Seuraa 
Viestejä45973

Tällä foorumilla aikoinani huomattavasti aikaa viettäneenä (joskus vuonna kivi ja nuija, kun tää vielä näytti ihan erilaiselta ) tiedän, että täällä on paljon ihmisiä joilta löytyy mielipiteitä melkeinpä mistä aiheesta tahansa. Niimpä ajattelin että teitä vois kiinnostaa tälläinen palvelu, joka auttaa kartoittamaan noita mielipiteitä hieman tarkemmin: http://www.opinaattori.net/

Kommentit (8)

Kappas, ideani on varastettu. Tehtiin aikoinaan lukiossa samankaltainen kysely, eli kysyttiin ihmisiltä "Mitä mieltä olet?" En valitettavasti muista enää, mikä oli kyselyn tulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitähän tässä tarvitaan; Jotain paikka, jossa voi esittää mielipiteensä! Sellaisia kun ei ole missään!

Ja tiedättekö mitä vielä tarvitaan? Jonkinlainen hakuteos, johon jokainen voi kirjoittaa tuon mielipiteensä ja toiset voi sitten korjailla sitä ja kutsutaan sitä vaikka stupidpediaksi (vasta työnimi). Sitten jokainen voi perustella mielipiteensä linkittämällä suoraan jonkun toisen stupidpedian mielipiteeseen ja sitten meillä kaksi mielipidettä ja sitä voidaan sitten kutsua koko maailman tiedoksi ja se voi korvata ajattelun ja muun tylsän toiminnon, jota tähän asti on käytetty! Tästä tulee vielä jotain suurta!

Tietenkin minulla on myös mielipide, se kuuluu että Ihmisoikeusjulistusta pitäisi muokata.

Oikeus mielipiteeseen - pitäisi vaihtaa lauseeseen Oikeus pitää mielipiteensä omana tietonaan.

Älä nyt, jo plato sanoi, että "opinion is the medium between knowledge and ignorance". Ja kun nyt elämme tässä "demokratiassa", niin kai se olisi oleellista tietää mitä ihmiset yleisesti ottaen ajattelevat. Vaikka vain sen takia, että osaisimme valistaa ihmisiä mikäli suurella joukolla on faktapohjaisesti vääriä uskomuksia.

juhwe
Älä nyt, jo plato sanoi, että "opinion is the medium between knowledge and ignorance". Ja kun nyt elämme tässä "demokratiassa", niin kai se olisi oleellista tietää mitä ihmiset yleisesti ottaen ajattelevat.Mielipide on tosiaan reitti jonnekin. Ikävä kyllä yleinen harhaluulo on, että kun A) Heillä on ihmisarvonsa ja B) Heillä on oikeus mielipiteeseen, niin siitä jotenkin automaattisesti muka seuraa C) Että heidän mielipiteensä on jonkin arvoinen!

Mutta olet oikeassa. On hyvä tietää demokratiassa, mitä mieltä ihmiset ovat. Koska voi lyödä vetoa, että kohta sen jälkeen löytyy poliitikkoja, jotka kannattavat juuri niitä mielipiteitä ja niistä tulee sitten laki. Eli tietää ajoissa, koska kannatta varata lippu Ulan Batoriin ja muuttaa Ulko-Mongoliaan, karkuun näitä sekopäitä.

juhwe
Vaikka vain sen takia, että osaisimme valistaa ihmisiä mikäli suurella joukolla on faktapohjaisesti vääriä uskomuksia.Muahahhahah!!! Anteeksi, ihan tosi. Minä en ole vain aikoihin nauranut näin makeasti. Luulet siis tosissasi, että faktoilla on jotain tekemistä asian kanssa? Eli jos vaikka suuri joukko saa päähänsä (taas) että maa on litteä, niin sinä onnistut jotenkin faktoilla muuttamaan heidän mielensä? Uskosi ihmisiin on jalo, joten jää toki selittämään heille faktoja. Jos he saavat sinut kyllä uskomaan, että tämä on demokratia ja enemmistön faktat ovat oikeita faktoja (useimmiten kuumilla raudoilla tai niiden nykyaikaisilla vastineilla), niin turha tulla minulle valittamaan.

Minä kun olen Mongoliassa.

aadar = suihku
aarts = juusto
ach = palvelu, palvelus
aduus = eläin
....

Kylläpäs sitä ollaan negatiivisia. En nyt toki tarkoita, että ihmisten mielipiteiden muuttaminen olisi helppoa (eikä sen pidäkkään olla, erilaiset harhauskot leviävät ihan riittävän helposti muutenkin). Mutta jos et alunperintääkään tunne tarkkaan vastapuolesi ajatusmaailmaan (mihin hän uskoo ja miksi), niin silloin et ainakaan kykene sitä muuttamaan.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
juhwe
Kylläpäs sitä ollaan negatiivisia. En nyt toki tarkoita, että ihmisten mielipiteiden muuttaminen olisi helppoa (eikä sen pidäkkään olla, erilaiset harhauskot leviävät ihan riittävän helposti muutenkin). Mutta jos et alunperintääkään tunne tarkkaan vastapuolesi ajatusmaailmaan (mihin hän uskoo ja miksi), niin silloin et ainakaan kykene sitä muuttamaan.Harrastelija-Ajattelija tuli (puolivahingossa, hups?) luonneeksi hirviön.

Vähemmästäkin harmistuu...

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
juhwe
Kylläpäs sitä ollaan negatiivisia. En nyt toki tarkoita, että ihmisten mielipiteiden muuttaminen olisi helppoa (eikä sen pidäkkään olla, erilaiset harhauskot leviävät ihan riittävän helposti muutenkin). Mutta jos et alunperintääkään tunne tarkkaan vastapuolesi ajatusmaailmaan (mihin hän uskoo ja miksi), niin silloin et ainakaan kykene sitä muuttamaan.Harrastelija-Ajattelija tuli (puolivahingossa, hups?) luonneeksi hirviön.

Vähemmästäkin harmistuu...
Hups joo.

Pienenä sitä uskoo ihmiseen, älyyn ja logiikkaan sekä sen pettämättömään todistusvoimaan. Mutta sitten tulee eksyttyä Tiede.fi palstalle.

Mielipiteitä ja niiden loogista vaihtoa? Faktoja? Koita pois. Historia ja Kulttuurit on sellainen vaikeahko koetinkivi, joskin ympäristö faktat toimivat harjoituksesta Tekniikka ja Energia osiossa.

Jos vielä sen jälkeen on jotain jäämiä uskosta ihmisiin ja heidän mielipiteisiinsä, niin niistä harhaluuloista pääsee sitten eroon Evoluutio ja Fossiilit nimisessä Helvetin Seitsemännessä piirissä. Sieltä ei kukaan ole palannut uskoen yhä ihmisiin.

[size=50:34zdv2g2]Disclaimer: Minut saa tietenkin ottaa vakavastikin, mutta omalla vastuulla.[/size:34zdv2g2]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat