Seuraa 
Viestejä27432

Niin. Mistä johtuu se perinne, että kirjastossa pitää olla hiljaa? Nykyäänhän se on hieman erilaista, tämäkin kielto on löystynyt ja joillakin on jopa äänet kännykässä kirjastossa. Mutta silti kirjastossa vielä kymmenkunta vuotta sitten paheksuttiin avoimesti, jos korotti ääntään tai edes puhui normaalilla puheäänellä. Nykyäänkin ihmiset kirjastoissa käydessään alentavat ääntään keskusteluissa ja lapsia hillitään, eritoten jos lapsukaiset eivät ole lastenosastolla. Mistä tämä tapa ja perinne on saanut alkunsa ja onko se vallalla kirjastoissa ympäri maailman? Ainakaan Slovakiassa kirjastot olivat hiljaisia paikkoja, ja täällä Suomessa myös. Onhan se kiva jos kirjastossa ei hilluta. Mutta missä ovat tämän hys-kulttuurin juuret ja mikä syy tässä on taustalla?

Hämmentää.

Kommentit (5)

Toope
Seuraa 
Viestejä25380

Itse aiemmin kirjastossa työskennelleenä huomasin, että nykyisinkin valtavan paljon ihmisiä tulee kirjastoihin nimenomaan lukemaan, eivät siis pelkästään käväise hakemassa lukemista.

Kirjahyllyt kyllä vaientavat melua aika tehokkaasti, joten ei normaalikeskustelua tarvitse kirjastossa vältellä. Lastenosastolle vähän suurempikin melu sopii aivan hyvin, ei se kirjaston työntekijöitä ainakaan häiritse. Kännyköihin huutaminen on sitten vähän eri asia, mutta niinhän se on kaikissa julkisissa tiloissa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yliopiston kirjastolla haamut istuu vaan ja lukee. Humaaneja, arvattavasti. Sitten lopulta koittaa päivä, gradueissöni. Haamut katoavat.

Aikanani, ehdotin naikkoselle kirjaston kahvilassa diskurssia. Sitä ei syntynyt.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Vatkain
Niin. Mistä johtuu se perinne, että kirjastossa pitää olla hiljaa?

No mistäköhän? Johtuskohan siitä että pystyisi keskittymään lukemiseen..

Nykyään ei kirjastoissa ole kovinkaan hiljaista, kun jotkut ääliö äitylit vie sinne vauvveleitansa niin ne rääkyy hirveen kovaa. Rasittavaa. Äiteiltä pitäs vaatia pääsymaksua kirjastoihin meluhaitasta.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Niin, kaipa tuo perinne on alkujaan siitä lähtöisin, että kirjastoihin nimen omaan mentiin opiskelemaan. Sieltä ei varsinaisesti lainattu mitään, eikä saanutkaan lainata kotia asti. Suomessa on maailman korkein kirjastojen käyttöaste.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat