Seuraa 
Viestejä41238

Olen eräänkin kerran saanut ajatuksiini vastineita (ympäristö ja energia -aiheet nyt lähinnä), joissa ehdottamiani säästöön tähtääviä toimenpiteitä kutsutaan fasistisiksi. Tästä olen itse jyrkästi eri mieltä. Se, että yhteiskunta tai maailma laatii sääntöjä ja vaatii niiden noudattamista ei ole fasismia, vaan aivan normaalia ja välttämätöntä järjestäytyneen yhteiskunnan toimintaa. Sen vastakohta olisi anarkismi ja kaaos.

Jos todetaan esim., että ilmastomuutoksen välttämiseksi on ehdottoman tärkeää vähentää yksityisautoilu puoleen tai lopettaa se kokonaan, ja tällainen sääntö otetaan yhteistuumin käyttöön ja sen toteutumisesta huolehditaan lain vaatimalla ankaruudella, kyseessä ei ole sen kummempi sääntö kuin sekään, joka kieltää varastelun kaupoista. Onhan kyse yleishyödyllisestä, jopa välttämättömäksi katsotusta toimenpiteestä.

Ja nyt otsikkoon. Miksi fasismi ei voi pelastaa maailmaa.

Fasismin nousu tähtää aina yksittäisen ryhmittymän, maan, puolueen, kansanjoukon aktiiviseen toimintaan ympäröivää yhteiskuntaa, jotain yksittäistä ryhmittymää tai naapurimaita vastaan oman edun nimissä. Saksa halusi maailman saksalaisille, uusnatsit haluavat maan 'alkuperäisväestölle ja oikeamielisille' eli natseille.

Koko maailman mittakaavassa moinen olisi täydellinen mahdottomuus. Ketä vastaan fasistinen liike nousisi, jos sen tarkoituksena olisi pelastaa koko maailma, johon tietenkin kuuluvat koko maailman kulttuurit ja ihmiset?

Oman edun tavoittelulla ei pelasteta maailmaa, sillä voidaan ainoastaan yrittää taata oman edun säilyminen ja kohentuminen.

Ja vielä:

Henkilökohtaisen näkemykseni puitteissa maailman yritysjohtoisuus on sellaista fasismia, joka tähtää oman edun puolesta muun maailman ryttäämiseen. Viimeisimpänä näkyvänä maailmanlaajuisena onnettomuutena EU:n uusi kemikaalilaki. Tällainen, kokonaisiin kansoihin kohdistuva fasistinen tuhotyö henkilökohtaisen vaurastumisen vuoksi pitäisi kitkeä pois välittömästi, kaikin käytettävissä olevin yhteisin resurssein.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Kommentit (36)

Suosittelen tutustumista historiaan ja totalitääristen valtioiden ongelmiin, toimiin, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja niiden kohtaloon. Samoin kuin siihen miten ne ovat raiskanneet ihmiskuntaa ja luontoa kukin omalla tavallaan. Ekofasismin pystyttäminen demokraattisessa yhteiskunnassa johtaisi ennennäkemättömiin ongelmiin jokaisella yhteiskuntaelämän asteella, suunnattomaan inhimilliseen kärsimykseen & tehottomuuteen kaikilla tasoilla ja siten se ei koituisi myöskään ympäristön hyväksi.

Ajatus ihmiskunnan harventamisesta luomuviljelyllä ja tuulipropelleilla ylläpidettäväksi muutaman kymmenen miljoonan hengen kokoiseksi diktatuuriksi on sitä luokkaa hirveydessään ja ihmisvihamielisyydessään, että toivon ettet todellakaan harkitse sitä vakavasti. Jos harkitset, niin saat minun puolestani painua sinne minne "kalmankenkun", "el bimbon" ja muiden vastaavien pitäisi painua.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Anders kirjoitti:
Ekofasismin pystyttäminen demokraattisessa yhteiskunnassa johtaisi ennennäkemättömiin ongelmiin jokaisella yhteiskuntaelämän asteella, suunnattomaan inhimilliseen kärsimykseen & tehottomuuteen kaikilla tasoilla ja siten se ei koituisi myöskään ympäristön hyväksi.

Minähän tarkoitin tämän avaukseni fasismia vastaan. En siis usko, että fasismilla voidaan pelastaa maailma, perustelinkin sen. Päädyin myös sanomaan, että riesanamme on tällä hetkellä erittäin laajalle levittäytynyt talousfasismi, jota vastaan meidän olisi taisteltava kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Ja:
Ajatus ihmiskunnan harventamisesta luomuviljelyllä ja tuulipropelleilla ylläpidettäväksi muutaman kymmenen miljoonan hengen kokoiseksi diktatuuriksi on sitä luokkaa hirveydessään ja ihmisvihamielisyydessään, että toivon ettet todellakaan harkitse sitä vakavasti.

Maapallon kantokyky kestänee pari miljardia ihmistä. Harventaminen esim. syntyvyyttä säännöstelemällä ei ole mielestäni aivan älytöntä julmuutta, jos sen vastakohtana on väestökasvun kiihtyvyyden salliminen niin suureksi kuin se on omin voimin kiihtyäkseen (10 miljardia?). Nähdäkseni väestömäärän väheneminen on välttämättömyys myös mikäli haluamme nostaa elintasoa globaalisti ja päästä eroon mm. niistä kahdesta miljardista kroonisesti köyhästä, jotka kärsivät hyvinvointimme ja elostelumme varjossa nyt.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anders
...... Jos harkitset, niin saat minun puolestani painua sinne minne "kalmankenkun", "el bimbon" ja muiden vastaavien pitäisi painua.

Suosittelen tutustumista historiaan ja demokraattisten valtioiden ongelmiin, toimiin, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja niiden kohtaloon. Samoin kuin siihen miten ne ovat raiskanneet ihmiskuntaa ja luontoa kukin omalla tavallaan. Ekofasismin pystyttäminen demokraattisessa yhteiskunnassa johtaisikin ennennäkemättömään menestykseen jokaisella yhteiskuntaelämän asteella, suunnattomaan inhimilliseen nautintoon & onnellisuuteen kaikilla tasoilla ja siten se koituisi myös ympäristön hyväksi.

Kiitos Sinulle valmiista teksi-aihiosta. Poistin erheellisyydet, jos et pahastu?

Tulevaisuuden fasistis-ekologinen alkuperäiskansojen hakaristi-onnela käyttääkin Osmo Soininvaaran tuuli-propelli-vetkutin-vappuhuiska-enerkian sijasta valtavaa ja rajatonta hiukkasenergiaa, jota saadaan Nicola Teslan ja muiden nerojen erinomaisilla keksinnöillä.

Tässä kaavio laitteesta joka jo toimii:

http://guns.connect.fi/innoplaza/energy/juttu/kvantti/

Kun jokainen voi ostaa halpahallista leivänpaahtimen-kokoisen kvantti-energialähteen jonka "polttoaine" on maan gravitaatiokenttä, öljy-yhtiöt ja poliitikot menettävät valtansa, ja ihmisille koittaa uusi onnen aika.

Sodat, mellakat, sosialidemokratia ja muut vitsaukset voidaan poistaa vaivattomasti, ja kaikilla on kivaa!

(hymiö viiksillä)

kalmankenkku
Kiitos Sinulle valmiista teksi-aihiosta. Poistin erheellisyydet, jos et pahastu?

Poistit samalla kaiken järjen tuosta pätkästä.

Ilmeisen fiksuna ihmisenä kenties tajuat joskus lopettaa hyppimisen yhdestä ääriaatteesta toiseen, kuten kommunismista natsismiin. Sitä ennen en aio haaskata aikaani kanssasi, kun palkkana ei ole muuta kuin tämän hetkisen "in"-ideologiasi vuodatuksia.

Aweb

Minähän tarkoitin tämän avaukseni fasismia vastaan. ...

Ne ei ymmärrä, usko jo! Kun net näkee atrappi-sanan, heitin pavlovilainen refleksikone käynnistyy, silmille tippuu laput ja sormet hakkaa näppistä niin perusteellisen vimmatusti....

Kysymys on mettaalisesta pakkoliikkeestä. Ne tarttee "fasismia" ollakseen parempia ihmisiä ja projisoidakseen omat erheensä ulkopuoliseen kohtioon.

Eräänlainen "kahden minuutin viha".

Anders
kalmankenkku
Kiitos Sinulle valmiista teksi-aihiosta. Poistin erheellisyydet, jos et pahastu?Poistit samalla kaiken järjen tuosta pätkästä.Päinvastoin: Nyt siihen tuli sisöltöä!

Anders

Ilmeisen fiksuna ihmisenä kenties tajuat joskus lopettaa hyppimisen yhdestä ääriaatteesta toiseen, kuten kommunismista natsismiin. Sitä ennen en aio haaskata aikaani kanssasi, kun palkkana ei ole muuta kuin tämän hetkisen "in"-ideologiasi vuodatuksia.

Poor boy, puhuu mistä ei tiedä.

Aweb
Päädyin myös sanomaan, että riesanamme on tällä hetkellä erittäin laajalle levittäytynyt talousfasismi, jota vastaan meidän olisi taisteltava kaikin käytettävissä olevin keinoin.Taistelu korporaatioiden valtaa vastaan onnistuu parhaiten vapailla markkinoilla ja liberalismilla. Säätely ja valtion pitäminen mukana kuvioissa johtaa väistämättä korruptioon, joka on suuryritysten perinteistä leikkikenttää.

Maapallon kantokyky kestänee pari miljardia ihmistä.Näinhän sitä väitetään. Mutta mihin laskelmiin tämä perustuu?

Harventaminen esim. syntyvyyttä säännöstelemällä ei ole mielestäni aivan älytöntä julmuutta, jos sen vastakohtana on väestökasvun kiihtyvyyden salliminen niin suureksi kuin se on omin voimin kiihtyäkseen (10 miljardia?). Nähdäkseni väestömäärän väheneminen on välttämättömyys myös mikäli haluamme nostaa elintasoa globaalisti ja päästä eroon mm. niistä kahdesta miljardista kroonisesti köyhästä, jotka kärsivät hyvinvointimme ja elostelumme varjossa nyt.

Totta. Syntyvyyden säännöstely onnistuu parhaiten valistuksella, ehkäisyneuvonnalla, naisia kouluttamalla tms. ja tietenkin sitä elintasoa paranemalla. Muutoin köyhät ihmiset hankkivat jatkossa varmasti lapsia työvoimaksi ja vanhuuden turvaksi. Tähän ei ole tarvetta mikäli valtion talous ja oma talous on kunnossa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Anders kirjoitti:
Taistelu korporaatioiden valtaa vastaan onnistuu parhaiten vapailla markkinoilla ja liberalismilla.

Eipäs. Se tarjoaa niille mahdollisuuden muodostaa erilaisia klikkejä. Valitettavasti nykyiset valtiot ja isommatkin yhteisöt, kuten EU, toimivat eräänlaisina yrityksinä, ja niillä on vaarana joutua klikkiytymiseen mukaan (mm. kemikaalilain synty, USA:n valtion tukema ja markkinoima öljy-yhtiöiden herruus yms.). Valtiotasolla olisikin aika päästä eroon niinistöläisestä ajattelusta: 'suomi on yhteinen yrityksemme' ja tajuta mukava tosiasia: 'suomi on yhteinen kotimme'.

Kirjoitin:
Maapallon kantokyky kestänee pari miljardia ihmistä.

Anders vastasi:
Näinhän sitä väitetään. Mutta mihin laskelmiin tämä perustuu?

Siihen, että kukin meistä käyttää jokapäiväiseen elämäänsä tietyn kokoisen biokapasiteetin (tuottavaa, vihreää maata). Esim. viime vuonna tuo määrä oli 1,7 hehtaaria per ihminen, vaikka vaatimus riittävälle toimeentulolle olisi ollut 2,2 hehtaaria (me suomalaiset käytimme n. 7 hehtaaria per asukas ja jenkit n. 10). Olet varmaan jo tähän päivään mennessä huomannut, että esim. ruoka ei tule pöytään tyhjästä (ja vaikka käyttäisit millaista tehokasvatusta ja geenimanipulaatiota tahansa, siitä et pääse mihinkään, että ruoan viljely vaatii pinta-alaa).

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

L
Seuraa 
Viestejä7878

Aweb

Kirjoitit Andersille korporaatioden vallasta:

Eipäs. Se tarjoaa niille mahdollisuuden muodostaa erilaisia klikkejä.

Andersin kirjoittama kappale, jonka ensimmäisen virkkeen omaan viestiisi kopioit, oli:

Taistelu korporaatioiden valtaa vastaan onnistuu parhaiten vapailla markkinoilla ja liberalismilla. Säätely ja valtion pitäminen mukana kuvioissa johtaa väistämättä korruptioon, joka on suuryritysten perinteistä leikkikenttää.

Tuohon on paha lisätä mitään. Se sinulta kuitenkin selvästi unohtuu, että jokaisessa kehittyneessä taloudessa (vaikkapa OECD -maat) on monopolien, kartellien ja trustien vastainen lainsäädäntö.

L
Seuraa 
Viestejä7878

Aweb

Kirjoitit Andersille myös:

Siihen, että kukin meistä käyttää jokapäiväiseen elämäänsä tietyn kokoisen biokapasiteetin (tuottavaa, vihreää maata). Esim. viime vuonna tuo määrä oli 1,7 hehtaaria per ihminen, vaikka vaatimus riittävälle toimeentulolle olisi ollut 2,2 hehtaaria (me suomalaiset käytimme n. 7 hehtaaria per asukas ja jenkit n. 10). Olet varmaan jo tähän päivään mennessä huomannut, että esim. ruoka ei tule pöytään tyhjästä (ja vaikka käyttäisit millaista tehokasvatusta ja geenimanipulaatiota tahansa, siitä et pääse mihinkään, että ruoan viljely vaatii pinta-alaa).

Eli, onko nämä taas niitä sen tamperelaisen ilmaisjakelulehden virtuaalihehtaareita? Ja miten ne laskettiinkaan? Utelin silloin vanhalla palstalla siinä vähän kiihkeämmäsä keskustelssa näitä detskuja. Silloin jaksoit kyllä kirjoitella jonkunkin sataa viestiä, mutta tätä hommaa et halunnut silloin tarkemmin selittää.

Koittaisitko nyt?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat