Seuraa 
Viestejä45973

Olemme perustaneet nettiin rock-soittimiin erikoistuneen musiikkikoulun nimeltä Rockway (http://www.rockway.fi). Haluaisin tässä herättää keskustelua että pystyykö oikeasti netistä oppia? Onko tämäntyyppisellä koulumuodolla mahdollisuuksia?

Sivut

Kommentit (20)

Kyllä verkossa (noin yleisesti..) voi opiskella asioita. Tietyt asiat varmaan tehokkaammin kuin "koulun penkillä".

Joitakin alueita taas ei missään nimessä kannata edes opiskella (siis pelkästään nettiopiskeluna...).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
totinen
Mutta nettiopiskelussakin voidaan käyttää opettajaa; jopa videoneuvottelua.Meillä on suunnitteilla semmoinen systeemi, mutta on vielä epävarmaa onko meillä oikeasti tarpeeksi tietotaitoa toteuttaa semmoinen. Oishan se ihan uskomattoman hienoa että joku opettajista, vaikka joku Kuopiosta, joku joka on maailman paras jossain tietyssä asiassa (vaikka tietyssä musiikkityylissä), ja vois sitten opettaa "livenä" jollekin (tai useammalle) joka asuu ihan eri paikkakunnalla., esim. vaikka Pietarsaaressa.

Onko kellään tietoa olemassa olevista vastaavanlaisista jutuista netissä, jotain mistä voisi ottaa mallia ja oppia?

Toope
Seuraa 
Viestejä25347

Itse olen netin avulla opetellut kitaraa soittamaan. Tuollaiset sivustot ovat aivan loistavia sellaiseen.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Toope
Itse olen netin avulla opetellut kitaraa soittamaan. Tuollaiset sivustot ovat aivan loistavia sellaiseen.Mikä on sun mielestä ollut paras sivu opetteluun? Olisi tosi hieno homma saada aikaseksi pitkä keskustelu - hyvistä, toimivista tavoista oppia netistä.

tobbebubbe
Olemme perustaneet nettiin rock-soittimiin erikoistuneen musiikkikoulun nimeltä Rockway (http://www.rockway.fi). Haluaisin tässä herättää keskustelua että pystyykö oikeasti netistä oppia?

Etkä halua. Haluat mainostaa

Onko tämäntyyppisellä koulumuodolla mahdollisuuksia?

En usko jos jo nyt menee niin huonosti että täytyy kiertää nettifoorumeilla mainostamassa.

Itse palvelua olen ilmaiskoodeilla kokeillut ja se on törkeän hintainen tasoonsa nähden. Kukaan täysjärkinen ei maksa tuota hintaa videoiden katselusta, joita on saatavissa paljon ihan ilmaiseksikin.

Saitteja löytyy kyllä netti pullollaan:
http://www.learnguitar.net/, http://www.videoguitarlessons.com/, http://www.audiocourses.com/, http://www.jamorama.com/jamorama.php, http://www.learnplayguitar.net/, http://www.justinguitar.com/, http://www.pianonanny.com/

Kiinnostaisi kovasti herättää keskustelua siitä mitä suomalaisen näkökulmasta löytyy, onko esimerkiksi jollain ihan eri saralla (ei musiikin) löytynyt hyviä ajatuksia, tai ehkä jopa käytännönkokemuksia netistä oppimisesta.

Suurin riski etäopiskelussa ja harrastuksen yhdistelmässä on noukkia rusinoita pullasta ja jäädä niitä mutustelemaan viihdytellen itseään. Koulukontrollin eräs tarkoitus on saada tekemään myöse ikävä osuus, joka edistää kehitystä.

tietää
Suurin riski etäopiskelussa ja harrastuksen yhdistelmässä on noukkia rusinoita pullasta ja jäädä niitä mutustelemaan viihdytellen itseään. Koulukontrollin eräs tarkoitus on saada tekemään myöse ikävä osuus, joka edistää kehitystä.

Juurikin tämä on se ongelma. Ja se, että ainakin omalla alallani (biologia, paleontologia) perusteellista tietoa on varsin huonosti netissä saatavilla, joten nettiopiskelija on oikeastaan pakotettu varsin pinnallisiin palasiin sieltä täältä.

Lisäksi suuria tekstimääriä on ainakin omasta mielestäni hankalaa lukea tietokoneen näytöltä. Käytän itse mieluummin kirjoja. Musiikin saralla tilanne voi olla kyllä toinen, mutta siihen en ole liiemmin perehtynyt.

Noi sivut vaikutti ainakin mun mielestäni hyviltä. Innostuin jos itekkin alkais taas pitkästä aikaa opettelemaan soittamaan. Kyllä netistä voi mielestäni opppia paljonkin teoriassa asioita. Käytännön nyt tietenkin oppii tekemällä.

maarit_
Kyllä netistä voi mielestäni oppia paljonkin teoriassa asioita. Käytännön nyt tietenkin oppii tekemällä.loistava pointti, mun täytyy esittää tätä näkökulmaa ihmisille jotka tätä meidän hommaa kehittää. mistäköhän löytyisi esimerkkejä jostain toisesta aineesta/aiheesta/oppimisympäristöstä mistä voisi ottaa esimerkkejä - että mikä osuus (teoria vs. käytäntö) soveltuu opiskeltavaksi "etänä", ja mikä ei sitten sovellu niin hyvin?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat