Seuraa 
Viestejä4839

Eli tavoite herättää hypoteettinen, puhtaan tekninen keskustelu siitä mikä olisi II maailmansodan paras panssaridivisioona kokoonpanoltaan, maa ja kalustus voisi olla vapaavalintainen, vain materiaali samasta maasta.

Oletetaan että vuosi on 1944 (teknisestä kehityksestä johtuen mielestäni mielenkiintoisempi)

Oma valinta olisi:
-42 Jagpanther-vaunua, pst-pataljoona (vino paksu panssari, 88 tykki)
-42 Tiger II-vaunua, raskas osa
-84 Panther-vaunua, perusosa

Näillä olisi jyrännyt kaikki muut jos olosuhteet olisivat samanlaiset? (ei olisi ollut pahaksi kannaksellakaan)

Kiinnostunut olisin kommenteista em verrattuna T34- 85 tai JS / jenkit

Kommentit (4)

Tiikereissä, myös Tiger II:ssa oli paljon teknisiä ongelmia taistelukentillä. Sen sijaan tuo Jagdpanther oli todennäköisesti paras pst-vaunu sodan loppuvaiheessa ja sillä oli eräs parhaimpia voittosuhteita mm itärintamalla.

Kannattaisi myös ottaa pohdittavaksi tällaisen panssaridivisioonan "raskaus" eli huoltosuhde - miten yksikön tehokkuuden laita olisi jos eri divisioonilla olisi samanvahvuinen huolto-organisaatio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen ajanut juuri noilla saksalaistankeilla varmaan 2-3000 simulaatiota.

Nuo kaikki tankit on todella herkkiä kahdelle asialle:

- ilmapommitus/tykistö
- panssarintorjunta sinko/telamiina miehet. Varsinkin miinat.

Noilla voittaa 1:1.5 vihollisen, mutta ei mitenkään esim 1:2. Ei mitään senssejä, missään tuhansista tietokoneskenaarioista. Vaikka omana apuna on tykistö, stukat tai raskaat pommarit. Miinojakaan ei voi kiertää jos on vuoristoinen tai suot tai järviä.

Siis mikään tankki ei tarvi huoltoa eli ammustäydennystä tai lisäpolttoainetta, jos eivät ole enää olemassa. Huoltoa ei tarvi katkaista. Se katkeaa, jos ei ole mitään huollettavaa.

Tämä ei vaadi rahaa tai resursseja, vaan pelkästään tahtoa. Toisaalta huollon katkaiseminen on yleensä helpompaa.

Ilmaherruus on täysin turha ja kallis ajatus. Mitä sillä edes tekee ? Herruus on jo ajatuksena ristiriidassa yllätyksen ja kustannustehokkuuden kanssa.

Omissa simulaatioissani olen todennut liikkuvien ja syvyytettävien ilmamiinojen ylivertaiseen kustannustehokkuuteen, ainakin päiväsaikaan jolloin konenäkö toimii tavallisella optiikalla. Kesäaikana Suomessa on valoisaa aina. Talvi tai sumu onkin eri asia, jolloin puolustajan kannattaa vain odottaa oikeaa hetkeä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat