Seuraa 
Viestejä45973

Vaarallinen yksinään vai askorbiinihapon kera? Valaiskaa :F
Karsinogeeniksi haukuttu

Kommentit (4)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Guggis
Vaarallinen yksinään vai askorbiinihapon kera? Valaiskaa :F
Karsinogeeniksi haukuttuKeskustelua aiheesta ollut siksi, että natriumbentsoaatti + askorbiinihappo voivat tietyissä olosuhteissa tuottaa bentseeniä, joka on tunnettu karsinogeeni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Benzene_in_soft_drinks

Kannattaa riskien suuruusluokkien hahmottamiseksi katsoa Wikipedian artikkelista kohta "Environmental exposure to benzene".

"# A European study found that people breathe in 220μg of benzene every day due to general atmospheric pollution. A motorist refilling a fuel tank for three minutes would inhale a further 32μg."

"# Smoking: For smokers, cigarette smoking is the main source of exposure: estimates are 7900 μg per day (20-cigarette-per-day smoker), 1820 μg/day, and 1800 µg/day.

# Passive smoking: Benzene intake from passive smoking is estimated at 63 μg/day (Canada) and 50 µg/day."

Saatko ruokavaliostasi sellaisen bentseenimäärän, joka olisi edes 10 % hengitysilmasta saamaasi verrattuna? Jos saat niin sitten voit bentseenin osalta parantaa tilannetta muuttamalla ruokavaliotasi. Silti autoilun ja liikenteen välttäminen todennäköisesti vähentäisi altistusta enemmän kuin ruokavalion muutos. Tupakointi on toki altistavana tekijänä aivan omaa luokkaansa eli tupakkamiehen ei tarvitse enää välittää bentseenistä muussa hengitysilmassaan eikä elintarvikkeissaan.

Voi toki olla muitakin syitä välttää natriumbentsoaattia (E211) eli olla syömättä puolukoita ja karpaloita.

Suomeksi aineista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumbentsoaatti
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bentseeni

Material Safety Data Sheet kummastakin:
http://www.sciencelab.com/xMSDS-Sodium_benzoate-9927413
http://www.sciencelab.com/xMSDS-Benzene-9927339

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Guggis
Entäpä: http://www.independent.co.uk/life-style ... 50593.html

Kyllä minä nuo Wiki/EN-jutut kävin läpi, ennen kuin postasin tänne mitään. Haluaisin vain "teh professional"-kommentoinnin.
En ole alan (biokemia, biologia, lääketiede) professionaali eli kommenttiini suhtauduttava sen mukaisesti.

Peter Piperin tutkimus vuodelta 1999 liittyi natriumbetsoaatin aiheuttamiin DNA - vaurioihin hiivasoluissa. Bentsoaattia käytetään nimenomaan säilytysaineena, joten se varsin todennäköisesti vaikuttaa negatiivisella tavalla sienien ja hiivojen ja mahdollisesti myös bakteerien elintoimintoihin. Muutenhan se ei niiden kasvua estäisi.

Kokeile googlata Peter Piper sodium benzoate yeast.

En ole nähnyt tutkimustuloksia, joissa natriumbentsoaatin edes kohtuullisen suurinan pitoisuuksina kerrottaisiin aiheuttavan DNA - muutoksia eläinsoluissa. Jos joku muu on sellaisista tietoinen niin kertokoot.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat