Seuraa 
Viestejä13176

Miten rasismi määritellään tieteellisesti. Onko oikeastaan rasisteja edes olemassa?

Oikeudessa ei edes saa sanktioita sanasta neekeri.

Koska psykologit tai poliiisisetä haastattelee ja kaivaa taustat esiin.

jos selviää että tykkäät vaan väristä, niin ei tule edes sakkoja.

Itseä ei maahanmuuttajat kiinnosta mihinkään suuntaan eli omasta mielestä saa tulla vaikka miljoona maahanmuuttajaa.

Kommentit (12)

Kaikkitietävä Google kyllä auttaa:

Rasismilla eli rotusyrjinnällä tai rotusorrolla tarkoitetaan ideologiaa tai toimintaa, jossa ihmisten ulkonäön, fyysisten piirteiden tai väitetyn rotuluonteen erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää.
tiäremiäs
Miten rasismi määritellään tieteellisesti.

Riippuu varmaan hyvin paljon tieteenalasta. Esim historiantutkija määrittelee sen ehkäpä eri tavalla kuin vaikka kulttuuriantropologi.

Minä pidän Encyclopedia Britannican määritelmästä:

Racism, also called racialism, is any action, practice, or belief that reflects the racial worldview—the ideology that humans are divided into separate and exclusive biological entities called "races," that there is a causal link between inherited physical traits and traits of personality, intellect, morality, and other cultural behavioral features, and that some races are innately superior to others.

Ei-etnisiin tekijöihin liittyvää syrjintää (ikä, sukupuoli yms.) voidaan sitten kutsua vain syrjinnäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sana rasisti on kyllä viime aikoina menettänyt julkisessa keskustelussa täysin merkityksensä. Hämmästyttävä enemmistö pitää kaikkea maahanmuuttoon liittyvän politiikan kritisointia rasismina ja kaikkea kriittistä puhetta rasistisena puheena. Humanitääristä maahanmuuttoa ei ilmeisesti voi vastustaa muista kuin rasistisista syistä.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Ulkomaalaisten maahan muuton kritisoiminen leimataan rasismiksi syyttä, mutta jatketaan...

tiäremiäs

Itseä ei maahanmuuttajat kiinnosta mihinkään suuntaan eli omasta mielestä saa tulla vaikka miljoona maahanmuuttajaa.Alkaisi varmaan kiinnostamaan, jos niitä tulisi vaikka 5 miljoonaa ja olisivat samanlaisia pääosin kuin nykyisin. Oltaisiin sen jälkeen konkurssissa. Pitää pyrkiä erottamaan muuttajan pyrkimykset.

Terve kriittisyys ei ole rasismia, kaikki ulkopuoliset ja tuntemattomat eivät ole puhtaita pulmusia. Itseasiassa ihmettelenkin miten on mahdollista, että tänne valuu pakolaisina vähemmän heikossa asemassa olevia ihmisiä., kun tulevat usein rahan avustamina (laittomia kuljetuksia).
Vain äärimmäisen harva sekopää haluaisi aloittaa maahanmuuttajien lahtaamisen. Toinen ääripää oli, kun joku tutkija halusi lopettaa rajavartioinnin ja siirtää vapautuvat resurssit kokonaan siirtotulvan hellimiseen.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Javert
Skinivalkoinen Suomi osa 1/3

Hauskaa muuten, että ulkomaalaisvastaiset ihmiset ovat yleensä USA myönteisiä, maata johtaa musta presidentti ja USA:n sotatoimien tähden useat maat joutuvat vastaanottamaan esim. Irakin pakolaisia...
Tulkitset sen noin.

Joku englantilainen tutkija totesi, että etnisyyden perusteella tapahtuva ihmisten luokittelu hyviin ja pahoihin on marksilaisuuteen kuuluva ominaisuus.

Käytännössä etninen luokittelu ja leimaaminen toimii niin, että esimerkiksi Vähemmistövaltuutettu kertoo mitkä etniset ryhmät ovat sen kohderyhmää. Muihin etnisiin ryhmiin kuuluvat älkööt vaivautuko. Vähemmistövaltuutettu siis jakaa ihmiset etnisesti vuohiin ja lampaisiin.

Mutta kun tanssikoulu tai ravintola laatii omat etniset kohderyhmänsä eikä hyväksy kohderyhmän ulkopuolisia, niin Vähemmistövaltuutettu syyttää tanssikoulua ja ravintolaa etnisestä syrjinnästä.

Suomessa valtio siis saa syrjiä. Toistaiseksi. Ennemmin tai myöhemmin Vähemmistövaltuutettu tuomitaan entisestä syrjinnästä.

Yhdenvertaisuuslaissa kaksi mielenkiintoista kohtaa:
* syrjinnästä tuomittavien korvausten enimmäismäärä on 15000 €. Kannattaa siis hakea korvauksia jos suomalaisena on joutunut etnisen syrjinnän kohteeksi
* syrjinnän harjoittajan on osoitettava syyttömyytensä eli käytetään käänteistä todistustaakkaa. Suomalainen voi nostaa syytteen valtiota ja kuntaa vastaan ja valtion ja kunnan on todistettava syyttömyytensä syrjintään.

Vähemmistövaltuutetun tehtävä on valvoa yhdenvertaisuuslain noudattamista, mutta kun se syrjii itse etnisiä suomalaisia, on jäljellä rikostutkimuksen käynnistäminen tai kantelu oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille. Veikkaan että poliittisista syistä mahdollisuudet voittaa ovat noin 50/50, jonka jälkeen on valitus EU-tuomioistuimeen, jossa voiton mahdollisuus on suuri.

EU suunnittelee myös suoran kantelukanavan avaamista yhdenvertaisuuden rikkomustapauksissa. Se on tervetullutta suomalaisille ja antaa mahdollisuuden edistää yhdenvertaisuuden toteutumista myös etnisten suomalaisten osalta.

-

tiäremiäs
Miten rasismi määritellään tieteellisesti. Onko oikeastaan rasisteja edes olemassa?

Suurinpiirtein näin:

Rasismilla eli rotusyrjinnällä tai rotusorrolla tarkoitetaan ideologiaa tai toimintaa, jossa ihmisten ulkonäön, fyysisten piirteiden tai väitetyn rotuluonteen erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismia voivat olla myös toimintatavat ja sellaiset yhteiskunnalliset rakenteet, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Jotuni
Joku englantilainen tutkija totesi, että etnisyyden perusteella tapahtuva ihmisten luokittelu hyviin ja pahoihin on marksilaisuuteen kuuluva ominaisuus.Kuuluuko marksilaisuuteen, joka on/oli käsittääkseni puhtaasti materialistinen ideologia, mitään hyvä vs. paha asetelmaa?

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Jonir
Hämmästyttävä enemmistö pitää kaikkea maahanmuuttoon liittyvän politiikan kritisointia rasismina ja kaikkea kriittistä puhetta rasistisena puheena.Paskat se niin mene. Tuo on uusi kortti, jota osa maahanmuuton vastustajista on alkanut ahkerasti käyttämään. Perustelemattomia rasismisyytöksiä näkee todella harvoin verrattuna siihen kuinka usein tuota korttia käytetään. sitä tungetaan joka väliin, vaikka kukaan ei olisi vielä ehtinyt tai edes aikonut nimittää rasistiksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat