Seuraa 
Viestejä7990
[size=150:3k46rrgp]Tunnin pimeys laskeutuu lauantaina[/size:3k46rrgp]

Maailman luonnonsuojelusäätiön WWF:n valojensammuttamiskampanja Earth Hour on tänä vuonna laajempi kuin koskaan. Siihen osallistuu noin 3 200 kaupunkia 82 maassa. Suomesta mukana on 94 kaupunkia ja kuntaa, kun viime vuonna tapahtumaan osallistui ainoastaan Espoo.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Kommentit (79)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305
asdf
Riittääkö, jos panee vaan silmät kiinni?

Kyllä riittää. Kiitos vinkistä, olinkin jo vähän huolestunut.

Veikkaan, että murtuma- ja kallovammapotilaiden määrässä on pieni piikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä kämppä pimenee vaikkei tuosta ole oikeasti muuta, kuin haittaa.

Periaatteen vuoksi kuitenki ollaan nuorisoni kanssa tunti taskulampun valossa

Saatan sammuttaa ihan mielenkiinnosta. Tai sitten menen maalaamaan työhuoneelle kynttilän valossa... Uusia Sävyjä? Kenties myös paintterin naamassa sun muualla epätavanomaisissa paikoissa?

_______________________
Earth and the Hour. Only an Hour. We do not live 4ever, not even our Earth...

En sammuta. Koska pidän muutenkin tarpeettomat valot sammutettuna.

Ehdotus. Laitetaan pystyyn maailman laajuinen kampanja "Lopeta hengittäminen tunniksi". Uloshengityksessä on hiilimonokspiidiä niin paljon että ilmakehä pelastuu jos olemme hengittämättä tunnin.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Alveron
Phony
Kuinkahan paljon tuo tunti valoitta lisää energiankulutusta?Miksi lisäisi?

Taskulamput. Niiden patterien tekeminen vie saatanasti energiaa verrattuna kattolamppujen kulutukseen. Unohtamattakaan niiden aineiden louhimiseen yms..

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

En varmasti, meinaan panna saunan päälle silloin. Lisäksi laitan jokaiseen huoneeseen valot. Eli 6 huoneessa on valot ja takaan että ne eivät ole mitään säästölamppuja vaan kunnon airamit. Ajattelin myös laittaa joka ikisen sähkövempaimen käyntiin.

Olen soitellut myös tuttavilleni että ovat mamikset jos sammuttavat valot tai millään tavalla edesauttavat järjetöntä kamppanjaa.

Koko juttu on ihan järjetön, mitähän ne idiootit seuraavaksi keksivät? Muistan lukeneeni että joskus 30 tai 40-luvulla kiinassa piti kaikkien mennä paukuttelemaan kattiloita pelloille tiettynä aikana. Tarkoitus oli se ett linnut jotka söivät siemeniä eivät laskeutuisi pelloille. Kattioita piti paukutella niin kauan että linnuit tippuisivat taivaalta alas kuolleina.......

Monessako kylässä vielä paukutellaan kattioita rastaiden takia???

Muutin mieleni hetken harkitsemisen jälkeen. Valot eivät tässä tuvassa sammu. Teemme pizzaa sähköuunissa ja katsomme telkkarista, miten valot sammuilevat.

Tarkemmin ajateltuna koko tempaus on aivan vailla järkeä

Alveron
Phony
Kuinkahan paljon tuo tunti valoitta lisää energiankulutusta?Miksi lisäisi?

Sähkö tulee voimaloista. Ei sitä oikein voi akkuihinkaan ohjata. Jos voimalaa ei sammuteta, pitää kaikki sähkö käyttää (tai ohjata suoraan maaperään). Jos sammutettaisiin valojen lisäksi muutkin sähkölaitteet, jossakin sulaisi johtoja ja räjähtelisi muuntajia.

Naapurirakennukset aikovat sammuttaa valot, joten olen kaivanut kellarista halogeenivalaisimia joita suuntaan joka suuntaan. Koko korttelin valaisemalla otan kantaa siihen, ettei Earth Hourista ole mitään hyötyä.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

En aio minäkään, nyt on jo sen verran valoisaa, että valot syttyy ensimmäisen kerran ehkä 19.00. Lamppuja onkin hurja määrä, 8 löytyy ehkä koko kämpästä ja niistäkin 2 palaa ehkä yhtäaikaa sen 4h. Sen sijaan olen alkanut vähentää läppärin käyttöä.

Everything you know, is about to change.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Mitään reaalista vaikutustahan tuolla tempauksella ei ole vaikkapa energiankulutukseen tai kasvihuonepäästöihin.

Jos valot sammutetaan, suurin osa porukasta valaisee toimiaan jollain muulla kuin noilla normaaleilla katto- ym. valaisimilla. Esimerkiksi taskulampuilla, kynttilöillä jne. Noiden energian kulutus ei ole mitätön ja kaikki liikkuvat osat huomioiden (paristojen valmistus, kynttilöiden valmistus, ...) energiajalanjälki on mitä todennäköisimmin suurempi kuin että antaisi ihan reilusti olla valojen päällä.

Mutta kuten totesin, reaalista vaikutusta ei ole. Luonnonvaroja kuluu ehkä hiukan enemmän, mutta vain sen hyttysen ulosteen verran Itämeressä.

Jos tuosta jotain positiivista haluaa etsiä, on se se, että tämänkaltaisilla tempauksilla levitetään tietoa energian säästämisen tärkeydestä ja ehkä muustakin ekologisemman elämäntavan suosimisesta. Energian säästöstä tehdään hauskaa ja yhteisöllistä toimintaa. Se ei ole ihan merkityksetöntä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat