaloa ikkunoiden kautta, keskelle jätetään 4 metrin levyinen kaistale jota tullaan käyttämään hissien rakennukseen ja säilytystiloina. Asuntoja on kahta eri kokoa pituudeltaan 15 metriä (165 m2)ja toinen koko pituudeltaan 8 (88m2) metriä. Näin yhdessä kerroksessa olisi keskimäärin 5400 asuntoa ja koko kompleksissa 64800 kerrostalo asuntoa, jokainen voi mielessään arvioida asukasmäärän. Suomen asukasmäärä mahtuisi noin 20 ympyräkaupunkiin.

Kuinka tämä valtava kompleksi rakennettaisiin? Nyt tullaan idean mielenkiintoisimpaan osaan, jokainen on nähnyt suurien tunnelien teossa käytettävän porauslaitteen, nyt hyödynnämme vain samaa tekniikkaa mutta käytämme sitä rakentamiseen, kuvittele mielessäsi yli 30 metriä korkea ja lähes sata metriä pitkä teräksinen laite joka kulkee hitaasti eteenpäin valmiiksi tasatulla vaaitetulla pohjalla ympyrän muotoista rataa, toiselta puolelta laitetta betoni autot jatkuvana virtana ajavat ylös ja kippaavat kuormansa nieluun, sieltä betoni valuu koko laitteen sisällä oleviin muotteihin samalla kun teräsrullat syöttävät sekaan vahvistusta. Hitaasti liikkuen tämän koneen perään syntyy 12 kerroksinen teräsbetoninen putki. Kuinka sitten ovet ja ikkunat saadaan? Tämä on helppoa. oikeassa kohtaa muotin seinämää laitetaan muotin sisään ikkunan ja oven kokoinen kappale, joka poistetaan sitten kun betoni on kovettunut. Tilalle voidaan sitten asentaa ovettai ikkunat, tällä tavalla lattioiden kohdalle voidaan myös jättää läpiviennit.
Jotta laite voisi pysyä tarkasti ympyrän muotoisella radalla sen täytyy olla hieman kaareva, 100 metriä pitkällä laitteella kaarevuus on laskujeni mukaan noin 25 senttimetriä.
Millaisella vauhdilla tällainen kone sitten etenisi?
Tietenkin tämä riippuu seinien paksuudesta, mutta jos laskemme 25 senttiä seinän ja lattian paksuudeksi 10 senttiä, jokaiselle eteenpäin ajetulle metrille menee betonia noin 58 m3, eli kymmenen autollista, arvioisin että rakennusta valmistuu täydellä teholla 3 metriä tunnissa, eli koko rakennus olisi valmis alle kahdessa vuodessa.
Tässä ideassa, mutta varsinkin koneessa joka tämän kompleksin tekee on niin valtavasti hyviä puolia, että sitä ei äkkiseltään edes tajua, samalla kun sen sisältä syntyy kerrostalo pötköä, itse laitetta voidaan jokaisessa kerroksessa käyttää alustana muiden urakoitsijoiden toiminnalle (Väliseinät, sähkötyöt , LVI ym.)
Sitten kun kaupunki on valmis, laite puretaan ja siirretään uuteen paikkaan ja voidaan aloittaa uuden kaupungin rakentaminen. Maailman asuntotuotanto on ratkaistu uudella tehokkuudella ja taloudellinen nousukausi saa uudet siivet.

Kommentit (6)

Koska kaikki Suomen asukkaat internoitaisiin noihin ympyräkaupunkeihin, jää ulkopuolelle paljon tilaa. Nyt päästäänkin parhaaseen osuuteen. Valtio pakkolunastaa kaikki nuo alueet hyvään hintaan! Tonteille rakennetaan omakotitaloalueita, joille pääsevät vain rikkaat. Näin rikkaiden ei tarvitse asua samoissa koirankopeissa huonompien ihmisten kanssa.

Kaikkein järkevin mahdollinen kaupungin toteutus on vertikaalinen. Eli omavarainen jättipilvenpiirtäjä, joka sisältää kaikki mahdolliset palvelut, huvipuistot, viheralueet, shoppailusentterit jne. Tämä järkeistäisi kunnallistekniikkaa, viemäröintihuoltoa, olisi ekologisempi jne jne jne. Energia saataisiin mm. tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa hyväksikäyttäen yhdistettynä ydinenergiaan. Ydinvoimalan ei tarvitse sijaita kompleksin yhteydessä jos pelottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi ihmeessä pitäisi asua kolhooseissa? Iljettää jo sekin että lähialueella asuu sakkia. Rennosti voisi ottaa vasta kun matkaa lähimpään asutukseen on vähintään pari kilsaa.

hauska idea..ongelmana voi olla vaa turvallisuus. oikeen mielikohteita terroristeille esim. pitäis jonkinlainen suojakilpi saada sen "ympärille"?

kaikista hauskinta olis jos ne tehtäisiin vähän pienemmiksi ja sitten vaan avaruuteen satelliittien viereen radalle

Eivät terot tuollaisia targettaisi. Ihan sama panostaako tavallisen kerrostalon vai tuollaisen. Toisekseen terrorismin olemassaolo ylipäätänsä - etenkään täällä - on sama kun valmistautuisi Jeesuksen toiseen tulemiseen. Perun toki sanani jos Jesse vuoteen 12 mennessä saapuu.

Yhteisön kannalta tuollainen olisi toki hyvä. Tehokkuus saataisi sovitettua äärimmilleen, kaikkialle olisi suht lyhyt matka.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546
E.N.K
12 kerroksinen kerrostalo, ympyrän muotoinen, pituudeltaan noin 31 km. kerrostalon leveys on noin 26 m, sisä puolella ympyrää asuntojen leveys 11m ja ulkopuolella ympyrää toiset asunnot leveydeltään 11 metriä, näin molempiin asuntoihin saadaan luonnonvaloa ikkunoiden kautta, keskelle jätetään 4 metrin levyinen kaistale jota tullaan käyttämään hissien rakennukseen ja säilytystiloina. Asuntoja on kahta eri kokoa pituudeltaan 15 metriä (165 m2)ja toinen koko pituudeltaan 8 (88m2) metriä.

Neuvostoliiton alkuaikoina kaupunkisuunnittelijoilla oli tuon suuntaisia näkemyksiä neuvostoihmisen tulevista asumuksista. Mikko Ylikangas on kirjoittanut asiasta kirjassa "Uusi uljas ihminen (1998)" Ajatuksena oli se, että kaupunki on tehokas kone, jossa ihmiset toimivat säännöllisesti ja järjestelmällisesti hukkaamatta aikaa ja vaivaa neuvostojärjestelmän rakentamisessa. Kaikki ihmiset asemasta ja työtehtävistä huolimatta asuisivat samanlaisissa asunnoissa. Asuinympäristön vaihtelevuus ja viihtyisyys onneksi ovat ihmiselle tärkeitä, joten tuollaisia hirviökomplekseja ei koskaan ole rakennettu.

Pisimmälle menneet uuden neuvostoyhteiskunnan suunnittelijat loivat ihmiselle jopa minuuttiaikataulun nukkumiseen, syömiseen, peseytymiseen ja työntekoon. Yhteisö toimisi yhden tietoisen olennon tavoin. Neuvostoihmisen luominen kuitenkaan ei oikein onnistunut.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat