Seuraa 
Viestejä484

Satuin mielenkiintoiselle web sivulle http://www.keinuvapyora.fi/.
Tama ratkaisu sopisi hyvin offroadiin jossa ei tarvitse ajaa lujaa vaan kilpailu tekniikka ja huolellisuus radan lapiajossa ratkaisee.
Onko tama jo tuotannossa ja jos se on hyva niin miksi ei ole yleistynyt ?!

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Kommentit (7)

No mutta kyseessähän on muutakin kuin se, että takapyörät kääntyvät. Tuolla keksinnöllä metsässä ajaminen ei tuhoaisi esimerkiksi puiden juuria verrattuna nykykoneisiin. Ja miksi ei ole yleistynyt. Sitä en tiedä, varmaan rahalla on tekemistä asian kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484
ranskis
No mutta kyseessähän on muutakin kuin se, että takapyörät kääntyvät. Tuolla keksinnöllä metsässä ajaminen ei tuhoaisi esimerkiksi puiden juuria verrattuna nykykoneisiin. Ja miksi ei ole yleistynyt. Sitä en tiedä, varmaan rahalla on tekemistä asian kanssa?Tata samaa minakin mietin ja otin asian esille kun talla palstalla on ollut paljon keskustelua metsien suojeluun liittyvista asioista. On hieman eri asia se etta takapyorat kaantyy kuin etta pyorat keinuu vapaasti jolloin ne rikkovat metsan pintarakennetta ja puiden juuristoa vahemman. Myos renkaiden pito paranee.

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Luin linkin tekstiä muutaman sivun, mutta asiasta ei saanut tolkkua kirjoittajan ollessa kykenemätön päättämään kirjoittaako laitteen toimintaperiaatteista vai mollatako arvostelijoita.

Jos vehje on hyödyllinen ja käänteentekevä luulisi sen kaupitsevan itsensä. Mikä mättää?

Kes kustelija
Seuraa 
Viestejä1

Niin

 

Kirjoittaja kirjoittaa paljon metsänhoitotavoista. Nykyisinhän metsän omistaja ei voi valita tapaa, jolla hän hakkauttaa ja myy metsäänsä. Ei ole mahdollista myydä puuta muuten, kun pystykauppoina. Metsäyhtiöillä on monopoli puun hakkaamisesta.

Tämä asia on johtanut oikeastaan pelkästään aukkohakkuisiin, koska raskaat metsäkoneet rikkovat jäljelle jäävän puuston juuriston.

Jos olisi mahdollista myydä puuta esim. tienvarteen pinoon toimitettuina, voitaisiin käyttää tälläisiä kevyitä koneita.

On olemassa ainoastaan metsäyhtiöiden ja metsäkonevalmistajien edut. Metsänomistajien ja kansantalouden etujen ylitse on kävelty. Samoin valitulla menettelyllä on menetetty mahdollisuus saada metsistä hyvälaatuista, vähäoksaista puuta.

Metsäyhtiöt myöntävät, että harvennushakkuisiin ei ole koneita ja harvennuksista saatava puumäärä on niin pieni, ettei se kata kustannuksia. Kuitenkin´harvennushakkuuista saataisiin runsaasti energiapuuta.

Energiapuun mainitseminen on metsäyhtiölle, kuin punainen vaate. Sehän kilpailee heidän kanssaan. Nimittäin se kilpailisi heidän sivutuotteidensa kanssa ja pahassa tapauksessa nostaisi paperipuun hintaa. Heidän olisi maksettava vähintään se, minkä metsänomistaja saisi energiapuuna.

Ja mikä pahinta, veisi metsänkorjuumonopolin. He eivät voisi raiskata metsistä parasta puuta itselleen ja jättää jälkihoidon, istutukset ja muut toimet metsänomistajille, metsänhoitoyhdistyksille ja valtiolle kustannettaviksi.

Siksi todella maastokelpoinen, kevyt metsäkone on vaarallinen kilpailija. Juuri siksi kaikkien yhteiskunnan instituutioiden on suojeltava olemassa olevaa metsäteollisuutta ja metsäkionevalmistusta. Myös aukkohakkuu on pidettävä kunniassa, etteivät metsäalan professorit "ala kääntyillä haudoissaan".

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Kyllähän se Plustech: kin (Deere) kehitti kävelevän metsäkoneen metsän suojelemiseksi,mutta eipä sekään tuulta saanut alleen. Liian hieno. Vaikka sitä on markkinoitu 1997-2015, esim. yhdysvalloissa kiertää edelleen messuja.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat