Seuraa 
Viestejä27432

Tuli tuossa toisessa ketjussa esiin se tosiseikka, että (naisten) vauvakuume on enemmän sosiologinen juttu ja tarinat biologisesta kellosta on huuhaata. Lapsettomat naiset koetaan/on koettu jotenkin poikkeaviksi, koska naisen primäärifunktio on synnyttäminen, biologisesti ajatellen. Onko kyseessä todellakin ryhmäpaine, joka saa naisen kaipaamaan pienokaista? Miksi jotkut naiset kokevat lapsettomuuden jopa fyysisenä kipuna? Miksi useat naiset kokevat epäonnistuneensa nimenomaan naisena, jos eivät saa lasta rinnoilleen? Miksi joidenkin naisten oma minäkuva ja identiteetti on niin vahvasti sidottuna äidin rooliin, että epäonnistuminen lastensaannissa voi johtaa jopa itsemurhaan? Mistä tämä ryhmäpaine saa alkunsa ja millaiset ilmiöt, asenteet ja instituutiot yhteiskunnassa pönkittävät sitä? Onko vauvakuumeilu naisen viesti ulospäin valmiudesta ja halukkuudesta tulla äidiksi ja omaksua äidin rooli, vai yhteiskunnan naisiin iskostama malli ja tapa toimia ennalta asetetun roolin mukaisesti?

Jos naiset ja miehet eivät erikseen "tekisi" lapsia, siis jos minkäänlaista perhesuunnittelua ja ehkäisyä ei olisi, millaisessa yhteiskunnassa eläisimme? Jos vauvakuume ei sanelisi lasten "tekoaikoja", vaan lapset vaan siunaantuisivat, millainen olisi perhemalli? Kuka kävisi töissä? Käytännössä naiset eivät varmaan ainakaan työskentelisi?

Paljo kysymyksiä, paljo ajatuksia. Vastailkaa ja kertokaa. Eritoten asioista oikeasti tietävien kommentteja kaivataan! Lähteet ja lisälukemistosuositukset tervetulleita!

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (61)

Vatkain
....

Jos naiset ja miehet eivät erikseen "tekisi" lapsia, siis jos minkäänlaista perhesuunnittelua ja ehkäisyä ei olisi, millaisessa yhteiskunnassa eläisimme? Jos vauvakuume ei sanelisi lasten "tekoaikoja", vaan lapset vaan siunaantuisivat, millainen olisi perhemalli? Kuka kävisi töissä? Käytännössä naiset eivät varmaan ainakaan työskentelisi?....
Näihin kysymyksiin keksit varmaan itsekin vastaukset, kunhan mietit hieman historiaa.

Protesteeraan sitä "tosiasiaa" vastaan, että vauvakuume eli halu saada lapsi olisi vain sosiaalisesta ryhmäpaineesta johtuvaa. Toive saada oma lapsi on syvä, irrationaalinen tarve, jota tosin kaikki eivät milloinkaan tunne.

Minusta nämä ratkaisut ovat henkilökohtaisia eikä niitä tarvitse kenellekään sen kummemmin perustella. Olen aina tiennyt haluavani lapsia ja olen onnellinen, että heidät sain. Voin silti hyvin ymmärtää niitä ystävättäriäni, jotka ovat päätyneet toisenlaiseen ratkaisuun. Ei toinen valinta ole toista parempi.

Mummo
Protesteeraan sitä "tosiasiaa" vastaan, että vauvakuume eli halu saada lapsi olisi vain sosiaalisesta ryhmäpaineesta johtuvaa. Toive saada oma lapsi on syvä, irrationaalinen tarve, jota tosin kaikki eivät milloinkaan tunne.En tarkoita tätä sitten mitenkään henkilökohtaisesti otettavana, mutta mielestäni henkilö, joka ilmaisee halun saada oma lapsi, on hyvin itsekäs.

Monella halu saada oma lapsi kuuluu lähes samaan kategoriaan kuin saada uusi oma auto. Yleensäkään se, että lasta pidetään omana, tuntuu sinänsä arveluttavana, aivan kuin lapsi käsitettäisiin omaisuutena tai hyödykkeenä.

Näinhän tämä käytännössä on ennen kehittynyttä sosiaaliturvaa ja eläkejärjestelmää ollut ja taitaa vieläkin olla joissain kulttuureissa, joista nuo järjestelmät puuttuvat.

Lapsi siis tehdään vanhempia varten, ei omaksi persoonakseen. Nyky-yhteiskunnassa vastaavanlaisia lapsen saamisen liittyviä haluja tuntuu olevan halu saada kokea äitiys tai isyys omituisella tavalla. Siis siten, että siitä saisi jotakin itsekästä hyötyä. Aivan kuten moni haluaa naimisiin siksi, jotta voisi kokea itse hääpäivän, eikä edes haluaisi sitoutua pidemmäksi aikaa mihinkään.

Lapsen mukana tulee kuitenkin yllättävän suuri vastuu ja välttämättä vanhemmilla ei ole halua kantaa tätä vastuuta jos lapsen kasvattaminen ei enää vastaakaan ennakkoon ajateltua.

Tämän takia pidän vauvakuumetta omituisena itsekkäänä hömpötyksenä johon pitäisi suhtautua samalla asenteella kuin hääkuumeeseen tai autokuumeeseen eli antaa sen mennä ohitse.

Lapsi on kuitenkin oma tunteva persoonansa, ei äidin tai isän persoonan jatke, jota voidaan taivutella mihin suuntaan tahansa ja laittaa syrjään silloin kun ei kiinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tietenkään tarkoittanut sanalla oma samaa kuin sinä, McRoot, vaan halua saada lapsi oman ruumiini kautta.

Minulle äitinä oleminen oli ja on hyvin fyysinen kokemus. Vieläkin, kun saan pikkuvauvan syliini, ihan tunnen, kuinka rinnat alkavat kihelmöidä

Aloituskirjoituksessa viitataan ilmeisesti minun viestiini toisessa ketjussa, jossa väitin että vauvakuume ei johdu "biologisen kellon" tikityksestä. Jos joku välttämättä haluaa pysyä siinä kannassa että kyse on biologisesta ilmiöstä, on hän velvollinen perustelemaan tämän väitteensä tieteellisesti. Eli mikä laukaisee tämän fysiologisen tilan, miksi kaikki ihmiset eivät kärsi siitä ja mikä sen funkio on ollut evoluutiossa? Kaikki lääketieteelliset julkaisut käyvät, jos sellaisia löydätte. Jos kyse on todellakin biologisesta ilmiöstä, niin sen syntymekanismit ovat hämärän peitossa.

Sosiopsykologista selitymallia tukee se, että vauvakuumetta ilmenee lähinnä teollistuneissa maissa, eivätkä läheskään kaikki ihmiset kärsi siitä. Lisäksi se ei ilmene ihmisillä samassa kehitysvaiheessa, vaan sykli vaihtelee merkittävästi eri ihmisten kohdalla. Sama ei päde menstruaatioon, vaihdevuosiin, tai muihin OIKEISIIN biologisiin ilmiöihin.

Vaikka vauvakuume on korostetusti naisten ongelma, niin yllättävästi myös monet miehet voivat kokea samanlaisia tuntemuksia. Mm. väestöntutkimuslaitoksen perhebarometrin mukaan jopa 45 % miehistä kokee toisinaan vauvakuumetta.. Mitä evoluutiobiologiaan tulee, niin pelkkä halu seksiin on riittänyt mahdollistamaan jälkikasvun, ylimääräistä varmistumekanismia ei ole tarvittu.

Tuossa muuten vielä lisää Rotkirchiä:

Mistä vauvakuumeessa on kyse? Monien mielestä se tarttuu ennen kaikkea sosiaalisesta paineesta. ”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...

Väestöntutkimuslaitoksen Perhebarometrin 2007 tulokset ovat samansuuntaisia. Sen mukaan puolet naisista ja 45 prosenttia miehistä kertoo kokevansa vauvakuumetta joskus, ja usein sitä tuntee 28 prosenttia naisista ja vain 13 prosenttia miehistä. Vain 22 prosenttia naisista ilmoittaa, ettei tunne ollenkaan vauvakuumetta, mutta miehistä jopa 42 prosenttia on sitä mieltä.

Rotkich sai naisilta hyvin vaihtelevia kuvauksia vauvakuumeesta. Muutamat kokivat sylin tyhjäksi jo teinitytöstä asti, toiset ohittivat hedelmälliset vuotensa kaipaamatta koskaan lasta. Monet innostuvat vauvoista rakastumisen myötä. Vielä useammin vauvakuume ilmeni vasta toisen tai kolmannen lapsen kohdalla. Tällöin vauvakuumeen laukaisi ensimmäinen lapsi tai lähisukulaiselle syntynyt vauva. ”Tarve tulla raskaaksi on suorastaan pakottava”, toista lastaan yrittävä nainen sanoo.

VAUVAKUUMETTA VAIN
TEOLLISUUSMAISSA

Toisena johtopäätöksenä Rotkirch esittää, että vauvakuume ei ole muuttumaton asia, eikä mikään ”oikeiden” naisten tunnusmerkki. Se ilmenee joillakin naisilla joissain yhteiskunnissa muiden tekijöiden rinnalla. Vauvakuume näyttää nousevan erityisesti silloin, kun se voi vaikuttaa empivään kumppaniin tai naiseen itseensä suuren päätöksen edessä.

http://www.simpukka-yhdistys.fi/Haikara ... ka4_08.pdf

Itse ainakin tunnen täysin biologisen tarpeen hedelmöittyä, mikä ilmenee ovulaation aikaan(haluaa spermaa, ei lasta). Ja kun haistaa vastasyntynyttä -rakastuu, haluaa suojella(vaistot). Siinä ei ole mitään biologista, jos haluaa kokea äitiyden tai täyttää tyhjyyden, mutta voiko suvunjatkamisvaisto ilmentyä kuitenkin haluna saada lapsi? Tunne että juuri tuon miehen kanssa saisin täydellisen lapsen? Biologiaa. Veikkaisin samanlaista fysiologista tapahtumaa kuin rakastuessa. Sosiologisena ilmiönä vauvakuume on sairaus ja sitäkin tyyppiä varmasti löytyy. Oisko teollisuusmaissa yleisesti käytössä oleva ehkäisy voinut vaikuttaa siihen että kun normaalit lisääntymisvaistot on väistetty, ihmisille kehittyy voimakkaampia tuntemuksia jatkaa sukua?

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19270

"Vaivakuume" on ilmaus lisääntymisvietistä. Sen voi laukaista jokin ulkoinen ärsyke, vaikkapa tutun saama vauva, vaikka mitään sosiaalista painetta omaan lisääntymiseen ei olisikaan. Takaisinkytkentä ruokkii vauvakuumetta; esmerkiksi ärsykkeenä saattaa toimia jokin kirja tai artikkeli joka herättää "kuumeen" ja sen jälkeen "potilas" alkaa hankkia käsiinsä lisää materiaalia aiheesta ja hankkiutua vauvojen (ja potentiaalisten vanhempiehdokkaiden) seuraan ja näin "pahentaa" tilannettaan. Usein se myös ilmaantuu ja voimistuu iän myötä, eikä vauvakuumetta juuri sen vuoksi havaitakaan yhteiskunnissa joissa lapset tehdään nuorina.

Ovatko vaistot ja vietit ylipäätään sosiopsykologisia eivätkä biologisia ilmiöitä?

Tämä on aika hauska:
”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...

Syöpäkasvaimetkin ovat sitten puhtaasti sosiaalisia laitteita, ne kun kehittyvät eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä eivät lainkaan.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Mielenkiintoinen keskustelu. Olen käsitynyt että seksuaalisuus on myös omalla tavallaan sosiaalinen ilmiö (vrt. susilapset), mutta sen biologista pohjaa kukaan ei tiettävästi aivan vakavissaan mene kieltämään, vai kuinka on?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Pseudohippi
Ovatko vaistot ja vietit ylipäätään sosiopsykologisia eivätkä biologisia ilmiöitä?

Tämä on aika hauska:
”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...


Asia ei ole noin mustavalkoinen.

Biologinen komponentti on läsnä kaikessa mitä teemme, mutta se ei tarkoita, että biologialla voisi näitä tyydyttävästi selittää. Sosiaalipsykologisten ilmiöitten selittämisen kannalta biologiset taustatekijät voivat olla toisarvoisia. Yleensä pelkkään biologiaa nojautuvat selitykset tyydyttävät vain helppoheikkireduktionisteja.

Kyseessähän voi olla myös biologisen hoivavietin purkauskanava eikä siis mikään lisääntymistä edesauttava vaan jälkeläisten selviytymistä parantava reaktio. Nainen (tai miksei mieskin) tuntee tarvetta hoivaamiselle, joka ilmenee haluna saada lapsi jos sellaista ei vielä ole.

Pseudohippi
"Vaivakuume" on ilmaus lisääntymisvietistä. Sen voi laukaista jokin ulkoinen ärsyke, vaikkapa tutun saama vauva, vaikka mitään sosiaalista painetta omaan lisääntymiseen ei olisikaan. Takaisinkytkentä ruokkii vauvakuumetta; esmerkiksi ärsykkeenä saattaa toimia jokin kirja tai artikkeli joka herättää "kuumeen" ja sen jälkeen "potilas" alkaa hankkia käsiinsä lisää materiaalia aiheesta ja hankkiutua vauvojen (ja potentiaalisten vanhempiehdokkaiden) seuraan ja näin "pahentaa" tilannettaan. Usein se myös ilmaantuu ja voimistuu iän myötä, eikä vauvakuumetta juuri sen vuoksi havaitakaan yhteiskunnissa joissa lapset tehdään nuorina.Ilmaus lisääntymisvietistä? Jos haluat todistaa että vauvakuume johtuu jostain vietistä ja aivomme olisivat jotenkin " hard-wired" tälläiseen käytökseen, niin tuollaiset sepostukset eivät kelpaa todisteeksi. Puhut näennäisen huolettomasti vieteistä ja vertaat seksuaaliviettiä lapsikuumeeseen. Jälkimmäinen on täysin satunnainen ilmiö joka on riippuvainen sosiaalisesta ympäristöstä, eikä kosketa kaikkia ihmisiä. Anna minulle spekulaatioiden sijaan lääketieteen/biologian tutkimuksia, joissa puolletaan väittämiäsi.

Pseudohippi

Ovatko vaistot ja vietit ylipäätään sosiopsykologisia eivätkä biologisia ilmiöitä?Eivät tietenkään ole. Minusta vain tuntuu että meillä todella poikkeava käsitys siitä, mitkä asiat määritellään vaistotoiminnasta johtuvaksi. Ihmisellä on tiettyjä primitiivisiä toimintoja - kuten imemisvaisto - jotka rakentuvat melko pitkälti perimän varassa. Ihmisen käytöstä ei kuitenkaan voida koskaan tyhjentävästi selittää vetoamalla joidenkin viettien olemassaoloon, tällaiset rajanvedot: vaistot/opittu käyttäytyminen voit unohtaa.

Pseudohippi

Tämä on aika hauska:
”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...

Syöpäkasvaimetkin ovat sitten puhtaasti sosiaalisia laitteita, ne kun kehittyvät eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä eivät lainkaan.
Epäpätevä vertaus. Biologisella kellolla viitataan nimenomaan siihen, että tietyssä kehitysvaiheessa ihminen alkaa kokemaan biologian sanelemaa lapsikuumetta. Näin ei asian laita kuitenkaan ole.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19270
anomalia
Pseudohippi
Ovatko vaistot ja vietit ylipäätään sosiopsykologisia eivätkä biologisia ilmiöitä?

Tämä on aika hauska:
”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...


Asia ei ole noin mustavalkoinen.

Mikäpä olisi.

Yleensä pelkkään biologiaa nojautuvat selitykset tyydyttävät vain helppoheikkireduktionisteja.

Joo. Samaa porukkaa kun pelkät sosiaalipsykologisetkin selitykset.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19270
Echi
Pseudohippi
"Vaivakuume" on ilmaus lisääntymisvietistä. Sen voi laukaista jokin ulkoinen ärsyke, vaikkapa tutun saama vauva, vaikka mitään sosiaalista painetta omaan lisääntymiseen ei olisikaan. Takaisinkytkentä ruokkii vauvakuumetta; esmerkiksi ärsykkeenä saattaa toimia jokin kirja tai artikkeli joka herättää "kuumeen" ja sen jälkeen "potilas" alkaa hankkia käsiinsä lisää materiaalia aiheesta ja hankkiutua vauvojen (ja potentiaalisten vanhempiehdokkaiden) seuraan ja näin "pahentaa" tilannettaan. Usein se myös ilmaantuu ja voimistuu iän myötä, eikä vauvakuumetta juuri sen vuoksi havaitakaan yhteiskunnissa joissa lapset tehdään nuorina.Ilmaus lisääntymisvietistä? Jos haluat todistaa että vauvakuume johtuu jostain vietistä ja aivomme olisivat jotenkin " hard-wired" tälläiseen käytökseen, niin tuollaiset sepostukset eivät kelpaa todisteeksi.

Sepustuksista... "Hard-widerd" on ihan hauska ilmaus...

Puhut näennäisen huolettomasti vieteistä ja vertaat seksuaaliviettiä lapsikuumeeseen.

Vertaanko? En mielestäni vertaa vauvakuumetta mihinkään vaan totean en olevan osoitus tietyn vietin olemassaolosta ja vaikutuksesta ihmisessä.

Mielenkiintoista muuten että sinulle lisääntymisvietti = seksuaalivietti. Minä en kyllä rohkenisi tehdä tällaisia yksinkertaistuksia.

Jälkimmäinen on täysin satunnainen ilmiö joka on riippuvainen sosiaalisesta ympäristöstä, eikä kosketa kaikkia ihmisiä.

Siis lisäänymisviettikö?

"Vauvakuume" on yksi lisääntymisvietin aiheuttama ilmiö. Ei lisääntymisvietti (kuten mikään muukaan vietti) ole samanlainen kaikilla eikä kaikilla edes ilmene kaikkia viettejä (seksuaaliviettiäkään).

On jotakuinkin hilpeää kuitenkin väittää, että lapsensaantihalut (=vauvakuume) johtuvat vain ympäristön painostuksesta ja jos sellaista ei olisi, ei lapsiakaan haluttaisi saada.

Pseudohippi

Ovatko vaistot ja vietit ylipäätään sosiopsykologisia eivätkä biologisia ilmiöitä?Eivät tietenkään ole. Minusta vain tuntuu että meillä todella poikkeava käsitys siitä, mitkä asiat määritellään vaistotoiminnasta johtuvaksi. Ihmisellä on tiettyjä primitiivisiä toimintoja - kuten imemisvaisto - jotka rakentuvat melko pitkälti perimän varassa. Ihmisen käytöstä ei kuitenkaan voida koskaan tyhjentävästi selittää vetoamalla joidenkin viettien olemassaoloon, tällaiset rajanvedot: vaistot/opittu käyttäytyminen voit unohtaa.

Heh. Aika tiukkaa rajaa kuitenkin vedät mitä tulee lisääntymisviettiin.

Pseudohippi

Tämä on aika hauska:
”Biologinen kello” on puhtaasti sosiaalinen laite. Miten se muuten voisi tikittää eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä ei lainkaan?...

Syöpäkasvaimetkin ovat sitten puhtaasti sosiaalisia laitteita, ne kun kehittyvät eri tahdissa eri yhteiskunnissa ja joillakin yksilöillä eivät lainkaan.
Epäpätevä vertaus. Biologisella kellolla viitataan nimenomaan siihen, että tietyssä kehitysvaiheessa ihminen alkaa kokemaan biologian sanelemaa lapsikuumetta. Näin ei asian laita kuitenkaan ole.

Tiedän mihin sillä viitataan. Mutta esille tuomasi perustelu oli niin löperö että sillä voidaan perustella syöpäkin sosiaalipsykologiseksi ilmiöksi.

Jos ei tee mieli hankkia lapsia niin voi olla huoleti. On silti ihan hyvä ihminen eikä kenenkään tarvitse perustella haluttomuuttaan pyrkimyksellä olla riippumaton ympäristön sosiaalisista paineista. Ei kuitenkaan myöskään pidä kuvitella että ne jotka haluavat lapsia haluavat niitä siksi että eivät kykene olemaan riippumattomia niistä samoista paineista joista jotkut sankarillisesti kykenevät.

Lisäys: "Biologisella kellolla" puolestaan olen ymmärtänyt tarkoitettavan sitä yksinkertaista faktaa, että lisääntymiskyky heikkenee iän myötä ja erityisesti naisilla se jossain vaiheessa loppuu kokonaan. Lapsensaantikyvyn lakkaaminen on hyvin konkreettinen osoitus siitä, että ihminen alkaa ikääntyä. Lisääntymisvietin voimakkuudesta sitten riippuu, laukaiseeko tämän tietäminen ja oma kasvava ikä vauvakuumetta vai ei.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Pseudohippi

Vertaanko? En mielestäni vertaa vauvakuumetta mihinkään vaan totean en olevan osoitus tietyn vietin olemassaolosta ja vaikutuksesta ihmisessä.

"Vauvakuume" on yksi lisääntymisvietin aiheuttama ilmiö. Ei lisääntymisvietti (kuten mikään muukaan vietti) ole samanlainen kaikilla eikä kaikilla edes ilmene kaikkia viettejä (seksuaaliviettiäkään).
Voit toki yrittää väittää että joku tietty käyttäytymismalli on viettiperäistä, mutta tämä ei ole mikään todiste sen olemassaolosta. Pyysin sinulta tarkoituksella todistusainestoa. Lääketieteessä ei tunneta sellaista biologista tilaa kuin vauvakuume, samoin myös biologiassa kyseistä asiaa ei liitetä viettitoimintoihin. Kaiken lisäksi aiemmat kuvailusi vauvakuumeen syntymisestä perustuvat omaan tulkintaasi, etkä nojaa minkäänlaisiin lähteisiin.

Pseudohippi

Mielenkiintoista muuten että sinulle lisääntymisvietti = seksuaalivietti. Minä en kyllä rohkenisi tehdä tällaisia yksinkertaistuksia.Voit kutsua sitä lisääntymisvietiksi, seksuaalivietiksi, tai sukupuolivietiksi, mutta kyse on yhdestä ja samasta asiasta.

Pseudohippi

On jotakuinkin hilpeää kuitenkin väittää, että lapsensaantihalut (=vauvakuume) johtuvat vain ympäristön painostuksesta ja jos sellaista ei olisi, ei lapsiakaan haluttaisi saada.Nyt teet turhia oletuksia. Kyllä ihmiset voivat haluta lapsia vaikka vauvakuume olisikin pelkästään sosiaalinen ilmiö. Tähän ei vaadita välttämättä edes sosiaalisia paineita. Lapsethan ovat aikuisten ihmisten leluja, ne ovat herttaisia, söpöjä ja huvittavia. Varmasti monilla on hinku saada oma tällainen elävä "nukke" kotiin.

Voin erittäin hyvin samaistua tällaisten ihmsten tunteisiin. Itsekin halusin pikkupentuna kiihkeästi tietokoneen. Kadehdin kavereitani jotka omistivat sellaisen ja olisin tehnyt mitä tahansa jotta olisin itsekin saanut vastaavan vempeleen. Toisinaan tunsin jopa mahanpohjassa asti polttavaa kaipuuta. Olen kokenut tällaisia tuntemuksia monien esineiden suhteen. Johtuuko tällainen käytös nörttigeenistä?

Pseudohippi

Tiedän mihin sillä viitataan. Mutta esille tuomasi perustelu oli niin löperö että sillä voidaan perustella syöpäkin sosiaalipsykologiseksi ilmiöksi.Täytyykö minun todellakin opettaa sinulle argumentoinnin alkeita? Jos nimität jotain tiettyä näkemystä "löperöksi", niin tämä ei ole mitään kritiikkiä itse väitettä kohtaan. Sinun täytyy pystyä todistamaan muilla keinoin miksi väitettä voidaan kutsua "löperöksi".

Pseudohippi

Lisäys: "Biologisella kellolla" puolestaan olen ymmärtänyt tarkoitettavan sitä yksinkertaista faktaa, että lisääntymiskyky heikkenee iän myötä ja erityisesti naisilla se jossain vaiheessa loppuu kokonaan. Lapsensaantikyvyn lakkaaminen on hyvin konkreettinen osoitus siitä, että ihminen alkaa ikääntyä.Muuten hyvä, paitsi että lapsikuume ei edelleenkään ole ikä- tai sukupuolisidonnaista. Se voi ilmetä yhtä hyvin teini-iässä tai vanhempana, monet eivät koe sitä lainkaan.

Pseudohippi

Lisääntymisvietin voimakkuudesta sitten riippuu, laukaiseeko tämän tietäminen ja oma kasvava ikä vauvakuumetta vai ei.Selitähän nyt tarkalleen ottaen mitä ihmettä mahdat tarkoittaa tällä mystisellä lisääntymisvietillä. Sukupuolivietti = lisääntymisvietti ja sen voimakkuus vähenee monissa tapauksissa iän myötä, toisin kuin sinä tunnut väittävän.

Vauvakuume iskee naisiin lähes poikkeuksetta ja naisen lumoihin joutuneeseen mieheenkin, kuten itse olen kokenut. Monesti. Sillä ei ole mitään sosiaalista painostavuutta taustalla vaan se on vimmattu tarve tehdä se, ilman mitään epäilystä asian mielekkyydestä. Mikään seikka, edes nälkiintymisen pelko, ei muuta pakottavaa tunnetta. Se on sisäänrakennettu ihmiseen.

zeniac
Siinä ei ole mitään biologista, jos haluaa kokea äitiyden tai täyttää tyhjyyden, mutta voiko suvunjatkamisvaisto ilmentyä kuitenkin haluna saada lapsi? Tunne että juuri tuon miehen kanssa saisin täydellisen lapsen?Hienoa, että tunnet samoin kuin minä. Selittäisin esim. oman tarpeeni lisääntyä juuri tuon tuntemuksen kautta. Esimerkiksi, en rehellisesti sanottuna tunne kiinnostusta seurustelemiseen, mikäli vastapuoli ei vain yksinkertaisesti saa aikaiseksi tuollaista tuntemusta, että hänen kanssaan jälkeläisille siunaantuisi paras mahdollinen yhdistelmä geenejä. Pinnallista, mutta valitettavasti en voisi elää toisinkaan, se olisi itselleen valehtelua.

Lisääntyminen on se ykkösasia, minkä takia edes vaivaudun parisuhteeseen. Elämästä on voinut oppia niin paljon seurustelemisen ulkopuolellakin, että lämpimäkseen seurustelu, ei ole ollut oikein minun juttuni. Lisäksi tuntisin, että leikin siinä muiden ihmisten tunteilla. Sillekin on lopulta aivan sama, mitä suullisesti oltaisiin sovittu, kun yleensä arvioin toista aivan toisella tavalla, kuten mm. vastapuolen tuntemuksiensa vakavuutta. Joillakin on tunteet ja järki niin pahasti ristiriidassa, että heidän sanoihinsa ei ole mitään luottamista.

Usein monet muutkin vaikuttavat liittävän tällaisia lisääntymistarpeita parisuhteisiin, mutta ne eivät ole läheskään aina tiedostettuja ja sellaisia ujosteltaisiin sanoa ääneen. Sellaisen ajatellaan olevan primitiivistä ja aina täytyisi olla puhumassa siitä henkisestä puolesta. Haistattelen siinä mielessä paskat sivistykselle, että parisuhteelle pitäisi olla jokin hienompi syy. Enpä tiedä, itse ainakin voin nauttia platonisesta rakkaudesta aivan vapaasti parisuhteen ulkopuolellakin. Usein ihmisten intiimiteettikäsitykset ovat niin ihmeellisellä tolalla, että eivät edes tajua, milloin rikkovat omia ja toisen henkilökohtaisia rajoja. Suorastaan ärsyttää ajatella tätä koko sekamelskaa, kun asia ei ole itsellenikään millään tavalla loppuunasti mietitty ja kun en voi tehdä sille mitään.

Mitä tulee tuohon vauvakuumeeseen, niin en jaksa uskoa, että sillä on hirveästi tekemistä biologian kanssa. Johtaisin sen mm. kateuden tunteeseen. Muistan nuoruuden ajoilta erään kaverini, joka tuli kateelliseksi siitä, kun olin niin kovasti kiintynyt 10-vuotiaana 4-vuotiaaseen pikkusiskooni, että tämä oli alkanut kinuta lasta omilta vanhemmiltaan.

Hänellä oli olemassa minua ja häntä itseään noin 2-3 vuotta vanhempi isosisko, mutta tämän hän mielsi lähinnä kilpailukumppanikseen. Sen sain myös usein heillä kyläillessäni todeta. Kaverini kai ajatteli silloin, että pikkusiskoon voisi osoittaa kiintymystä vapaammin kuin isosiskoonsa. Aivan kuten minä tein. Sain tietää noista hänen haluista omalta äidiltäni, kun hän oli jutellut kaverin äidin kanssa koulun vanhempainillassa. Siskoni on kyllä ehdottamasti ollut hauskin ja herttaisin vauva, jonka olen elämäni aikana nähnyt.

tietää
Vauvakuume iskee naisiin lähes poikkeuksetta ja naisen lumoihin joutuneeseen mieheenkin, kuten itse olen kokenut. Monesti. Sillä ei ole mitään sosiaalista painostavuutta taustalla vaan se on vimmattu tarve tehdä se, ilman mitään epäilystä asian mielekkyydestä. Mikään seikka, edes nälkiintymisen pelko, ei muuta pakottavaa tunnetta. Se on sisäänrakennettu ihmiseen.Pakkohan meidän on uskoa sinua, kun kerran kykenet noinkin vakuuttavaan tieteelliseen argumentointiin.

Mummo
Echi-hyvä, ei lapsettomien lehden artikkelin valikoitu siteeraaminen ole raudanluja argumenttiEi niin, siinä esitetyt argumentit sen sijaan ovat. Jos haluat välttämättä osallistua keskusteluun, niin puutu minun tai Rotkirchin esittämiin väittämiin.

Echi
Asian tarkailu on ilm. kohdallasi ollut satunnaista tai jopa välinpitämätöntä. Oletko havainnut miten usein raskaaksi tulon ilmaisu aiheuttaa riemun purskaduksen sen osallisissa. Ilo on aitoa ja niin usein todettua yleisesti että se käy asian todisteeksi sen kuuluvan ihmisen perustarpeiden joukkoon. Mikä muu kuin lottovoitto saa aikaan sellaisen riemun kokemuksen?
Tutki, mikä kaikki saa ihmisessä aikaan riemun ilmauksen, ei iloa noin yleensä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat