Seuraa 
Viestejä45973

Nyt kun Europarlamenttivaalit ovat parin kuukauden päässä(7.6.2009), niin ajattelin tehdä tällaisen pidempiaikaisen seurannan tiede-foorumin käyttäjien puoluekannasta ja sen muutoksesta. Tehtäisiin siis oikein tällaista leikkimielistä tutkimusta ja lopuksi tehtäisiin jonkinlainen yhteenveto ja analyysi kannatuksen muutoksista ja siihen johtaneista syistä.

Jos Europarlamenttivaalit pidettäisiin nyt, niin mitä puoluetta/vaaliliittoa äänestäisit? Antakaa myös perusteita miksi äänestäisitte mitäkin puoluetta. Myöhemmissä kyselyissä voitte myös perustella miksi mahdollisesti vaihdoitte kantaanne. Kaksi viimeistä vaihtoehtoa tarkoittaa vain eduskunnan ulkopuolella olevia ääripuolueita. Foorumin äänestyssysteemi ei valitettavasti hyväksy kuin kymmenen vaihtoehtoa.

Äänestysaikaa on tässä ensimmäisessä gallupissa kaksi viikkoa. Vaalien lähestyessä voidaan tarvittaessa tehdä uusi kysely vaikka päivittäin.

Sivut

Kommentit (23)

Arkkis
En äänestä ollenkaan euroavaaleissa, en ota edes lippua.Mielenkiintoista olisi myös kuulla perusteluita.

Itse suunnittelen tällä hetkellä äänestäväni perussuomalaisia vastalauseena Vanhasen ajamalle, liian oikeistolaiselle, politiikalle. Toki vielä houkuttaisi palata kepun äänestäjäksi, mutta jos ei linja muutu niin ääni jää saamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324

Ehkä paras ketjun aihe aikoihin. Kiitos googelille. Harmittaa vain, etten itse keksinyt sitä, heh.

En nyt jaksa tarkemmin perustella ("default") puoluevalintaani (kokkarit), eikä olisi paljoa perusteltavaakaan, kun en vielä vaaliohjelmaakaan tunne. Sanotaan vain, että poliittinen vasemmisto on antanut itsestään hyyvin epäluotettavan kuvan, samoin vihreät, PS on vähän omituinen EU, NATO ja liittolaisasioissaan ja muut ovat, no, mitä ovat.

Miten on, googeli: Voisikos tässä ketjussa kommentoida ehdokkaiden / puolueiden edesottamuksia vai pitäisikö niille varata oma ketjunsa?

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja

Miten on, googeli: Voisikos tässä ketjussa kommentoida ehdokkaiden / puolueiden edesottamuksia vai pitäisikö niille varata oma ketjunsa?Voi kommentoida tässäkin keskustelussa. Koitetaan kuitenkin pitää homma suht asiallisena, eikä ruveta inttämään toisten poliittisista näkemyksistä ja niiden oikeellisuudesta.

Pahoittelen virhettä äänestyksessä, kun olin mennyt laittamaan kristilliset myös erikseen vaihdoehdoksi. Toivonkin, että kaikki äänestäisivät Perussuomalaiset/KD vaihtoehtoa kristillisten sijasta.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Pitääkö minunkin selittää? Todellisuudessa en äänestä ketään, jos äänestäisin niin riippuisi henkilöstä. Jaakko Laakso ei taida ehdokkaana olla. En minä häntäkään silti äänestäisi, kun on revaripuolueessa, Tennilä ja Seppänenkin ovat omanedun tavoittelijoita eläkeiän lähestyessä. Niin tekisin kyllä minäkin.

Jos olisi ehdokas "työmarkkinatuen" nauttija, voisin vaivautua vaaliuurnille. Mikä se kysymys "äärivasemmistosta" ylipäätään tarkoittaa? Kommunistejako? Oletin niin ja vastasin siihen jees.

Lierikki Riikonen

lierik

Jos olisi ehdokas "työmarkkinatuen" nauttija, voisin vaivautua vaaliuurnille.
Onkohan "työmarkkinatuen" nauttijalla mahdollisuus mainostaa itseään niin, että pääsisi läpi?

Mitä mieltä olet Köyhien asialla rp.n tulevista ehdokkaista? Ovatko he oman edun tavoittelijoita vai köyhien asialla?

lierik

Jos olisi ehdokas "työmarkkinatuen" nauttija, voisin vaivautua vaaliuurnille. Mikä se kysymys "äärivasemmistosta" ylipäätään tarkoittaa? Kommunistejako? Oletin niin ja vastasin siihen jees.Kommunisteja se lähinnä tarkoittaa. En laittanut niille mitään tiettyä puoluetta ehdolle, kun niitä on niin monta. SKP, KTP ja STP. Samoin äärioikeistolaiset pienpuolueet piti käytännön syistä niputtaa yhteen vaihtoehtoon.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Tässäpä oiva ehdokas, joka pitänee huolen kauan kaivatun foliohattu-direktiivin läpimenosta EU:n päättävissä elimissä.

http://helenat.blogit.uusisuomi.fi/2009 ... saa-puhua/

Sain yöllisiä uhkasoittoja mm. henkilöltä jotka kuuluivat maailmanlaajuiseen natsihenkiseen muukalaisviha-yhteisöön.
Tulen nyt asiaan josta ei saa meillä puhua: Joissakin puolueissa annetaan vapaasti tilaa näille rikollisille, väkivaltaisille ja rasistisille liikkeille. Nämä henkilöt lietsovat muukalaisvihaa, erilaisuuden pelkoa ( kaikkea erilaisuutta ei pelkästään maahanmuuttajia kohtaan) saavat toimintaohjeita ja rahaa kansainvälisistä verkostoista.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Usko Vanhasen Mattiin laski taas tänään. Matista tulee mieleen vanha satu jossa mies oppii eläinten kielen, mutta ei saa paljastaa tätä kenellekään tai kuolee. Sadussa mies nauraa jollekin eläimen puheelle ja vaimoo kuulee tämän ja rupeaa nalkuttamaan. Mies on juuri kertomaisillaan totuuden, kun hän kuulee kukon huutavan pihalla:"Minä saan pidettyä kurissa 20 kanaa, mutta isäntä ei pysty pitämään kurissa edes yhtä ainoata akkaa!". Mies sai lopulta akan kuriin, mutta Vanhanen taitaa olla kohta poliittisesti kuollut.

Sinällään ei ole mitään pahaa, että pääministerillä on vilkas seksielämä. Mutta jos pääministeri ei kumppaneitaan osaa sen vertaa valita, että nämä pitäisivät turpansa tukossa, niin ei pääministeristä ole hallituksen johtajaksikaan.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
googeli
Usko Vanhasen Mattiin laski taas tänään. ...
Sinällään ei ole mitään pahaa, että pääministerillä on vilkas seksielämä. Mutta jos pääministeri ei kumppaneitaan osaa sen vertaa valita, että nämä pitäisivät turpansa tukossa, niin ei pääministeristä ole hallituksen johtajaksikaan.Aika pieniä syntejä nuo naisjutut ovat kun Vanhasen historiaa katsotaan. Eniten minua on kummastuttanut nämä keskeneräisiä juttuja ei kommentoida, virassa vuoteen NN ja viimeisenä tämä olinpa hiihtämässä ja sain ajatuksen -jutut. Varsinkin tämä viimeinen oli jälkipuinteineen aika uskomatonta seurattavaa.

No joo, osataan sitä Kokoomuksessakin: Jyrki Kataisen Fantastinen-ylistyspuhe

Kyllä siinä tuli vähän mieleen, että mitäs mies on mennyt nauttimaan...

Asiaan. Käväisin tuossa Uuden Suomen EU-vaaliblogeja katsastamassa. Suosittelen itse kullekin. Itse löysin sieltä muutaman ehdokkaan tarkempaan syyniin. linkki

Jos törmäätte vastaaviin, laittakaahan kiertoon.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Naltsukka

Pyynnöstäsi yksi linkki.Kiitos. Aika värikkäitä nuo Mehtälän kirjoitukset. Itseäni vähän häiritsee tuo haulikkoretoriikka. Jos hän keskittyisi muutamiin epäkohtiin ja yrittäisi esittää niihin ratkaisumalleja, voisi sieltä kuoriutua ihan varteenotettava ehdokas.

Viittaus Friedmaniin oli, ihan pakko sanoa, harvinaisen ala-arvoinen IMO.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324

En suoraan sanoen ymmärrä PS:a ja etenkään Soinin venkulointia. Ymmärrän sen, että puolueella oli nostetta kunnallisvaaleissa ja uskoin vielä tuolloin, että sillä olisi seuraavissa eduskuntavaaleissa hyvät mahdollisuudet nousta vähintään Vihreiden kokoluokkaan, mutta nyt tuntuu menevän niin päin honkia koko touhu, että ihmetellä sopii.
- ensin Soini sanoo, että jos osallistuu EU-vaaleihin, ei kuitenkaan pyri mepiksi vaan antaa varamiehelleen homman
- sitten Soini menee liittoutumaan KD:n kanssa huolimatta siitä, että Halla-aho on varmasti tuonut PS:lle äänestäjäkuntaa, jotka eivät ikimaailmassa äänestäisi kristillisiä
- sitten Soini sanoo, että osallistuu ja menee mepiksi. Ja voi jumalauta millä motiivilla: hän haluaa (mä olen tästä aika tuohtunut) mennä sinne katsomaan, mitä siellä oikeastaan tapahtuu!!! Voi vittu, jätkä on menossa sinne joksikin saatanan t u r i s t k s i perkele ja odottaa, että ihmiset maksaa lomailunsa.
- sitten - tämän kaiken jälkeen - kaveri vielä ilmoittaa, että aikoo ryhtyä eduskuntaehdokkaaksi, mikä käytännössä tarkoittaa, ettei enää toimisi meppinä.

Voisiko nyt joku PS:n kannattaja tulla tänne äkkiä kertomaan, mistä tuossa on kyse?

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Armas ympäristöministeri Paula Lehtomäki oli vaalitilaisuudessa mennyt paljastamaan valtavan yleissivistyksensä. Lehtomäki oli ensin paasannut kuinka Antarktiksella käydessään oli nähnyt jäävirtoja ja kauhistellut ilmaston lämpenemistä. Tämän jälkeen häneltä oli kysytty miksi jääkarhut eivät syö pingviinejä. Ei ollut Paula tiennyt vastausta. Jos poliitikon yleissivistys on tuolla tasolla, niin ei hän kyllä ole kykenevä ministeriksi, saati sitten ympäristöministeriksi.

Naksuttaja
En suoraan sanoen ymmärrä PS:a ja etenkään Soinin venkulointia.Soinin oli käytännössä pakko mennä EU-parlamenttivaaliehdokkaaksi koska Jussi Halla-Aho sai tuon poliittisen syytteen strategisella hetkellä, muita varteenotettavia ei yksinkertaisesti ollut. Hyökkäys JH-A:ta vastaan oli osoitettu myös PS:a kohtaan, mikä näkyi RKP:n ja De Grönan hyökkäyksenä välittömästi kunnallisvaalien jälkeen. Näitä Soinin yllättäviä toimia on kannattajakunnan taholta perusteltu myös sisäpoliittisin syin lähinnä puolueen nosteen kannalta. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

googeli
Armas ympäristöministeri Paula Lehtomäki oli vaalitilaisuudessa mennyt paljastamaan valtavan yleissivistyksensä. Lehtomäki oli ensin paasannut kuinka Antarktiksella käydessään oli nähnyt jäävirtoja ja kauhistellut ilmaston lämpenemistä. Tämän jälkeen häneltä oli kysytty miksi jääkarhut eivät syö pingviinejä. Ei ollut Paula tiennyt vastausta. Jos poliitikon yleissivistys on tuolla tasolla, niin ei hän kyllä ole kykenevä ministeriksi, saati sitten ympäristöministeriksi.

Hän on tuleva Keskustan puheenjohtaja.

Minulla ei ole tarkkaan vakiintunutta puolekantaa. Äänestän aina vähän milloin mitenkin. Eurovaaleissa en ole äänestänyt kuin kerran. En tiedä vielä mitä teen näissä eurovaaleissa.

googeli
Armas ympäristöministeri Paula Lehtomäki oli vaalitilaisuudessa mennyt paljastamaan valtavan yleissivistyksensä. Lehtomäki oli ensin paasannut kuinka Antarktiksella käydessään oli nähnyt jäävirtoja ja kauhistellut ilmaston lämpenemistä. Tämän jälkeen häneltä oli kysytty miksi jääkarhut eivät syö pingviinejä. Ei ollut Paula tiennyt vastausta. Jos poliitikon yleissivistys on tuolla tasolla, niin ei hän kyllä ole kykenevä ministeriksi, saati sitten ympäristöministeriksi.Kepulainen maatalousministeri ja ympäristöministeri ovat maalle vahingoksi ja ympäristölle turmioksi. Onneksi tämän vaalikauden jälkeen ei kepulaisia muutamassa seuraavassa hallituksessa nähdäkään.

Vanhasen rikokset ovat aika pieniä jos vertaa niitä Hitleriin tai Staliniin.

Mutta Hitlerillä ja Stalinilla oli parempi arvostelukyky ja voimakkaampi johtajuus. Esim Hitlerin kesämökki Kotkanpesä oli hienolla paikalla.

En voisi kuvitella Hitleriä selittelemässä toimittajille jotain lähetettyä rakkauskirjettä.

Enkä voi kuvitella että Stalin panisi talonsa myyntiin kesken valtakauden. Sen ostaisi joku Sukarikov 10 miljoonalla, jotta pääsisi Josifin suosioon. Pelkkä yritys lienee laiton.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat