Seuraa 
Viestejä45973

Jos ajatellaan toisen asteen yhtälöitä, joiden kuvaajana on paraabeli, niin reaalilukujen joukossa ratkeavien yhtälöiden kuvaajat ovat paraabeleja, jotka leikkaavat/kohtaavat x-akselin jossain tietyssä pisteessä. Jos taas ajatellaan yhtälöitä jotka ovat muotoa x^2 + n = 0, joilla ei ole reaalisia ratkaisuja, niin mikä tämä graafinen analogia olisi kompleksitasossa reaalilukujen x-akselin leikkaamiselle?

Kommentit (2)

Rajoittaminen funktio R:ään ja kuvaajan piirtäminen sen jälkeen? Kompleksimuuttujan kompleksiarvoisten funktioiden "kuvaajia" ei oikein pysty piirtämään, mutta funktion käyttäytymistä voi kyllä hahmottaa itselleen katsomalla, mitä se tekee esimerkiksi kompleksitason suorille (R:ään rajoittaminenhan on tätä myös), kiekoille jne. Näiden piirtäminenkin yleensä onnistuu helpommin.

kurnimaha
Rajoittaminen funktio R:ään ja kuvaajan piirtäminen sen jälkeen? Kompleksimuuttujan kompleksiarvoisten funktioiden "kuvaajia" ei oikein pysty piirtämään, mutta funktion käyttäytymistä voi kyllä hahmottaa itselleen katsomalla, mitä se tekee esimerkiksi kompleksitason suorille (R:ään rajoittaminenhan on tätä myös), kiekoille jne. Näiden piirtäminenkin yleensä onnistuu helpommin.Tarkoitin juuri noita kompleksimuuttujan kompleksiarvoisia funktioita tässä tapauksessa, mutta asia on selvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat