Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni ainakin helsingin alueella on kovasti yleistynyt sellainen näky, että 2 ambulanssia ajaa peräkkäin pillit päällä kohti sairaalaa. Mistäköhän tämmöinen voisi johtua?

Itse arvelisin että kyseessä voisi olla vanhuspariskunta, jossa toisen sairaskohtaus on laukaissut myös toiselle sairauskohtauksen. Onko kellään parempaa tietoa?

En muista nähneeni juuri lainkaan tämmöisiä "ambulanssipareja" kymmenisen vuotta sitten, mutta nykyisin n. 2/3 ohi menevistä ambulansseista on tämmöisiä.

Kommentit (9)

Nykyään kun joukkotuho on tullut muotiin, lähetetään paikan päälle varmuuden vuoksi tarpeeksi kalustoa. Kun perillä ei sitten ole tarvetta kuin yhdelle, eivät muut yksiköt jaksa körötellä takaisin sairaalalle vaan laittavat pillit päälle ja ajelevat peräkanaa sataakahtakymppiä puistotiellä.

Armitage

En muista nähneeni juuri lainkaan tämmöisiä "ambulanssipareja" kymmenisen vuotta sitten,Johtunee ryyppäämisestä, vai näetkö yhden sijasta 2 ambulanssia selvinkinpäin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bushmaster
Nykyään kun joukkotuho on tullut muotiin, lähetetään paikan päälle varmuuden vuoksi tarpeeksi kalustoa. Kun perillä ei sitten ole tarvetta kuin yhdelle, eivät muut yksiköt jaksa körötellä takaisin sairaalalle vaan laittavat pillit päälle ja ajelevat peräkanaa sataakahtakymppiä puistotiellä.Juurikin noin. Turhasta hälystä ei yksityinen firma saa samaa korvausta kuin oikeasta tarpeesta, joten ambulanssin täytyy päästä valmiuteen nopeasti, jotta firma ei tuota persnettoa.

Nykyisin kuskataan sairaalan myös potilaita, jotka voitaisiin hoitaa paikan päällä. Ylimääräisestä potilaan hoitoon käytetystä ajasta ei myöskään samanlaista korvausta kuin pelkästä potilaan kuskaamisesta.

Jossain vaiheessa nuo säästötoimenpiteet aiheuttavat sen, että ambulanssihenkilökunta ei lähde antamaan elvytystä paikan päällä vaan pelkästään toinen ensihoitajista tekee elvytystä ja toinen ajaa sairaalaan.

Mistä alkaen ambulansseja on näkynyt pareina? Itsekin olen muutaman nähnyt, myös Helsingissä. Aina on kyseessä ollut yksittäinen ajoneuvo.

Tästä tuskin on tässä tapauksessa kysymys, mutta olen nähnyt kun toinen ambulanssi oli auttamassa toista etenemään mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi kun piti kääntyä nelikaistaiselta tieltä vasemmalle, niin toinen ambulanssi ajoi parisataa metriä edellä ja ajoi poikittain vastaantulijoiden kaistalle, jolloin toinen pääsi kääntymään ilman, että tarvitsee väistellä vastaantulijoita.

Jonir
Tästä tuskin on tässä tapauksessa kysymys, mutta olen nähnyt kun toinen ambulanssi oli auttamassa toista etenemään mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi kun piti kääntyä nelikaistaiselta tieltä vasemmalle, niin toinen ambulanssi ajoi parisataa metriä edellä ja ajoi poikittain vastaantulijoiden kaistalle, jolloin toinen pääsi kääntymään ilman, että tarvitsee väistellä vastaantulijoita.


No ensinnäkin jos helsingissä näet kaksi ambulanssia tuossa tilanteessa kui tuossa yllä niin toinen anbulanssi on toden näköisesti lääkäri auto H 190 joka tuo paikalle lääkärin ja kaksi ensihoitajaa mutta se auto ei kuljeta vaan paikalle tulee toinen ambulanssi joka kuljettaa. Jos lääkäri on kuljettavassa ambulanssissa niin lääkäri auto on kärkenä ja raivaa tietä.

Riippuen kunnan käytännöstä ja sopimuksista, ja autojen saatavuudesta (osa on aina jossain toisessa tehtävässä)... kohteeseen, jossa on esim: elvytys/ jokin muu ns. A ryhmään luokiteltu happeningi...voi mennä.

2 ambulanssia. perustaso.
1 hoitotason yksikkö (lääkäri tai sairaanhoitaja/muu vastaava) ja 1 perustason ambulanssi.
1 ambulanssi ja paloauto.
Variaatioita toki on vielä näistäkin...

Nämä ainakin keksin... varsinaisen kuljetuksen hoitaa 1 ambulanssi, ellei potilasta pilkota sahalla... joskus kuljettavat "jonossa" 1 potilasta, koska kuljettavassa ambulanssissa tarvitaan lisä käsiä ja pelkät kädet otetaan toisesta autosta, ja 1 auto todellakin raivaa tällöin tietä ruuhkassa...

Toki monipotilas tilannekin on mahdollinen...

T:pilkottu kädetön monivamma potilas

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
McRoot
Nykyisin kuskataan sairaalan myös potilaita, jotka voitaisiin hoitaa paikan päällä. Ylimääräisestä potilaan hoitoon käytetystä ajasta ei myöskään samanlaista korvausta kuin pelkästä potilaan kuskaamisesta.Itse asiassa täsmälleen päinvastoin. Oman ensihoitourani aikana suuntaus on ollut kuljetuksen välttäminen jos hoito voidaan tehdä turvallisesti kohteessa, eikä jatkohoitoa tarvita.

Nykypäivän ensihoitoyksiköstä löytyy kutakuinkin sama varustus kuin sairaalan ensiavusta. Lisähenkilöstön paikalle toimittaminen on halvempaa kuin potilaan pitäminen sairaalassa.

Usein potilas myös hyötyy tehokkaasta sairaalan ulkopuolisesta hoidosta ennen kuljetusta sairaalaan.

Tosin täytyy lisätä että Suomessa käytännöt vaihtelevat suuresti alueittain. Tämä johtuu osaltaan erillaisista hoitokultuureista maan eri osissa ja toisaalta erillaisista olosuhteista. Verrataan vaikkapa matkoja Lapin perukoilla tai Helsingin Kalliossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat