Tomaatin karvastelu

Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Niin että mikä tomaatissa oleva ainesosa aiheuttaa sen että ne voivat karvastella suussa. Sama ilmiö on joskus kiiwiä syödessä.

Miksi ulkomaiset tomaatit karvastelevat enemmän kuin kotimaiset, jotka ei karvastele juuri ollenkaan? Ja miksi ulkolaiset kirsikkatomaatit karvastelee eniten? Niitä pikku papanoita ei voi syödä kuin kolme ja tuska on sietämätön, isoja sentään voi vetää yhden kokonaisen. Ja kotimaisissa en ole ko. ilmiötä juurikaan edes havainnut.

Miksi, oi miksi?!

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Ulkolaisista juureksista, varsinkin Espanjasta ja Hollannista tuotetut kasvatetaan ravintoliuksella, eli eivät kasva reilussa mullassa niin kuin kotimaiset. Taannoin tuli dokumentti juuri näistä tomaateista ja niiden kasvatuksesta.

Sama juttu omenoiden kohdalla. Itse pidän erityisesti puolalaisista omenoista. Ne ovat rumia ja halpoja, mutta erittäin maukkaita. Olen kuvitellut, että Puolassa on maanviljelys vielä varsin perinteistä ja siksi maku tulee muhevasta mustasta maasta eikä torjunta-aineitakaan käytetä siinä määrin kuin teollisessa kasvatuksessa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

En usko olevani supermaistaja. Pidän voimakkaista ruoista, kahvista ja alkoholista.

Voisiko tuo karvastelu ja tikustelu kertoa lievästä yliherkkyydestä? Muiden kuin ulkolaisten tomaattien ja kiiwin kohdalla en ole karvastelua havainnut, joten voisiko niissä olla jokin yhteinen molekyyli, joka polttaa suuta?

Hämmentää.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Muiden kuin ulkolaisten tomaattien ja kiiwin kohdalla en ole karvastelua havainnut, joten voisiko niissä olla jokin yhteinen molekyyli, joka polttaa suuta?



Enpä usko, koska tuo havainto suun polttamisesta ja sitä seuranneesta tuskasta ei taida olla kovinkaan yleispätevä. Laske vaan ne makunystyräsi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija
Vatkain
Niin että mikä tomaatissa oleva ainesosa aiheuttaa sen että ne voivat karvastella suussa. Sama ilmiö on joskus kiiwiä syödessä.

Miksi ulkomaiset tomaatit karvastelevat enemmän kuin kotimaiset, jotka ei karvastele juuri ollenkaan? Ja miksi ulkolaiset kirsikkatomaatit karvastelee eniten? Niitä pikku papanoita ei voi syödä kuin kolme ja tuska on sietämätön, isoja sentään voi vetää yhden kokonaisen. Ja kotimaisissa en ole ko. ilmiötä juurikaan edes havainnut.

Miksi, oi miksi?!





Sama juttu täällä....
Siksi en nykyään syö muuta kuin raakaa lihaa.
Ei vitsi, vaan ihan totta. Yli 10v. vetänyt jo.

Vierailija

Allerginen ilmiö, sen aiheuttajia kannataa vältellä.

Kannattaa määritellä tuo karvastelu tarkemmin, esim. kutiva ja ärsyttävä tunne kielessä.

Näiden allergioiden yhteyteen liittyy usein myös äyriäisallergia.

Tomaattia ja muitakin viljellään Suomessa kivivillassa, että ei ainakaan talvella tuotetut purtavat ole mullassa kasvaneita. Ei välttämättä ulkomaisetkaan. Kaiki kasvihuonetuotteet täällä ja ulkomailla kasvatetaan ravintoliuoksella. Eli mullasta ne eivät tiedä.

Vierailija
Vatkain
Niin että mikä tomaatissa oleva ainesosa aiheuttaa sen että ne voivat karvastella suussa. Sama ilmiö on joskus kiiwiä syödessä.

Miksi ulkomaiset tomaatit karvastelevat enemmän kuin kotimaiset, jotka ei karvastele juuri ollenkaan? Ja miksi ulkolaiset kirsikkatomaatit karvastelee eniten? Niitä pikku papanoita ei voi syödä kuin kolme ja tuska on sietämätön, isoja sentään voi vetää yhden kokonaisen. Ja kotimaisissa en ole ko. ilmiötä juurikaan edes havainnut.

Miksi, oi miksi?!




Täh? Kirsikkatomaatit ovat kuin makeisia niitä voisi syödä miljoona.
Jotkut tomaatit tosin ei ole niin maukkaita

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629
Liittynyt4.10.2008

Olen lukenut suomalaisista lehdistá, miten tákáláinen -espanjalainen- vihannes ja hedelmá on kemikaalisten lannotteiden ja muutenkin epáterveellisen ja antinaturalistisen tuotekehittelyn surkea lopputulos. Osittain niinkin. On todella surullista ajaa Almerian kasvimaan lápi. Niitá kutsutaan táállá Las Huertas de Europa, eli euroopan kasvimaan nimellá. Maasto ympárillá on kuivaa ja ravinteetonta, kasvimaat ja muovimeret peittáá hehtaareittain muuten niin kaunista -tai silloin joskus oli kaunis- maisemaa. Tyóni puolesta olen páássyt tutustumaan jonkun verran myós koko prosessiin, eiká se todellakaan innosta ostamaan yhtákáán salaatinlehteá lukematta ensin sen alkuperáá. Almeria- táysbanni. Ikává kyllá támánkaltaiset uutiset pilaa koko maan luotettavuuden elintarvikkeiden tuottajana.
Mitá tomaatteihin ja karvasteluun tulee, niin váltá hyvá immeinen kaikkea, mitá kehosi ei hyvállá mielin ota vastaan. Pojallani on allergisia, tai on yliherkká, miten vaan, reaktioita TIETTYJÁ tomaatilajeja syódessáán. Tietáá tasan tarkkaan mitá tomaattia syódá ja mitá ei. Kiiveissá ársytys voi johtua sen kuoren karvoista. Jos syót yhdenkin, se aiheuttaa jo kirvelyá ja kutinaa. Eli ei kai kannata syódá kiivejákáán...

Puedes imaginar un mundo sin música............

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Kaikkia muita ruoka-aineita voin syödä. Ainoastaan tomaatti karvastelee, eli pistelee ja polttaa. Ja nimenomaan vain ulkolaiset tomaatit. Ja mitä kypsempi tomaatti on, sitä äkeämpi siitä tulee.

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Löytypä tämmönen:

" Suun limakalvokipu

Suun limakalvokipuja voi esiintyä erityisesti aftojen (katso Afta) ja huuliherpeksen yhteydessä (katso Virusperäiset suutaudit). Burning mouth -syndroomalle, jossa suun limakalvot ovat kliinisesti terveen näköiset mutta kirvelevät helposti on tyypillistä kivun sijainti bilateraalisesti, hyvin usein kielen alueella. Kipu on luonteeltaan polttavaa ja kirvelevää, jatkuvaa tai lähes jatkuvaa, joka lievittyy syödessä. Eräät ruoka-aineet kuten tomaatti, sitrushedelmät ja voimakkaat mausteet lisäävät kirvelyä, joka tyypillisimmillään pahenee iltaa kohti. Kliinisesti diagnosointi hyvin hankalaa, koska selviä merkkejä ei ole havaittavissa. Burning mouth -syndrooma on tavallinen menopaussi-ikäisillä naisilla joskin sen etiologia on epäselvä. Siihen liittyy usein myös suun kuivumisoire, sieni-infektio ja allergisuus suussa oleville materiaaleille. Hoito on paikallista ja oireenmukaista, estrogeenihoito, kipulääkkeet ja B-vitamiinit voivat lievittää oireita." http://therapiafennica.fi/wiki/index.ph ... iagnoosiin

Hämmentää.

Vierailija

Voiskohan olla sitruunahappo. Mites sitruuna karvastelee?
Oikeastaan kun tarkemmin miettii, niin itelläkin kiivi ja tomaatti alkaa paljon syötynä koskemaan suuhun ja tekee haavoja.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
kabus
Voiskohan olla sitruunahappo. Mites sitruuna karvastelee?
Oikeastaan kun tarkemmin miettii, niin itelläkin kiivi ja tomaatti alkaa paljon syötynä koskemaan suuhun ja tekee haavoja.

Sitruuna on kyllä kirpeä, mutta sitä ei pysty syömään ainakaan semmoista määrää että tuota polttelua havaitsisi. Pikkumäärissä en ole huomannut.

Oletko huomannut että mimmoset tomatit sulla karvastelee ja missä määrin?

Hämmentää.

Vierailija
Vatkain
kabus
Voiskohan olla sitruunahappo. Mites sitruuna karvastelee?
Oikeastaan kun tarkemmin miettii, niin itelläkin kiivi ja tomaatti alkaa paljon syötynä koskemaan suuhun ja tekee haavoja.

Sitruuna on kyllä kirpeä, mutta sitä ei pysty syömään ainakaan semmoista määrää että tuota polttelua havaitsisi. Pikkumäärissä en ole huomannut.

Oletko huomannut että mimmoset tomatit sulla karvastelee ja missä määrin?




Ehkä tuoreimmat tomaatit. En tiedä onko niillä oikeasti niin eroa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat