Paras suklaa?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mikä on paras suklaa, mistä sitä saa ja miten? Myös konvehdit lasketaan tietysti mukaan.

Omia suosikkeja ovat Reber Mozartkugeln, Lindtin vaalea alppisuklaa ja Anthon Bergin 44-prosenttinen Venezuela. Anthon Bergiä ainakin saa ihan K-kaupoista (vihreä 100g levy). Reberin mozartinkuulia en ole nähnyt tämän vuoden puolella enää missään, kyseessä on täysin eri tuote kuin Mirabellin vastaava. Reberin kuulissa on lisämausteena alkoholia ja hinta on korkeampi (kuudella eurolla saa kahdeksan).

Yksi parhaita on myös tämä kotoinen Fazerin sininen. Tehdään aidosta maidosta ja maku on omalaatuinen.

Toinen hyvä suomalainen on Dammenberg, joka sopii pähkinäallergikoille.

Paras konvehti on tanskalainen Jakobsen, jota myydään peltirasioissa. Sitä löytää vaihtelevalla menestyksellä joulun alla esim. Prismoista.

Huonoimpia suklaita ovat lähes kaikki Marabou-merkkiset, varsinkin se minttukrokantti. Panda ja Milka ovat liian makeita ja teollisen makuisia. Lidlin suklaat ovat täyttä roskaa.

Sivut

Kommentit (22)

Toope
Seuraa 
Viestejä23150
Liittynyt23.7.2006
fmiles
Anthon Bergin 44-prosenttinen Venezuela.

Mikä siinä on 44%:sta? Vatserin Sininen taitaa kuitenkin olla paras, vaikka lapsena tykkäsin Maraboun pähkinäsuklaasta. Ajoittain muutkin maut toki miellyttävät, mutta Siniseen voi aina palata.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Maraboulla on ihan jees ne daim- ja keksimuruwhatever-hommat. Ne tosin on enemmän karkkikategoriaa kuin suklaata. Suklaasta Orion (ei taija olla Suomessa?) ja Fazer on parhaat. Ja Fazerilta se keltainen on mun henk. koht. suosikki.

Hämmentää.

Vierailija

Non ni!

Nyt te yllytitte vanhan ihmisen rikoksen tielle. Kävin bosnimassa Papan suklaavaraston viimeset palat ja se on teidän syy

Marabou on aivan ylimakeaa ja Sininen limaisen maitoista, mutta ah, näitä Reilun Kaupan tummia etelän kaakaounelmia. Semmoiset minä vein. Ja söin. Eikä tuu takas.

The One ja Only on kirskikkakonvehti. Merkkiä en tiedä, mutta tummaa suklaata ja sisällä juuri oikean kirsikkaista täytettä. Niitä on pakko saada jouluna, muuten ei tuu kevättä eikä kunnian kukko tärppää.

Vierailija

Mummo kirjoitti:

...ah, näitä Reilun Kaupan tummia etelän kaakaounelmia.

Suklaan kohdalla pitää paikkansa, että mitä tummempi, sen parempi. Levyllisen popsin toissaviikolla tuota nimenomaista kaakaounelmaa, yliannostuksesta tuli huono olo ja iljetys jälkeenpäin. Fazerillakin on tätä kyseistä tummaa ja ohutta suklaata markkinoilla, mielestäni himpun verran parempaa kuin mainitsemasi.

Vierailija
Toope
fmiles
Anthon Bergin 44-prosenttinen Venezuela.

Mikä siinä on 44%:sta?

44% kaakaota, eli toisin sanoen se ei ole tummaa.

Tuossa Anthon Bergin suklaassa kaakaopavut on myös kastettu vaniljaan ja karamelliin ennen jauhamista. Nuo venezuelalaiset pavut (en muista nimiä) ovat tällä hetkellä maailman harvinaisin kaakaolajike.

Vierailija
Mummo
The One ja Only on kirskikkakonvehti. Merkkiä en tiedä, mutta tummaa suklaata ja sisällä juuri oikean kirsikkaista täytettä. Niitä on pakko saada jouluna, muuten ei tuu kevättä eikä kunnian kukko tärppää.

Tumma suklaa ja vahva kirsikkalikööri on hieno yhdistelmä. Kuka siitä ei pitäisi.

Tuossa Mon Chérissa on muuten sisällä myös kokonainen kirsikan sisus. Hyvää on.

Jokin aika sitten maistoin tummaa suklaata, joka oli täytetty sokerilla suurustetulla viskillä. Oli aika erikoinen karkki.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Suklaa sinänsä on lempiruokaani mutta tästä namistosta pidän nykyään maittavimpana Pandan kilosuklaan perillistä, Fazerin punaista, Maraboun maitosuklaata sekä salmiakkitäytteistä suklaata, jonka valmistaja ei muistu hataraan mieleeni mutta jonka osaan varmasti napata ostoskoriini - tunnistanhan helposti musta-valko -salmiakkikuvioisen kääreen. Myös Fazerin pähkinärouhesuklaa maistuu.
Täytesuklaita, konvehteja ynnä muita konstikkaita (ja kalliita) herkkuja en himoitse lainkaan yhtä paljon kuin perussuklaita. Suklaamunat kuuluvat samaan meikäakan hylkyosastoon; saattavathan ne koostua syöntihetkellä jo komaantuneestakin ruskeasta makiasta.
Tulipa mieleeni, että täytyy muistaa taas tänään kaupasta hakea muutama iso levy lempiruokaani!

Vierailija

Tietenkin joo vegaaninen suklaa, nimiä en muista, mutta appelsiinisuklaa on parasta ihkua ja tietenkin chilisuklaa on ihan huippukamaa.

Vierailija

Tein kerran ratsian suklaamyymälään. En ollut liikkeellä suklaan vuoksi, mutta koska minulla sattui juuri silloin olemaan mukavasti rahaa ja vielä aikaa tapettavana...
No, lyhyesti: hyvää oli. En muista enää merkkejä, mutta monenlaista suklaata tuli maistettua.
Opin samalla, että kaakaopitoisuus on ratkaisevaa maun ja käyttötarkoituksen kannalta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat