Seuraa 
Viestejä45973

Koko ajan puhutaan ilmastonlämpenemisestä ja siitä kuinka kauheita asioita seuraa, kun Maapallon keskilämpötila nousee 3 astetta.

Jos keskilämpötilaa voisi hallita, niin mikä olisi optimi lämpötila luonnon ja ihmisen kannalta? -10C nykyiseen verrattuna?

Kommentit (7)

Tärkeää ei taida niinkään olla itse lämpötilan arvo vaan se, että keskilämpötila pysyisi mahdollisimman tasaisena. Onglemia ei aiheuta korkea/matala lämpötila, vaan lämpötilan liian suuri muutosnopeus, johon ei ehditä sopeutua evoluution avulla.

Tietysti liian matalan lämpötilan rajan asettaa veden jäätymispiste; ikijää ei ole kovin monipuolinen elinympäristö. Toisaalta liian korkeassa lämpötilassa taas aavikoituminen saattaisi lisääntyä. Näin maallikkona ajateltuna...

No olisiko se -273,15 celsiusastetta ? Tällöin kaikki olisi mukavan tasaista,jähmeää ,mitään hötkyilyä ei olisi havaittavissa. Kukaan ei taatusti puhuisi ilmastonmuutoksesta sanallakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdessä dokumenttiohjelmassa oli, että nykyinen ilmasto on ollut poikkeuksellisen tasaista ja rauhallista. Epävakaampi ilmasto on ollut maapallon historiassa normi, johon luultavimmin vielä palataan.

tli
Seuraa 
Viestejä1182

Maapallon keskilämpötilahan on heitellyt kymmeniä asteita pitkässä juoksussa, mutta aina kuitenkin jotkut lajit ovat selvinneet. Nykylämpötilat ovat ilmeisesti aika ok. ihmisen kannalta, sillä ihminen on kuitenkin aika hyvin menestynyt näissä lämpötiloissa. Ilmeisesti näissäkin lämpötiloissa on sattunut aika suuria heittoja, mutta ei varmaankaan kymmeniä asteita ihmisen olemassaoloaikana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat