Seuraa 
Viestejä45973

Missä kaksi tai kolme helsinkiläistä kokoontuu, puhe kääntyy jossain vaiheessa citykanien aiheuttamiin tuhoihin. Kaikkea koetetaan, mutta kanit vaan lisääntyvät kuin kaniinit.

Jos otettaisiin minkki avuksi? Sehän on kamala tappaja. Hommattaisiin vaikka kaksikymmentä aikuista minkkiä, steriloitasiin ne ja päästettäisiin vapaaksi pesimäajan päätyttyä pahimmille tuhoaalueille. Pikku murhurit voitaisiin vaikka varustaa paikantimin, joien avulla niiden sijaintia voitaisiin reaaliajassa seurata.

Mitäs tuumaatte?

Sivut

Kommentit (84)

Eihän niitä ole mitään järkeä steriloida. Rakennetaan vain pääkaupunkiseudun ympärille aita, etteivät ne pääse karkuun. Tarvittavaa osaamista aidanrakennukseen voidaan tuoda esimerkiksi Israelista.

Liikenne pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä voitaisiin hoitaa ilmasillalla. Tästä on hyviä kokemuksia Berliinistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ertsu: Ilvekset, huuhkajat ja haukat ovatkin luontaisesti lisääntyneet pääkaupunkiseudulla, mutta nyt niiden ekologinen lokero on täynnä ja kaneja piisaa.

ville-v: ei tilanne stadilaisvihalla parane, kanit ovat jo kohta Turussa asti. Maailmanluokassa kaniinit ovat aiheuttaneet tosipahoja luontotuhoja.

Hei ja haloo!

Missäs kaikki kommentojat, pähkäilijät ja viherpeipot ovat? Kuka tietää jotain minkeistä? Mitäs teoreettisia mahdollisuuksia idealla olis? Edes?

Vai makaatteko kaikki ällikästä pökrääntyneinä, kun on niin nerokas idea? Täytyykö mun pelastaa Luonto ihan yksin?

Hm. Lähinnä mietityttää että onkohan se minkki tarpeeksi kookas rökittääkseen kaniinin? Ellei sitten tyydytä siihen että se söisi puputtimilta pennut.

Minkin kusi haisee sen verran pahalle, että viherpiipertäjät eivät taitaisi kestää tätä ehtaa luonnon tuoksua. Nimimerkillä liikaa elämästään turkistarhalla viettänyt.

Miksette te voi vain ruveta metsästämään niitä? Itselle ainakin kelpaisi kani pannulle porisemaan. Tuoretta lihaa vipistää ihan nokan alla. Toimikaa!

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Ei pupuja saa tappaa. Ne on iha älyttömän suloisia. Antaa vain niiden pomppia vapaasti tuolla metsissä ja kaupungeissa, ei niistä mitään pahaa ole. Meilläkin meiän pihalla näkyy usein pupuja, mutta ei ne mitään tuhoja ole tehnyt vaikka onkin pari kasvimaata. Mielummin niitä pupuja saa juoksennella kuin katteja, jotka paskoo aina vääriin paikkoihin. Kissat ne mielummin sais tapattaa, jotka on pahempia tuholaisia mitä puput.

Dark Shade
Laki kieltää. Muuten olisin jo hankkinut itselleni kanipaistia.
Voisin kokeilla paria reseptiä.

Jousiaseella saa metsästää keskellä kaupunkiakin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Paraneeko se touhu siitä yhtään jos sinne pästää lisää elukoita mellastamaan? Ei muuta kuin kaupungin viralliset metsästäjät asialle ja kaikkiin vanhustentaloihin, kouluihin ja päiväkoteihin kanimuhennokset tulille. Ylijääneet voi pakastaa ja myydä muualle Suomeen. Lisäksi loukkupyynti ja kaatopaikalla ammuskelevien pikkupoikain rankaisemattajättäminen voisi toimia. Kun kanta on saatu kunnolla alenemaan ja elinalueet pirstoutumaan niin sitten vaan tauteja ja myrkkyjä kehiin.

Hämmentää.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Qadesha
Hm. Lähinnä mietityttää että onkohan se minkki tarpeeksi kookas rökittääkseen kaniinin?Älä huoli, kyllä se on. Ongelma on se, että se syö niiden kanien lisäksi linnut. Niitä minkkejä kun pitäisi laskea Hesaan irti aika älyttömästi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Vatkain
Ei muuta kuin kaupungin viralliset metsästäjät asialle ja kaikkiin vanhustentaloihin, kouluihin ja päiväkoteihin kanimuhennokset tulille. Ylijääneet voi pakastaa ja myydä muualle Suomeen.Jesh. Kani on hyvää!

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Qadesha
Hm. Lähinnä mietityttää että onkohan se minkki tarpeeksi kookas rökittääkseen kaniinin?Älä huoli, kyllä se on. Ongelma on se, että se syö niiden kanien lisäksi linnut. Niitä minkkejä kun pitäisi laskea Hesaan irti aika älyttömästi.Eipäs syö, kun ne kakskytä lasketaan vapaaksi vasta myöhään syksyllä. Silloin ei ole mitään poikasia enää misään ja jos ne muutaman Töölönlahden pullasorsan pelästyttää etelänmatkalle, niin hyvä.

Minkikset steriloidaan siks, ettei ne pääse lisääntymään vaan kuolevat joko ylensyöntiin tai vanhuuteen. Muutama varmaan jäisi Mannerheimintiellä autojen alle, mutta niin jää moni muukin.

Helsingin kaupungin palveluksessa ei ole virallisia metsästäjiä, mutta yksi päätoiminen kanijahdin suunnittelija. Vähissä on konstit. Metsästyslain mukaan villikani on luonnoneläin, ei vahinko-. joten sitä ei nykylain mukaan edes saa lisääntymisaikana eli lainsäätäjän mielestä kesällä edes tappaa.

Hämeenlinnasta on kaupunki liisannut paria frettiä eli kesyhilleriä, mutta niiden saaliit on muutamia kymmeniä.

Kapunungin keskellä ei saa ampua, paitsi suljetulla alueella kuten hautausmaalla tai kasvitieteellisessä puutarhassa.

Myrkyttäminen on epävarmuutensa ja tuskallisuutensa takia kielletty, loukuttaminen on tehotonta.

Joten miettikääs vielä minkkiä.

Mao viitoitti tien. Suuren harppauksen aikana satoja miljoonia kiinalaisia valjastettiin muutamiksi päiviksi jahtaamaan rottia ja varpusia.

Ei pidä aina odottaa, että joku muu tekee jotain.

Yhteisöllinen ratkaisu: kanitalkoot. Kaupunki voisi organisoida ja koordinoida. Esim. jokin viikonloppu kaikki kynnelle kykenevät jahtaamaan kaneja, niin johan kanit häviävät kertaheitolla. Samalla pääsisi tutustumaan yleishyödyllisen tekemisen merkeissä muutoin tuntemattomiksi jääviin ihmisiin naapurustossa. Kanipaistejakin kertyisi mukavasti talkoolaisille.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Tässä ensin juttua itse lehdestä, toiseksi viimeisimmästä: http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.p ... 04&vl=2009

Ainakin tuon jutun perusteella aika lohduttomalta vaikuttaa kaniongelma; ennemminkin sen kanssa pitäisi oppia elämään kuin yrittää poistaa sitä.

Minkkejä ei tosin ole ilmeisesti kokeiltu, tiedä sitten, onko sellaista vaihtoehtoa kukaan Mummon lisäksi tullut ajatelleeksi. Joku minkkiasiantuntija voisi kertoa vaihtoehdon hyvistä ja huonoista puolista.

Minäkin olen kyllä suuri kanipaistin ystävä, joten ainakin minä yrttäisin ratkoa ongelmaa sitä kautta, miten ne söpöt nököhampaat saataisiin tuhojaan tekemästä omalle lautaselleni.

Voisiko todella massiivisesta loukkumetsästyksestä ja muutamasta asiallisesta, työnsä osaavasta kaninmetsästysporukasta olla apua? Se ei ehkä poistaisi itse ongelmaa, mutta toisi herkullista kanin lihaa kauppoihin.

Metsästyksessä on toki omat riskitekijänsä urbaanissa city-ympäristössä. Lähinnä ajattelinkin enemmän loukkupyyntiä. Tai sitten metsästys sallittaisiin aina tiettyinä vuorokaudenaikoina. Näin asiattomat ymmärtäisivät pysyä poissa. Toki aikaa pitäisi muuttaa usein ettei pupuset tottuisi ja menisi aina samaan aikaan koloihin piiloon.

Kanipaisti voisi tuoda kallisarvoista proteiiniä Helsingin vähävaraisten pöytään. Kun laman kunniaksi hallitus kuitenkin lopulta leikkaa sosiaalietuuksia, niin köyhille myönnetty privilegio kaninmetsästykseen valtion ja kuntien mailla voitaisiin nähdä kokoomuslaisena aktivointipolitiikkana.

Mummo
Jos otettaisiin minkki avuksi? Sehän on kamala tappaja. Hommattaisiin vaikka kaksikymmentä aikuista minkkiä, steriloitasiin ne ja päästettäisiin vapaaksi pesimäajan päätyttyä pahimmille tuhoaalueille. Pikku murhurit voitaisiin vaikka varustaa paikantimin, joien avulla niiden sijaintia voitaisiin reaaliajassa seurata.

Mutta eikö tehokkaampaa olisi steriloida kanit? Kaupunki voisi alkaa ruokkia citykaneja ehkäisypillereillä niin eivät lisääntyisi ja kanikannat romahtaisivat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat