Seuraa 
Viestejä45973

Oli erittäin lämmintä lukea, että Sony Ericssonin tulos on romahtanut entisestään, ja Nokia on samassa veneessä.

Otetaanpa pari vuota taaksepäin. Sony Ericsson potki uhmakkaasti kaikki yli 35 vuotiaat raa'asti ulos, ja uskoi puhelimien kehityksen märkäkorvaisille lapsille, jotka ovat Nintendo -pelien pelaamisen ohessa pystyneet hankkimaan jonkinlaisen tutkinnon. Nämä kaikki märkäkorvat ovat myös poikkeuksetta sivareita ja varsinaisia äidin- ja iskän kultapoikia, ja miksei tyttöjäkin.

Nokia käytti hieman lievempiä keinoja, mutta tarjosi kuitenkin yli 35 vuotiaille mahdollisuutta lähteä pieni tukipaketti taskussaan.

Kuitenkin näiltä kvartaaleissa eläviltä kuolleilta unohtui yksi oleellinen asia, hiljainen tieto. Kun se lähtee talosta, tai se jopa potkitaan ulos, heidän mukanaan lähtee kokemus ja näkemys asioista, jota myös hiljaiseksi tiedoksi kutsuttaneen.

Sen vuoksi taputa paskaisia käsiäni yhteen, ja olen sangen tyytyväinen tuollaisista talousuutisista, että Sony Ericsson ja Nokia ovat vaikeuksissa. Siitähän saitte paskapäät. Eikös teillä ollut visiona, että nuorennusleikkauksen myötä firmanne tuotteisiin olisi saatu enemmän nuorekkuutta?

Vanhat pierut ovat kuulemma hyvin työllistyneet muihin kasvuyrityksiin suunnattoman kokemuksen ja hiljaisen tiedon kanssa. Koomisinta olisi, että nyt pohjamudassa rypevät Sony Ericsson ja Nokia alkaisivat haalimaan takaisin näitä ulos potkittuja vanhoja pieruja, koska heidän mukanaan lähti myös kaikki oleellinen tietotaito, kokemus ja näkemys.

Todella hyvä uutinen olisi se, että Sony Ericsson olisi ajautumassa selvitystilaan ja konkurssiin. Vieläkin huojentavampi uutinen olisi se, että Nokia uppoisi siinä samassa rytäkässä. En tiedä, mistä ansioista muun muassa Kallasvuo on ansionsa ansainnut, mutta lienee selvää, että yksikään edes toiminimellä toimiva yritys ei palkkaisi häntä minkään valtakunnan tehtäviin.

Lausun vielä paskaiset terveiseni Sony Ericssonin ja Nokian johdoille.

Kommentit (2)

Vanhoista parroista on myös haittaa. Ei jaksa kuulla sitä 500. kertaa sitä miten 70-luvulla hoitivat manuaalista tietojenkäsittelyä. Jotkut vaan on niin kalkkiksia etteivät pysty mukautumaan päivän oloihin.

Ja tuottavuus: nimi lisätään automaattisesti projektiryhmään, mutta osallistuminen on juurikin valitusta kaffeetilassa. Toki tällainen asema on munkin tulevaisuuden visioissa 30 e / tunti tv:n katselusta munkki kourassa.

On kuitenkin syytä painottaa, että kummankin suuryrityksen alamäki korreloi sen kanssa, kun vanhat pierut ja kalkkikset potkittiin pihalle. Jos ratkaisu olisi ollut oikein, niin käsittääkseni tuollaisia huonoja talousuutisia ei pitäisi olla?

Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, että vanhat pierut olisivat olleet kehityksen esteenä vanhoilla ja hyväksi havaituilla teknologioillaan. Huono vertaus, mutta sanotaan evoluutio. Jos muutokset tapahtuvat liian nopeasti ja hiljainen tieto (perinne) heitetään kerralla pihalle, lopputuloksena ovat juuri tämän kaltaiset synkät talousuutiset.

Ehkä Motorola Panasonic, Samsung, ja muut pienemmät valmistajat katsoivat kvartaalia pidemmälle. Nyt sitten mielenkiinnolla seuraan asetelmaa:

hiljainen tieto vs. märkäkorvaiset elämää kokemattomat juuri opintonsa päätöksiin saaneet sivarit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat