Kananmunia tyhjentävä kone

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Tälläinenkin laite on olemassa, mutta minkälainen se on?

Miten Fazerin suklaamunien kuoret on tyhjenetty?

Paketissa lukee etttä käsinvalmistettu, mutta en usko.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Tietysti niin että sen sillä olevan hyytelön työntekijät ilmevät pillillä pois...

Ne on melkoisella varmuudella valettu keskipakomuottiin, jonka sisälle on lirautettu kuumaa suklaata ja se jähmettyy metallin pintaan ja sen jälkeen muotti avataan.
Tai kaksi puolikasta liimataan suklaalla yhteen, esim kuumentamalla reunat.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
tietää
Tietysti niin että sen sillä olevan hyytelön työntekijät ilmevät pillillä pois...

Ne on melkoisella varmuudella valettu keskipakomuottiin, jonka sisälle on lirautettu kuumaa suklaata ja se jähmettyy metallin pintaan ja sen jälkeen muotti avataan.
Tai kaksi puolikasta liimataan suklaalla yhteen, esim kuumentamalla reunat.





Suklaa on selvästi tökätty siitä reiästä kuoren sisään.

Mingnon-munista puhun ne on oikeassa kananmunan kuoressa.

Vierailija

Koneesta en tiedä, mutta tuollaista munatietoa löytyi:

Fazerin mignon-muna on yli satavuotiaanakin takuuvarma pääsiäisherkku, joka maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Lähes alkuperäisellä reseptillä valmistettavia mignoneita valmistuu vuosittain vajaat kaksi miljoonaa kappaletta.

- Aitoon kananmunankuoreen pakatut makupalat valmistetaan käsityönä Fazerin Vantaan tehtaalla. Prosessi alkaa kuitenkin jo Piispanristissä, Munakunnan kananmunapakkaamossa, jossa tyhjennetään mignoneihin tarvittavia kananmunankuoria ympäri vuoden, kertoo Fazer Suklaan tuoteasiantuntija TEPPO LINDGREN. Munakunnassa kananmunat rei'itetään, puhalletaan tyhjiksi, pestään ja kuivataan. - Vaikkei salmonellaa Suomessa olekaan kananmunista tavattu miesmuistiin, huolehditaan hygieniasta tarkoin. Yhden munankuoren pesuun kuluu keskimäärin 30 litraa vettä ja ensimmäiset mikrobiologiset näytteet otetaan jo pesuvedestä, Lindgren kuvailee. Vaikka Munakunta toimittaa Fazerille pelkät munankuoret, ei prosessissa syntyvä munamassa jää sekään käyttämättä: siitä syntyy erilaisia kananmunavalmisteita.

Valmistus alkaa heti joulukiireiden jälkeen

Mignonien valmistus alkaa Fazerilla hyvissä ajoin, täksi sesongiksi munia alettiin Lindgrenin mukaan valmistaa jo joulukuun loppupuolella. Kuorien täyttäminen on tarkkaa käsityötä, sopivia laitteita ei näin hienovaraiseen puuhaan ole löytynyt. Nopeimmat tekijät pyöräyttävät parikymmentä munaa tunnissa. Munankuoret täytetään suklaamassalla hanasta, jonka jälkeen täyttöaukko suljetaan sokerista valmistetulla tulpalla.

Mignon-munien suklaa ei täsmällisesti ottaen ole suklaata ensinkään, sillä sen kaakaorasvan määrä jää alle EU:n asettaman 25 prosentin pitoisuusrajan alle. Mignonit valmistetaan mantelista, hasselpähkinästä, sokerista, kaakaosta ja vaniljasta. Reseptin tarkka alkuperä ei ole tiedossa, mutta mignonit on tunnettu jo esimerkiksi Pietarin hovissa. Suomeen tämän makean herkun toi aikoinaan Karl Fazer Saksasta. (Finfood)




http://www.ruokatieto.fi

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

"Ensin kananmunista puhalletaan niihin poratun reiän kautta paineilman avulla munamassa ulos. Tämän jälkeen kuoret pestään huolella lämpimällä vedellä ja jokaisesta pesuvedestä otetaan salmonellanäyte, joka analysoidaan Scaneggin laboratoriossa.

Pesun jälkeen kuoret kuivataan huolellisesti ja aistinvaraisen lopputarkastuksen jälkeen munankuoret pakataan kuljetusta varten Fazer Makeisten Vantaan tehtaalle." http://www.fazermakeiset.fi/fi/Talousin ... anden.aspx

Tarttee laittaa vielä palautetta Fazerille että jos mailaisivat sen puhallusvehkeen kuvan...

Hämmentää.

syytinki
Seuraa 
Viestejä8919
Liittynyt18.8.2008
tiäremiäs
tietää
Tietysti niin että sen sillä olevan hyytelön työntekijät ilmevät pillillä pois...

Ne on melkoisella varmuudella valettu keskipakomuottiin, jonka sisälle on lirautettu kuumaa suklaata ja se jähmettyy metallin pintaan ja sen jälkeen muotti avataan.
Tai kaksi puolikasta liimataan suklaalla yhteen, esim kuumentamalla reunat.





Suklaa on selvästi tökätty siitä reiästä kuoren sisään.

Mingnon-munista puhun ne on oikeassa kananmunan kuoressa.


Tietääkseni niitä ei tyhjennetä. tehdään vain reikä, josta ripotellaan kaakaojauhetta sisään. Sitten vain takaisin kana alle kypsymään.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
syytinki
tiäremiäs
tietää
Tietysti niin että sen sillä olevan hyytelön työntekijät ilmevät pillillä pois...

Ne on melkoisella varmuudella valettu keskipakomuottiin, jonka sisälle on lirautettu kuumaa suklaata ja se jähmettyy metallin pintaan ja sen jälkeen muotti avataan.
Tai kaksi puolikasta liimataan suklaalla yhteen, esim kuumentamalla reunat.





Suklaa on selvästi tökätty siitä reiästä kuoren sisään.

Mingnon-munista puhun ne on oikeassa kananmunan kuoressa.


Tietääkseni niitä ei tyhjennetä. tehdään vain reikä, josta ripotellaan kaakaojauhetta sisään. Sitten vain takaisin kana alle kypsymään.

LOL

Hämmentää.

Vierailija
tiäremiäs
Noita munia tehdäään joka vuosi 2 miljoonaa, eli en mitenkään pysty uskomaan että ne tehdään käsin.



Kyllä ne tehdään käsin. Olen muutama vuosi sitten käynyt laitoksessa, jossa niitä tehtiin. Pieni tehdas, jossa tehtiin Fazer Nougat -konvehteja ja noita Mignon -munia.

Suuttimesta tulee lämminta suklaalientä ja Mignonien täyttäjä otti tyhjien munien kennosta munan kerrallaan laittoi täyttöaukon "kraanan" alle, painoi kytkintä ja valutti vakiomäärän suklaalientä munan sisälle. Laittoi sen jälkeen munan täysien kennoon. Sokeritulppa laitettiin vasta kun suklaa oli jähmettynyt. Munat tuotiin tuohon tehtaaseen muualta pestyinä.

Tehdas ei tuolloin sijannut Vantaalla, vaan eräässä pienessä Länsi-Suomen kanamukaupungissa.

Silloin muistaakseni Mignonit painoivat ainakin muutaman gramman enemmän kuin nyt, jopa 65 grammaa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
tiäremiäs
Noita munia tehdäään joka vuosi 2 miljoonaa, eli en mitenkään pysty uskomaan että ne tehdään käsin.



Nopeimmat tekijät pyöräyttävät parikymmentä munaa tunnissa.



Elikkäs päissään laskien jos keskimääräinen työntekijä olisi päässyt nopeimpaan kastiin ja duunarit painaisivat kahdeksan tunnin työpäivää ja koska joulukiireiden aikaan ei ennätä näitä askartelemaan kuin vasta alkuvuodesta, eli sanotaan tehokkaasti kolme kuukautta ja kuukaudessa on n. 20, voidaan kalkuloida seuraavanlainen tulos:

-Yhdessä työpäivässä pitää valmistua 33 333 munaa
-Yhdessä työtunnissa pitää valmistua 4167 munaa
-Työntekijöitä täytyy olla 208 kpl

Melkoisen työllistävä vaikutus..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Vierailija
Vatkain
syytinki
Tietääkseni niitä ei tyhjennetä. tehdään vain reikä, josta ripotellaan kaakaojauhetta sisään. Sitten vain takaisin kana alle kypsymään.

LOL

Ei ole viisasta rohkaista syytinkiä tällaisista jutuista.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
vihertaapero
tiäremiäs
Noita munia tehdäään joka vuosi 2 miljoonaa, eli en mitenkään pysty uskomaan että ne tehdään käsin.



Nopeimmat tekijät pyöräyttävät parikymmentä munaa tunnissa.



Elikkäs päissään laskien jos keskimääräinen työntekijä olisi päässyt nopeimpaan kastiin ja duunarit painaisivat kahdeksan tunnin työpäivää ja koska joulukiireiden aikaan ei ennätä näitä askartelemaan kuin vasta alkuvuodesta, eli sanotaan tehokkaasti kolme kuukautta ja kuukaudessa on n. 20, voidaan kalkuloida seuraavanlainen tulos:

-Yhdessä työpäivässä pitää valmistua 33 333 munaa
-Yhdessä työtunnissa pitää valmistua 4167 munaa
-Työntekijöitä täytyy olla 208 kpl

Melkoisen työllistävä vaikutus..





Voihan noita tyhjiä kuoria kasata johonkin varastoon pitkin vuotta.

Vierailija

Tuon täyttötahdin täytyy olla 20 munaa minuutissa. Se kuulostaa paljon todellisemmalta ja sopii havaintooni. Missään tapauksessa se ei ole tunnissa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat