Seuraa 
Viestejä45973

Joo eli miten toteuttaisit yhteiskunnan, jos saisit olla 'mastermind' kaiken takana ?

Ehdotuksia aiheesta on tuolla threadien syövereissä, mutta saisiko tänne koottua mielipiteitä. Eli miten rakentaisit yhdyskuntaa, jotta se voisi hyvin ja että sen jäsenet voisivat mahdollisimman hyvin ?

Lyhyitä ytimekkäitä visioita kaipaisin lukea. Täällä foorumilla riittää kyllä kapasiteettia, sen verran syvällisiä täällä pohditaan. Villit visiot on tietty kiehtovimpia. Tarkoitan villillä jotain 'tavallisesta' poikkeavaa.

Sivut

Kommentit (49)

Eugenetiikasta löytyy ratkaisu Suomen ongelmiin.

Suomessa tulisi selkeästi puuttua myös nykyisten kansalaisten lisääntymiseen, eikä kiinnittää huomiota pelkästään maahanmuuttoon.

Suurin osa kognitiivisesta älykkyydestä selittyy geenitekijöillä ja ympäristötekijät mahdollistavat täyteen potentiaaliin kasvamisen.

Jotta suomalaisten kansallinen äo pysyisi nykyisessä (100:n tietämillä), tulisi kansalaisten lisääntymistä rajoittaa. Lapsia saisi laillisesti tehdä vain siihen hyväksytyt henkilöt ja heidänkin lasten määrää tulisi rajoittaa tai suosia eri aikoina jotta ikäjakauma ei vinoutuisi.

Luvan lasten tekemiseen antaisi erillinen valtion virasto, jonka toimintaa valvottaisiin tarkasti ja jonka luvanmyöntämisohjeistuksen tekisi genetiikan ja lääketieteen huippuosaajista koottu lautakunta.

Valintakriteereinä painotettaisiin pariskunnan älykkyysosamäärää, sekä yhteiskunnallista ja koulutuksellista statusta.

Genetiikan tietämyksen lisääntyessä voitaisiin ottaa käyttöön geenitestit, joilla nähtäisiin potentiaalinen älykkyys ja tätä painotettaisiin valinnassa enemmän, kuin pelkkää äo-arvoa.

Geenitesteillä voitaisiin samalla varmistaa mahdollisten periytyvien sairauksien esiintyminen ja tiettyjen sairauksien perusteella evätä lupa, jos sairaus on todennäköinen ja tulee haittaamaan huomattavasti lapsen tulevaisuutta.

Saman viraston yhteyteen perustettaisiin myös spermapankki, johon voitaisiin ottaa älykkäiden mutta huonosti kouluttautuneiden ja yhteiskunnassa pärjäämättömien henkilöiden sukusoluja. Näitä sukusoluja voitaisiin sitten käyttää keinohedelmöityksessä siinä tapauksessa, jos lasta suunnittelevan pariskunnan älykkyys ei riitä lastentekoon, mutta yhteiskunnallinen asema sen taas sallisi.

Spermapankissa voitaisiin myös valita sopivia sukusoluja älykkäämmän ihmisen luomiseksi ja hedelmöitetyt sukusolut voitaisiin sitten teknologian salliessa istuttaa keinokohtuun kasvamaan ja näin syntyneitä lapsia luovuttaa adoptoitaviksi. Ennen keinokohtua voitaisiin tietysti käyttää naisia, jotka eivät muuten täytä kriteereitä suvunjatkamiselle ja nauttivat yhteiskunnan sosiaalituista. Näin suvunjatkamisiässä oleville naisille, jotka elävät tuilla, saataisiin jonkinlainen ehto tuen saamiselle.

Ihmisten liikkumista tulisi myös rajoittaa älykkyyden perusteella. Huippuälykkäille voitaisiin valtion tuella rakentaa asuinalueita, jonne ei keskiarvoa tyhmemmillä ihmisillä olisi asiaa. Tietysti nämäkin ihmiset voisivat käydä töissä älykkäiden ihmisten alueella tekemässä erilaisia vähemmän arvostettuja työtehtäviä.

Yhteiskunnallista päätöksentekoa tulisi muuttaa siten, että äänestämään mentäessä suoritettaisiin äo-testi ja sen perusteella määritettäisiin kuinka monta ääntä henkilöllä on käytössään. Henkilövaaleissa äänestäjä saisi jakaa nämä äänet haluamallaan tavalla ja asiavaaleissa äänet menisivät täysimääräisenä yhdelle vaihtoehdolle.

Maahanmuuttopolitiikassa taas tulisi suosia älykkäitä ihmisiä syntyperästään riippumatta. Kuitenkin realiteetit tulisi tunnustaa ja valtio voisi tehdä selkeitä projekteja maahanmuuton lisäämiseksi maista joissa kansallinen äo on korkea. Erityisesti aasian maiden suunnalta tulisi ottaa lisää maahanmuuttajia. Maahanmuuttoa taas tulisi vähentää maista, joissa kansallinen äo on matala.

Esimerkkeinä mainittakoon seuraavat:
Maa (Kansallinen Äo)
Etelä-Korea (106)
Pohjois-Korea (106)
Singapore (108)
Taiwan (105)
Mongolia (101)
Japani (105)
Etiopia (64)
Gabon (64)
Gambia (66)
Mosambik (64)
Somalia (68)
Zimbabwe (66)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vasara ja nauloja. Jaaaa gyproc ruuveja, sikaflexiä, jeesus teippiä sekä sokerina pohjalla nippusiteitä. Nuilla saa jo paljon pahaa aikaiseksi

McRoot
Eugenetiikasta löytyy ratkaisu Suomen ongelmiin.

Aika laajasti osaat selostaa ja perustella kantasi, mutta entä tämän mallin eettinen puoli? Oletko ajatellut?

Otsat-niin-matalat
Joo eli miten toteuttaisit yhteiskunnan, jos saisit olla 'mastermind' kaiken takana ?

Olen sen verran epäpoliittinen ihminen, että todennäköisesti en mitenkään. Saattaisin antaa pestin jollekin toiselle.

fmiles
McRoot
Eugenetiikasta löytyy ratkaisu Suomen ongelmiin.

Aika laajasti osaat selostaa ja perustella kantasi, mutta entä tämän mallin eettinen puoli? Oletko ajatellut?Unohdin näköjään väliaikaisesti kyseisen asian. Pahoittelen. Iltalääkityskin on ottamatta vielä.

Toimisin tosiaan jonkinlaisena mastermindina, joka keksii erilaisia kehityshankkeita joita sitten projektihenkilöt alkaisivat toteuttamaan. Hankkeita ei tosin toteutettaisi tuosta vain vaan olisi neuvonantajia ja kansankuulijoita, jotka keräisivät ja jakaisivat tietoa.

Kehityshankkeiden tarkoituksena olisi pyrkiä tehokkaaseen yhteiskunnan parantamiseen siten, että ei tarvitsisi vääntää jatkuvasti kättä jonkun toisen puolueen kanssa asioista - olisinhan se mastermind, ei siinä silloin enää mietitä vaan toimitaan niinkuin se mastermind on ajatellut. En ulottaisi kaikkia villimpiä hankkeita koko kansaa koskeviksi, ainoastaan maltillisemmat kehitysideat.

Erikoisemmat hankkeet toteutettaisiin siten, että niihin osallistuisi vapaaehtoisia kansalaisia. Esimerkiksi jokin yhteisö ostaisi maata jostain ja laittaisi siihen kokeellisen toimintatilan pystyyn. Tällöin voisi helpommin harjoitella erilaisia yhteiskuntamuotoja. Sitten ne ideat, jotka toimivat parhaiten, otettaisiin yhteisöistä jatkojalostukseen ja levitettäisiin isompiin jatkoyhteisöihin. Jatkoyhteisöt laajentaisivat onnistuneita kokeiluita laajemman vapaaehtoisjoukon voimin. Sillä välin pienemmissä pioneeriyhteisöissä jatkettaisiin yhteisötutkimusta ja kokeiluja kunnes saataisiin taas uusia tuloksia. Lopulta tuloksia tuotaisiin sitten koko kansan käyttöön.

Yhteisöissä voisi kokeilla erilaisia asumismuotoja: ekokaupunkeja / omavaraisuutta / eri hallintomuotoja / hierarkiaa / itseohjautuvuutta / yhteisomistusta / jne... ihan mitä vaan sitten tuleekin mieleen. Mastermind ottaisi kantaa tietysti myös valtion asioihin, koska ideoiden tarkoitus olisi kehittää valtion menestymistä kokonaisuutena. Esimerkiksi minimoitaisiin velkataakka ja maksimoitaisiin hyvinvointi, ja kansan tulisi olla mukana eikä vängätä vastaan joka asiassa. Toki päämääriin pyritään ensin koeyhteisöissä ja sieltä tuodaan toimivia ratkaisuita kansalle.

Voi olla että osa kansasta haluaisi kehittää yhteiskuntaa eri suuntaan kuin minä, mutta ideaalitapauksessa kansa toimisi kuten olisin suunnitellutkin. Ideaalitapauksia ei koskaan ole, joten jos olisi mahdollista, niin erottaisin erikseen itselleni erillisen valtion, missä olisin se mastermind ja mukaan saisivat tulla kaikki vapaaehtoiset. Tällöin ei olisi mitään polemiikkia vastaan vänkääjien kanssa, koska osallistuminen olisi vapaaehtoista. Yhteisöstä saisi muuttaa pois halutessaan, mutta tarkoitus olisi tietysti tehdä yhteisöstä hyvin menestyvä ja siksi se olisi suosittu.

Käytännössä en kyllä haluaisi olla sellainen henkilö, joka päättää joka ikisestä asiasta. Kyllä siellä tarvittaisiin hallintoa avuksi ja tutkijoita ja kansalaisiakin kuunneltaisiin ja kansa saisi itse esittää kehityshanke-ehdotuksia. Katsoisin asioiden perään, että kehitys kehittyisi ja epäonnistuneet hankkeet suljettaisiin uusien tieltä.

Dost
McRoot jatkaisi siitä mihin Adolf Hitler jäi

Itse laittaisin pohjaksi kristilliset arvot, sekä ubuntu -filosofian.
Ääh. Hitler oli aivan hukassa kuvitellessaan arjalaisen rodun, joka ei perustu mihinkään. Myöskin käsitys saksalaisten älykkyydestä tai muusta ylivertaisuudesta oli vetäisty hatusta.

Aatu ei myöskään ymmärtänyt rodunjalostuksen perusteita, vaan oletti sisäsiittoisuuden parantavan ominaisuuksia. Tyhmä mikä tyhmä.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Otsat-niin-matalat
Joo eli miten toteuttaisit yhteiskunnan, jos saisit olla 'mastermind' kaiken takana ?

Ehdotuksia aiheesta on tuolla threadien syövereissä, mutta saisiko tänne koottua mielipiteitä. Eli miten rakentaisit yhdyskuntaa, jotta se voisi hyvin ja että sen jäsenet voisivat mahdollisimman hyvin ?

Lyhyitä ytimekkäitä visioita kaipaisin lukea. Täällä foorumilla riittää kyllä kapasiteettia, sen verran syvällisiä täällä pohditaan. Villit visiot on tietty kiehtovimpia. Tarkoitan villillä jotain 'tavallisesta' poikkeavaa.
Perustaisin ketjun, jossa kysyttäisiin: Miten tyyppien käy?

Lisäksi selvittäisin Roswellin arvoituksen, löytäisin kadonneen Atlantiksen ja automatisoisin kaiken. Ilmaiseksi. Vapaaehtoistyöllä.

Ehdottomasti tekisin näin.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

TimoT
Seuraa 
Viestejä1933
Jotta suomalaisten kansallinen äo pysyisi nykyisessä (100:n tietämillä), tulisi kansalaisten lisääntymistä rajoittaa. Lapsia saisi laillisesti tehdä vain siihen hyväksytyt henkilöt ja heidänkin lasten määrää tulisi rajoittaa tai suosia eri aikoina jotta ikäjakauma ei vinoutuisi.--- Valintakriteereinä painotettaisiin pariskunnan älykkyysosamäärää, sekä yhteiskunnallista ja koulutuksellista statusta.koiranjalostuksesta on huonoja kokemuksia. Sairaita ovat.

Geenitesteillä voitaisiin samalla varmistaa mahdollisten periytyvien sairauksien esiintyminen ja tiettyjen sairauksien perusteella evätä lupa, jos sairaus on todennäköinen ja tulee haittaamaan huomattavasti lapsen tulevaisuutta.Mitä kaikkea karsisimme? Mielenterveysongelmat ovat kallein kansansairautemme. Kenties masentuneilta kiellettäisiin lapset? Vai painotettaisiinko sittenkin verisuonisairauksia?

Entä millä tavoin varmistaisimme geenipoolissamme niiden tekijöiden säilymisen, jotka ovat terveyden edellytys? Tai tarvittavan vastustuskyvyn jonkun pandemian iskiessä?

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305
Javert
Millä tavoin rakentaisit yhteiskuntaa?Jakaisin ilmaista viinaa kaikille ja paljon.

Tässä on totuuden siemen. Vanha kansahan sanoo, että "halun se nostaa, mutta kalun kaataa".

Luultavasti nopea ja tehokas konsti olisi kehitettävissä, mutta kukapa uskaltaa.

Euroopassa on kuulemma sperman laatu heikentynyt. Joku sen aiheuttaa, mutta mikä. Paaviko?

Miesten ehkäisypilleriä on mukamas kehitelty pitkät ajat. Ei ole onnistunut. Käy mielessä, että ei ole oikein suosittu kehiteltävä. Viagra on kyllä keksitty ja sitähän, jos mitään, maailma ja erityisesti paavi tarvitsevat.

Ei muuta kuin pannaan tiede töihin ja tulos levitetään lannoitteiden ja viinan joukossa. Ties vaikka Illuminati sitä jo kokeilisi Euroopassa.

TimoT
Jotta suomalaisten kansallinen äo pysyisi nykyisessä (100:n tietämillä), tulisi kansalaisten lisääntymistä rajoittaa. Lapsia saisi laillisesti tehdä vain siihen hyväksytyt henkilöt ja heidänkin lasten määrää tulisi rajoittaa tai suosia eri aikoina jotta ikäjakauma ei vinoutuisi.--- Valintakriteereinä painotettaisiin pariskunnan älykkyysosamäärää, sekä yhteiskunnallista ja koulutuksellista statusta.koiranjalostuksesta on huonoja kokemuksia. Sairaita ovat.Tuohan johtuu juuri sisäsiittoisuudesta. Kirjoittamani ehdotuksen mukaisesti sitä ongelmaa ei tulisi. Älykkyydestä vastaavia geenejä suosiessa tulisi muuta geenivaihtelua huomattavasti enemmän, kuin mitä nykyisellään syntyperäisten suomalaisten pääsääntöisesti pariutuessa syntyperäisten suomalaisten kanssa.

TimoT

Geenitesteillä voitaisiin samalla varmistaa mahdollisten periytyvien sairauksien esiintyminen ja tiettyjen sairauksien perusteella evätä lupa, jos sairaus on todennäköinen ja tulee haittaamaan huomattavasti lapsen tulevaisuutta.Mitä kaikkea karsisimme? Mielenterveysongelmat ovat kallein kansansairautemme. Kenties masentuneilta kiellettäisiin lapset? Vai painotettaisiinko sittenkin verisuonisairauksia?Tämä onkin erittäin hyvä kysymys ja sitä tuleekin pohtia juuri hoidon kustannusten perusteella. Monien vakavien periytyvien sairauksien kohdalla valinta on varmasti helppo, vähemmän vakavien kohdalla taas vaikeampi.

Tarkkojen tutkimusten ja kustannusarvioiden valmistumisen jälkeen saamme siihenkin vastauksen.

TimoT

Entä millä tavoin varmistaisimme geenipoolissamme niiden tekijöiden säilymisen, jotka ovat terveyden edellytys? Tai tarvittavan vastustuskyvyn jonkun pandemian iskiessä?Tuohon riittänee vastaukseksi sama, kuin koira-analogiaan.

Sinänsä tuota risteyttämistä ei tarvitse tehdä kuin siihen asti, kunnes ihmisen genomi tunnetaan tarpeeksi hyvin, jotta näitä ongelmia voidaan korjailla keinotekoisesti.

TimoT
Seuraa 
Viestejä1933
McRoot

Tämä onkin erittäin hyvä kysymys ja sitä tuleekin pohtia juuri hoidon kustannusten perusteella. Monien vakavien periytyvien sairauksien kohdalla valinta on varmasti helppo, vähemmän vakavien kohdalla taas vaikeampi.

Tarkkojen tutkimusten ja kustannusarvioiden valmistumisen jälkeen saamme siihenkin vastauksen.
mutta olisi siinä asiantuntijoilla hommia. Vaikeaa on erotella kielteisiä asioita myönteisten joukosta, kun jokin kielteisenä pidetyn fenotyypin taustalla saattaakin olla jotain vallan oivallista perimää ja sairauksia ja tuntematonta on niin paljon. Käytännössä valinta olisi hyvin mielivaltaista.

Yhteiskuntaa kuormittavia kansalaisia nämäkin. Moni on jo nuorena eläkkeellä. Osittain periytyvää ongelmatiikkaa. http://rarediseases.about.com/cs/asperg ... 041003.htm

Toope
Seuraa 
Viestejä28535
Otsat-niin-matalat
Joo eli miten toteuttaisit yhteiskunnan, jos saisit olla 'mastermind' kaiken takana ?

Ottaisin rahat ja rakentaisin avaruusaluksen, jolla häipyisin valloittamaan jotain neitseellistä planeettaa. Tämä pallo kun on ihan paska.

Voisin luoda ihmisten tilalle oman superrotuni.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Taisipa olla kiinnostamaton aihe tämä teoreettinen yhteiskunnan rakentaminen.

Kiitos vastanneille. Kiitos Dredexille.

Talkoovoimilla tota olisi pakko suunnitella, varmaan. Ja ilmaiseksi pitäis antaa taas. Ajatuksia.

Ennenkuin haudataan tämä threadi mahdottomuuteensa, kysyn vielä muutaman asian kaikilta jotka ovat tätä lukemassa. Saa vastata vaikka haistattamalla.

Eli moniko tuntee, että NYT olisi tärkeää määritellä, millainen tulevaisuuden maailma tulisi olemaan, yhteiskunnan tai järjestelmän rakenteiden kannalta?

Moniko tuntee painavaa velvollisuutta moisen miettimiseen?

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Otsat-niin-matalat

Eli moniko tuntee, että NYT olisi tärkeää määritellä, millainen tulevaisuuden maailma tulisi olemaan, yhteiskunnan tai järjestelmän rakenteiden kannalta?57.

Otsat-niin-matalat
Moniko tuntee painavaa velvollisuutta moisen miettimiseen?648.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305
Otsat-niin-matalat
Taisipa olla kiinnostamaton aihe tämä teoreettinen yhteiskunnan rakentaminen.

Kiitos vastanneille. Kiitos Dredexille.

Talkoovoimilla tota olisi pakko suunnitella, varmaan. Ja ilmaiseksi pitäis antaa taas. Ajatuksia.

Ennenkuin haudataan tämä threadi mahdottomuuteensa, kysyn vielä muutaman asian kaikilta jotka ovat tätä lukemassa. Saa vastata vaikka haistattamalla.

Eli moniko tuntee, että NYT olisi tärkeää määritellä, millainen tulevaisuuden maailma tulisi olemaan, yhteiskunnan tai järjestelmän rakenteiden kannalta?

Moniko tuntee painavaa velvollisuutta moisen miettimiseen?


Aika moni tuntee. Käypä vaikka kysymässä Arkadianmäeltä. 200 nenää vähintään ja virkailijat päälle.

Aina noita miettijiä on ja moni myös yrittää kaavailujaan toteuttaa. Siksi on tärkeää, että myös ns. kansa aihetta funtsii.

Näitä Linkoloita, Snellmanneja, Hitlereita, Leninejä, Robespierrejä ja vastaavia kun riittää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat