Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä jokusen vuoden naputellut näppistä Bilteman aika nopeasti lätsähtänyt työtuoli alla notkuen, ja sitä lätsähtäneisyyttä olen korjannut sopivan kokoisella tyynyllä. Tämähän alkoi pikkuhiljaa jurppia, ja tilasin yhdestä huonekalufirmasta mukamas toimistotasoisen työtuolin.

Pah! Jostain syystä uuden tuolin istuimen etuosa painoi reisiini niin pahasti että istuminen oli todella tuskallista ja lopulta paine sai erinäisiä kroonisia sairauksianikin villiintymään. Oli luovuttava tuolista. Onneksi oli ottaja.

Nyt kun en haluaisi perseeni alle mitään useamman sadan euroja tunkea, niin mitä olette mielipuolta että uskaltaisikohan luottaa siihen että netissä esiintyvä toimistokalusteita toimittava firma tarjoaa parempia tuoleja kuin kyseinen huonekalufirma N (ei viitsi sanoa nimeä, kun turhahan siitä on täristä että huonekalufirma ei saa kunnon toimistokaluja aikaiseksi, kai?)

Äijä vänkyttää vastaan jo valmiiksi, eli ei halua että akka taas tilailee netistä ja pettyy.

Olenko aivan pöllö jos valitsen jommankumman näistä:

http://www.toimistotuoli.com/PublishedS ... emcode=T08

http://www.toimistotuoli.com/PublishedS ... emcode=T26

Pääasia todellakin on että jalat eivät kipeydy, perseestä nyt ole niin väliä... Toisessa mallissa olisi ainakin istuinosan kallistusmahdollisuus.

Ylipäätään vähän luulen että koteihin myydään aivan luokatonta kamaa, ja sitten ihmiset räytyvät niillä tuoleillaan jos sattuvat vielä pöytäkoneen omistamaan. Kannettavaa minulle ei kuitenkaan tule kuuna kullan valkeana erinäisistä syistä (miehellä jo 3. kannettava menossa, kun jokainen niistä hajoaa muutaman vuoden käytön jälkeen...) Tärkeimpänä syynä etten halua hartoitani lukkoon.

Onhan tämä vähän hassua tällaisiakin täällä kysellä, mutta ehkä foorumilaisissa on kuitenkin sellaisia asiantuntijoita istuintenkin suhteen että jotain mielipidettä löytyy? Eihän sitä koskaan tiedä.

Jos on esittää muita jakkaraehdokkaita niin kiva, taloudellinen kipuraja olkoon vaikka jotain 150 € luokkaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (39)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Qadesha
taloudellinen kipuraja olkoon vaikka jotain 150 € luokkaa.

Ajattele asiaa näin: kuinka paljon työtuolisi saisi maksaa yhtä käyttötuntia kohti? Ja toisaalta, mikä on terveytesi hinta?

Ding Ding
Qadesha
taloudellinen kipuraja olkoon vaikka jotain 150 € luokkaa.

Ajattele asiaa näin: kuinka paljon työtuolisi saisi maksaa yhtä käyttötuntia kohti? Ja toisaalta, mikä on terveytesi hinta?Aika pieni saa valitettavasti olla, koska on niin paljon muitakin kuluja ja tähän ei oikein voi rahaa kauheasti tunkea. Periaatteessa Bilteman rahikin välttää tyynyn kanssa että pakkokos tässä on rällätä mihinkään, mutta kyllähän se vähän tympii tällaiset patenttiratkaisut.

< köyhä kyykyssä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta taas Team-sarja kiinnostaa, tästä lähinnä 9+ tai 11.

http://www.team-tuolit.fi/

Tai Lake-sarja.

http://www.lake.fi/

Mutta ei tässä sitten oikein pikkuruisella budjetilla enää pärjääkään. Kai sitä voisi sijoittaa rahaa perseensä alle kerrankin kunnon tuoliin, mutta mietityttää että missä kunnossa se tuoli kohta on kissojeni (3) jäljiltä. Nykyisessäkin väkkyrässä kynnenjälkiä muoviselkämyksessä ja tottakai kangasosa karvoitusta väärällään. Allergiselle oikein riemun paikka jos kirpputorilta tämän penkin bongaa.

mensaani
Qadesha

Mulla on töissä juuri tommonen ja aattelin juuri päästä siitä eroon.

Hanki mieluummin käsinojallinen; siinä on kiva nojailla kun kattoo youtuubia
Kääk, älä missään nimessä ainakaan roskiin runttaa, vie kierrätyskeskukseen tai kirpparille.

Käsinojat olisivat ihan intresantit mutta noinkohan ne sopeutuisivat pöytätasooni. Istun yleensä melkein napa näppiksessä kiinni, joten jos nojat eivät päästä tarpeeksi lähelle pöytää niin voi voi. Jollei niitä sitten saa laskettua niin alas että sujahtavat pöydän alle.

CE-hyväksytty
Tää on ok. http://www.topinvarastomyynti.com/director-27-tuote.php[/quote]


Miehekäs valinta, mutta tuota pikaa reikää täys jos kissatalouteen päätyy. On meinaan meidän nahkapallikin olohuoneessa jo aikamoinen reikäjuusto.

Yksi kissan rutale kerran raateli vaatekaapissa salaa pitkät nahkasaapikkaani. Mikähän hauskuus siinäkin hommassa oli, olin sentään naulannut vanhan räsymaton seinään revittäväksi.

Panin sitten haisemaan ja tilasin Team 11 -tuolin. Onpahan sitten jokuseksi aikaa asiallisempi jakkara alla. En muuten mutta kun oli tarjouksessa ja sijoitin siihen syntymäpäiväksi saamiani taaloja omien ohessa. Toivottavasti ei nyt ala sitten harmittamaan jälkikäteen.

Ennen vanhaan 1970-luvulla oli niin, että konttorituolit olivat 3-jalkaisia. Sitten kun työsuojelu levisi leveämälle, niin konttoreihin vaihdettiin 4-jalkaiset konttorituolit.

Näihin aikoihin alkoi aikakausi, että monijalkaiset konttorituolit pääsivät työergonomian piiriin. Seurauksena oli 5-jalkaiset konttorituolit. Toki pehmusteita kehitettiin ja aika-ajoin kovetettiin - riippuen kuka ja mikä konttorikalusteita myi.

Silloin kun viimeksi olen ollut konttorihommissa, niin tällöin tuli muotiin konttoripöydän alle asetettava pieni palli, jollekka konttorituolilla istuessaan oli mahdollisuus nostaa jalkansa - lepäämään.

Miten nyt lienee konttoriergonomian ollessa.

Konttoriergonomia onnistuu, mikäli arkkitehti ei saa johdata harhaan kuvankauneilla rotiskoillaan.

Säädettävyys on kova sana. Vielä kovempi on sen käyttö. Sitäkin tärkeämpää on oikea työasento oikeilla asetuksilla. + oikea valaistus.. ja mitäs vielä... oikea lämpötila... sopiva melutaso...

Ei ergonomiaan kovin moni noudata. Röhnöttävät ja valittavat mieluummin. Iskee sairasloma ja sit urputustaso nousee kovilla kertoimilla.

Olli V
Konttoriergonomia onnistuu, mikäli arkkitehti ei saa johdata harhaan kuvankauneilla rotiskoillaan.

Säädettävyys on kova sana. Vielä kovempi on sen käyttö. Sitäkin tärkeämpää on oikea työasento oikeilla asetuksilla. + oikea valaistus.. ja mitäs vielä... oikea lämpötila... sopiva melutaso...

Ei ergonomiaan kovin moni noudata. Röhnöttävät ja valittavat mieluummin. Iskee sairasloma ja sit urputustaso nousee kovilla kertoimilla.
Lihavavoin komenttiasi ja allekirjoitan täysin mitä kerroit.
Tuo aikaisempi kommenttini konttoriergonomiasta oli lähinnä vitsi, mitä tulee nykypäivään. Mutta oli täyttä totta kun "konttori" ergonomia tuolloin astui esiin.

Olen itsekkin ollut konttoriympäristössä, jossa työntekeminen ei enää ollut sellaista, että työssään olisi viihtynyt.

Konttorin jäähdytys oli aivan karmea, kun jäähdytysputki konttoriin jälkeenpäin asennettiin, ja kun alkoi kylmää ilmaa puhaltamaan suoraan niskaan ja käsille katosta, niin äkkiä katosi työnmielekkyys.

Eli aina tulee muistaa se, että tietyt konttoritilat ovat ainoastaan tarkoitettu tietokoneita varten, eikä näihin tiloihin saa sijoittaa ihmisiä. Mutta kun yritykset muuttavat saapuvat uuten toimitilaan, niin hankalapa on tietää, minkämuotoiselle konttoritilalle entinen yrittäjä oli mitoittanut tilansa.

Tämä on todellinen ongelma, kun jotkut yrityksen henkilöstöstä kestävät kylmän ilman tohotusta katosta paremmin kuin toiset. Sekä sillä on merkitystä, että kuinka henkilöstö on sijoittunut kylmän ilman alle. Toiset eivät palele kun ei ole tohottajaa lähellä, ja taas toiset palelevat, kun tohtottaja aiheuttaa ilmavirran läheisyydessään.

Perinteitä kunnioittavissa organisaatioissa panostetaan jokseenkin Aalto-mallisiin (työ)tuoleihin:

Ihan oikeesti. Sopii linjassa talon julkisivun koukeroihin.

Unohtu listata HOME tuohon ergonomialistaukseen. Sehän on kiinteä osa Suomalaista arkkitehtuuria. Eikä juuri paranna työoloja.

Sitten. Läppäri ilman ulkoista näyttöä. Laskekoon jokainen tahollaan montako lihasta tämä asento rasittaa:

Ilmastoinnista sellainen kokemus, että eräällä duunipaikallani meni vuosia kaikessa rauhassa kunnes sitten yksi päivä korjattiin ilmastointi joka oli ilmeisesti ollut kaikki ne vuodet rikki tai pois käytöstä. Katonrajassa olevasta ritilästä alkoi yhtäkkiä tuutata kylmä ilmavirta suoraan niskaani. Tiedustelin muistaakseni asiasta että mikä on homman nimi ja voiko sille tehdä jotain, ja vastaus taisi olla sitä iänikuista ilmastointihöhhönhöötä josta en ole ikinä ymmärtänyt yhtikäs mitään.

Mutta ymmärsin kyllä oman vointini päälle ja liimasin tarrapaperin sen himpskatin ritilän päälle. Ei paljon puhaltanut enää niskaan.

Tuuletukset hoidinkin sitten ihan ikkunan avulla.

Juu, varmaan sotkin sitten koko talon ilmastoinnin siten ja jäkäti jäks, mutta mikseivät suunnittele parempia systeemejä. Parempi olisi ollut ilman sitä hemmetin ilmavirtaa - kenenkään en ollut kuullut sitä kaipailevan.

Toisin on sitten nykyisessä asuintalossani. Täältä tuuletussysteemi veisasi viimeisen virtensä varmaan pari vuotta sitten ja sen koommin ei ole käynnistynyt. Paitsi kyllä siinä mielessä että aina kun avaa itse ikkunoiden tuuletusräppänöitä, niin sitten alkaa vessassa ja keittiössä hormi vetää. Jos räppänät pitää kiinni, hormi ei vedä ja päinvastoin tunkee tavaraa sisään eli naapurien kännipaskat haisevat meidän asunnossa. Enimmäkseen sitten ollaan räppänät auki. Jos ei sitten taas joku tupakoi jossakin niin että joutuu sulkemaan.

Tästäkin varmaan riittäisi tuuletusspesialisteilla sanottavaa, mutta pääasiahan meille on että mehän ei paskanhajussa eletä, olkoon suositukset mitkä hyvänsä. Kun se rööri ei pelitä niin se ei pelitä.

Qadesha

Toisin on sitten nykyisessä asuintalossani. Täältä tuuletussysteemi veisasi viimeisen virtensä varmaan pari vuotta sitten ja sen koommin ei ole käynnistynyt. Paitsi kyllä siinä mielessä että aina kun avaa itse ikkunoiden tuuletusräppänöitä, niin sitten alkaa vessassa ja keittiössä hormi vetää.Olin aikoinani Aasiassa töissä. Aasiastahan usein ajatellaan, että siellä asiat ja tekniikka on pyllyllään.

Mutta eipä ollut sen suhteen, mitä tuli asumiseen. Joko oli hyva asunto asuttavana pilvenpiirtäjässä taikka sitten tavallinen asunto maan päällä. Mutta missään ei haissut se. Ilmaistointi veti joka paikassa, eikä ikkunoita saanut edes aukaista ylhaalla, josko niitä auki olisi saanut. Maan paalla taas asunnot olivat rakennettu varjon alla - taikka jaaneet varjoon vuosien myota, etta tamakin palasi toisin kuin Suomen kesa-auringon alle rakennetut asunnot.

Satulatuolin minä ottaisin alle. Kokemuksesta voin sanoa. Nyt on "kotona töissä" kympin koivujakkarat ja töissä töissä joku 70-luvun tuoli rullilla - tosin siellä en istu päivässä kuin ehkä 5-10 minuuttia !

Satulatuolista olen kuullut käytännön tasolla ristiriitaista palautetta. Sen pitäisi olla erityisen hyvä selkävikaisille, mutta nimenomaan selkävikaiselta olen saanut kuulla että ei hyvä.

Itse en varmaan jaksaisi tasapainotella illat pitkät satulassa.

Mutta tämä Team 11 vaikuttaa aivan hyvältä. Kokosin sen eilen ihan itse ja en ole ainakaan tähän mennessä havainnut nettisessioissani minkään tietyn paikan kipeytyvän; en varsinkaan reisien jota vikaa on muilla tuoleilla ollut riesana.

Kauhean iso möhkälehän tämä tietysti on vanhaan Bilteman työtuoliini verrattuna, mutta kai sitä silmä tottuu.

hyvä työtuoli on ihana kokemus...
tuntuu kuin kaikki muutkin olisivat
jotenkin paremmin....

erittäin kannattava ostos....
hyvä penkki on aliarvostettu....

steelcase straforin penkillä on helvetin paljon
kivempi tehä hommia (ja kännissä lässyttä tyhjää)
kuin vanha pekkini...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat