Seuraa 
Viestejä45973

"Italian Fritzl" käytti tytärtään hyväksi 25 vuotta
Perjantai 27.3.2009 klo 18.36 (päivitetty klo 20.23)

63-vuotias italialaismies raiskasi tytärtään säännöllisesti sen jälkeen, kun tämä täytti yhdeksän.

Itävaltalaisen Josef Fritzlin tapausta muistuttava kammottava insestiskandaali paljastui perjantaina Torinossa Italiassa.

Poliisi kertoi pidättäneensä 63-vuotiaan miehen, joka raiskasi tytärtään toistuvasti 25 vuoden ajan. Myös miehen 41-vuotias poika pidätettiin jo aiemmin epäiltynä raiskauksista.

Reutersin mukaan kumpaakin syytetään raiskauksista, insestistä ja sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Jälkimmäinen syytteistä johtuu siitä, että osa hyväksikäytöstä on tapahtunut autossa.

Italian uutistoimiston Ansan mukaan kumpikin on kiistänyt syytteet.

"Isä hallitsi tytärtä täysin"

Aiempien lehtitietojen mukaan romukauppiaana työskennellyt mies olisi pitänyt nyt 34-vuotiasta tytärtään vankina.

Torinon kaupungin apulaissyyttäjä Pietro Forno kuitenkin kertoi AFP:lle, että tytär oli "tarkkaan ottaen vapaa, joskaan hän ei tehnyt mitään ilman isäänsä, joka henkisesti hallitsi häntä täysin".

Italian tiedotusvälineissä Lauraksi nimetty tytär oli vanhin yhdeksästä lapsesta, Forno kertoi. "Perheen säännön mukaan" esikoinen varattiin isälle.

Lauralla on vakavia persoonallisuushäiriöitä pitkään jatkuneen insestin ja kaltoinkohtelun vuoksi. Fornon mukaan Laura lakkasi käymästä koulua 13-vuotiaana ja pysytteli pimeässä huoneessaan.

Perheeseen kuului myös äiti, ja perheen kotona asui Lauran lisäksi kolme muuta lasta.

"Tavat siirtyivät pojalle"

Fornon mukaan mies "siirsi tapansa yhdelle pojistaan".

Miehen 41-vuotias poika on ollut poliisin hallussa jo viime kuusta lähtien. Häntä syytetään neljän tyttärensä raiskauksista.

Mies oli myös pakottanut nyt 6-, 8-, 12- ja 20-vuotiaat tyttärensä katsomaan raiskauksia.

Tapauksen tutkinta alkoi viime lokakuussa, jolloin Laura jätti poliisille ilmoituksen veljestään. Nainen oli paennut riidan jälkeen isänsä luota veljensä luo. Hän kertoi poliisille, että veli oli vanginnut hänet kahdeksi viikoksi ja raiskannut hänet useita kertoja.

Reutersin mukaan Laura oli kertonut viranomaisille seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo vuonna 1994, mutta häntä ei otettu vakavasti.

Kaikki viisi uhria ovat nyt psykiatrisessa hoidossa.

Itävallan Amstettenissa asunut Josef Fritzl, 73, piti tytärtään seksiorjana 24 vuotta. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen viime viikolla.

IL-AFP-REUTERS

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat