Seuraa 
Viestejä45973

Kleoptra se jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen vielä 2000 vuotta kuolemansa jälkeenkin.

Aikaisemmin paljastui että hän ei varsinaiseti ollut Miss Maailma (saati Miss Historia).

Mutta nyt ilmeni sellaista, mikä ei maalinsa rapistaneesta patsaasta käy ilmi:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/53509- ... sensaation

"Kleopatran sisaren hauta paljasti sensaation

Julkaistu: 16.3.2009

Legendaarisen kauniiksi kehuttu kuningatar Kleopatra olikin osaksi afrikkalainen, väittävät tutkijat BBC:n mukaan. Lopputulokseen päädyttiin sen jälkeen, kun Kleopatran oletetun sisaren hauta löytyi. Aiemmin on ajateltu Kleopatran olleen kreikkalaista sukujuurta.

Kleopatran sisaren Arsinoen jäännökset löytyivät Turkista. Itävaltalaistutkijoiden mukaan luuranko paljasti, että Arsinoen äiti oli afrikkalainen. Tutkijoiden mielestä löytö on ”sensaatio ja antaa lisätietoa Kleopatran perhesuhteista”.

Kleopatran perheessä oli voimakasta kilpailua. Kleopatran epäillään jopa murhauttaneen Arsinoen.

Löydöksiä esitellään tarkemmin BBC:n dokumentissa. "

Sivut

Kommentit (27)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Tämähän tarkoittanee myös, että Gaius Iulius ei ollut kovin rasistinen naismaultaan. Muistaakseni häntäkin on pidetty joidenkin sisulaisten ihanteena valkoisen miehen johtajuudesta. Hitto, mikä takaisku.

Niin mitä sitten? Kukaan ei ole väittänyt, että Arsinoën äiti oli Kreikkalainen. Ptolemaios XII:n äiti oli kreikkalainen jalkavaimo, eli hän oli itseasiassa äpärä. Kenet hän nai toiseksi vaimokseen on arvoitus, mutta luultavasti kyseessä oli Eqyptiläinen, jos ei muista niin nationalistisista syistä. Eqyptiläiset eivät juuri silloin olleet kovin tyytyväisiä Ptolemaios XII:hin. Eqyptin ollessa afrikassa afrikkalaisen geenin löytäminen on todellinen nollatutkimus.

Ptolemaiokset eivät olleet vuonna 50 eKr ihan samaa tasoa, kuin Ptolemaios I aikaan 250 vuotta aiemmin ja siinä välissä on niin paljon sukurustausta, että on suorastaan ihme etteivät Eqyptiläiset keksineet banjoa. Sukuperimällä ei heille olisi ollut mitään suoranaista merkitystä, koska jos isä hyväksyi lapsen, se kuului sukuun riippumatta. Toisaalta tuo sukupuu oli ajat sitten sekoittunut.

Arsinoën äidistä ei myöskään ole mitään tietoa. Hän saattoi olla jokin suosikkijalkavaimo, mutta suorastaan musta afrikkalainen hän ei ollut. Muussa tapauksessa Ptolemaios XIII ja Ptolemaios XIV olisivat myös olleet selvästi mustia ja on erittäin luultavaa, ettei kumpikaan olisi koskaan noussut valtaistuimelle, jos näin olisi ollut asian laita.

Kleopatralle (eli tarkasti Kleopatra VII) tällä ei olisi ollut mitään väliä. Kleopatran äiti oli eri, kuin Arsinoën (tai tarkasti Arsinoë IV).

Numerointi on muuten nykyaikainen idea. Tarpeellinen tosin, sillä Eqyptiläiset tykkäsivät kierrättää nimiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
asdf
Tämähän tarkoittanee myös, että Gaius Iulius ei ollut kovin rasistinen naismaultaan. Muistaakseni häntäkin on pidetty joidenkin sisulaisten ihanteena valkoisen miehen johtajuudesta. Hitto, mikä takaisku.Asterix oli sitten siellä Alexandriassa jonkun muun, tavallisemman naisen tykönä, ja luuli vain että se oli Kleopatra...

Peter Bätrefolk
Jos Kleopatra oli yhtään sisarensa näköinen, niin en kyllä Caesaria ihmettele.Kyllä oli erittäin samannäkoinen, vaikka se ei tästä kuvasta varsinaisesti ilmenekään:

http://www.yle.fi/uutiset/kulttuuri/200 ... 28620.html

"Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan vuodelta 32 ekr. peräisin olevaan kolikkoon on kuvattu Kleopatran sivuprofiili. Kolikko kuuluu Newcastlen muinaismuistoyhdistyksen kokoelmiin.

Kolikon toisella puolella on Kleopatran rakastajan Marcus Antoniuksen profiili. Myös Antonius on tutkijoiden mukaan rumempi kuin elokuvat ja tv-sarjat antavat ymmärtää. Kolikossa kuvatulla miehellä on mulkosilmät, paksu kaula ja koukkunenä.

- Roomalaiset kuvailivat Kleopatraa älykkääksi, karismaattiseksi ja viettelevä-ääniseksi. He eivät kuitenkaan maininneet hänen kauneudestaan, sanoo Newcastlen yliopiston arkeologisen museon johtaja Lindsay Allason-Jones. "

Siitä kolikosta ilmenee, että oli kuin kaksi marjaa sisaren kanssa (jonka kuva on edullisimmasta mahdollisesta kulmasta):

Sitä Kleopatran kuvaa on voitu kuitenkin käyttää tässä Arsninoën kuvan rekonstruktiossa.

Kleopatralla oli siis mustassa naamassa kapea suu ja kapeat huulet ja pitkä kotkannenä. yllä hän ainakin erkoisen ja huomioita heräättävän näköinen taatusti oli.

Täällä on toinen kolikonkuva Marcus Antoniuksesta, tällä kertaa octavianus/agutuksen sissren Octavian kanssa, joka on myös jostkin syystä kuvattu "käärmenaiseksi", vaikka Kleopatra oli käärmejumalan papitar. Marcuksen "mulkosilmät ja paksu kaula" tarkoittavat, että hänellä oli struuma, kilpirauhasongelmia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Markus_Ant ... _Kleopatra

Lyhyt katsaus Kleopatran (Kleopatra VII, se joka vamppasi Caesarin) sukupuuhun, jotta saataisiin vähän järkeä tähän;

Isä; Ptolemaios XII, joka puolestaan oli Ptolemaios XI:n ja Kreikkalaisen jalkavaimon avioton lapsi (nousi valtaistuimelle vasta, kun laillista perillistä ei löytynyt).

Äiti; Kleopatra V, joka puolestaan oli Ptolemaios XI:n ja jonkun toisen jalkavaimon avioton lapsi (näin Eqyptissä).

Tällä parilla oli myös kaksi muuta lasta, molemmat tyttöjä. Kleopatra VI ja Berenike IV.

Tämän jälkeen Kleopatran isä meni uudelleen naimisiin. Kenen kanssa, tämä ei ole tiedossa, mutta oletettavasti tämä oli virallinen liitto, koska kaksi liitosta syntynyttä poikaa, Ptolemaios XIII ja Ptolemaios XIV molemmat nousivat valtaistuimelle. Arsinoë IV syntyi myös tästä liitosta.

Joten; Kleopatran on ollut oltava vähintään 1/4 kreikkalainen. Hänen isänsä Ptolemaios XII oli vähintään puoleksi kreikkalainen ja Ptolemaios suku oli muutoinkin täynnä tuontiverta kreikasta. Joten sanotaan noin 1/2 kreikkaa. Loppu on sitten ollut sekoitusta, johon kuului seemiläistä verta Juudeasta, Ala-Eqyptin mustan Afrikan sukuja jne.

Luultavasti Kleopatra ei olisi eronnut paljon nykyisistä Välimeren alueen ihmisistä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Ja Jeesus oli juutalainen. Mitä sillä enää on väliä?

EDIT: Mielenkiintoista, toki; mutta tuskin siitä kannattaa alkaa mesota rotuhygienian nimissä...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Pikku Gen
Ja Jeesus oli juutalainen. Mitä sillä enää on väliä?

Jotkut muistavat missä olivat kun Kennedy ammuttiin. Minä muistan missä olin kun näin Asterix ja Kleopatra -albumin ensimmäistä kertaa. Sehän oli ensimmäinen Suomessa julkaistu Asterix-albumi, ja mm. sen kannessa oli pikkupoikaa kovasti kiinnostanutta tietoa siitä, mitä kaikkea albumin tekoon oli tarvittu.

Tuosta Arsinoeksi epäillystä luurangosta ei tosin kyllä paljoakaan Kleopatrasta voi päätellä.

Erittäin luultavaa, että siinä on virhe. Yleisesti oletetaan, että Kleopatra V kuoli jossain vuoden 68 eKr tienoilla. Ptolemaios XIII syntyi vasta 62 eKr ja XIV toista vuotta myöhemmin, joten siinä on oltava vielä yksi vaimo.

Tosin kaikki on mahdollista suvussa, jossa oli suurinpiirtein tavallinen koti-ilta, jos joku myrkytti jonkun valtaistuimen toivossa ja jossa vaimosi ja siskosi olivat sama henkilö ja enosi oli isäsi.

Lisätään vielä, ettei ole mitään varmaa lähdettä tähän. Arsinoë näytetään wikissäkin pistävän ainakin kolmeen eri leiriin, riippuen kenen wikiä lukee. Yksi on sama, kuin maailmanhistorian kirjani, toinen (sama kuin tuo sukupuu), että kaikki olisivat Kleopatra V:n lapsia ja kolmas, että Arsinoë oli Kleopatra V:n lapsi, mutta Ptoplemaios XIII ja XIV syntyivät toiselle.

Homman selvittäminen näyttäisi olevan lähinnä mielipidekysymys. Eqyptiläiset eivät tehneet asiaa helpoksi nimetessään kaikki joidenkin Aleksanteri Suuren aikaisten ihmisten mukaan ja erotellen vain lisänimillä, jotka he sitten unohtivat pistää muistiin puolet ajasta.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen sukupuu tuo Ptolemaios.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Toisten lähteiden mukaan kleopatra on näyttänyt tällaiselta. Kaikkien kuvien lähteenä ei välttämättä ole ollut kleopatra.

Kolikkorekonstruktioissa on se vika että mitä kauempana varsinaisesta muotokuvan henkilöstä ovat "painettu" niin sitä vähemmän henkilöä kuvaava se on koska on esimerkiksi tehty henkilön muotokuvan muotokuvan muotokuvasta.

Jos kleopatra olisi kovin ruma niin siitä varmaan olisi löytynyt kirjoituksia eikä rooman keisarit olisi välttämättä langennut tämän pauloihin. Viettelemällä heidät yritti päästä maailman valtiaaksi.

Kleopatran ulkoasu on toki mielenkiintoinen kuriositetti, mutta en voi lakata ihmettelämästä tätä menestyneiden tummien ihonvärillä kirkumista. Teidän mielestänne musta on siis oletusarvoisesti luuseri ihonvärinsä takia?

Ja itse asiassa tämän kuvan Kleopatra ei näytä varsinaisesti "mustalta":

Tämä taas on jo paljon uskottavampi esitys:

Vahtikoira
Kleopatran ulkoasu on toki mielenkiintoinen kuriositetti, mutta en voi lakata ihmettelämästä tätä menestyneiden tummien ihonvärillä kirkumista. Teidän mielestänne musta on siis oletusarvoisesti luuseri ihonvärinsä takia?

Ja itse asiassa tämän kuvan Kleopatra ei näytä varsinaisesti "mustalta":
Tässä on sellaista taiteellista hehkua, joka on vähän samalla niin kuin katsojan silmässä.

Tämä taas on jo paljon uskottavampi esitys:Näkemys on tietysti vapaa, mutta tuskin Kleoptralla oli "uralilaiset silmät". Ennemmin nuo toiset.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Kleopatran mustaa perimää on epäilty jo kauan, onhan ollut mustia faaraoita aikaisemminkin. Silloin historiankirjoista löytyy tieto myös ihonväristä.

Mistä johtuu se seikka että jos on mulaatti niin sanotaan mustaksi ihan kuin olisi dominoivampi, olipa kyse vaikka Obamasta tai Kleopatrasta tai ihan kenestä vain?

Barbaari
Kleopatran mustaa perimää on epäilty jo kauan, onhan ollut mustia faaraoita aikaisemminkin.

Tuohan oli peräti mielenkiintoista ottaen huomioon, että....

Termi “faarao” (Pharaoh) tulee muinaisegyptin sanoista ”Pr-Aa” tarkoittaen ”suurta taloa” . Muinaisin merkintä faaraoksi nimitettävästä kuninkaasta esiintyy vasta kuningas Menkheperen (Tuthmosis/Thutmose III) ajalta löytyneestä kirjeestä.
22. Dynastiaan asti tuota kuninkaan arvonimeä käytettiin yleisesti, mutta sen alkoi vähitellen korvata termi “Hänen Majesteettinsa” (“hm.f”).

Oliko paljonkin mustia faaraoita?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat