Seuraa 
Viestejä1566

Onko sosiaalisuus yliarvostettua nykymaailmassa? Onko sosiaalisuuden ja sosiaalistumisen arvostaminen pelkkä pakonomainen veruke, joka juontuu liikakansoituksesta ja moderneista yhteiskunta- ja talousjärjestelmistä?

Pitääkö ihmisen olla globaalisti sosiaalinen? Pitääkö ihmisen pystyä elämään sosiaalisessa ympäristössä, jossa perustuksetkin vaihtuvat tiheään tahtiin?

Entä ovatko sosiaalisuuden aikaansaamat ilmiöt positiivisia (esim. poliittiset puolueet, uskonnot, kannattajaryhmät, ideologiat, nimenomaan ryhmäytyneissä muodoissaan)? Estäväkö ne järkiperäisen yhteiskunnan kehittämisen?

Mikä on sosiaalisuutta? Onko se kovaäänisyyttä, itsensä esille tuomista, ulospäinsuuntautuneisuutta, karismaa, "välinesosiaalisuutta" ja vahvaa tahtoa - vai jotakin muuta?

Sivut

Kommentit (29)

On se. Ainakin viihteestä saa sen vaikutelman että USA:ssa pannaan hoitoon jos ei kokoajan halua nyhjätä ja nujuta muiden ihmisten seurassa. Jotkut eivät edes kykene olemaan asunnossaan yksin ilman että tökkäävät sekä tv:n että stereot päälle, siinä on sitten ihmiset läsnä kuvana ja lauluna. Toiset eivät saa päivällä palaakaan suustaan alas jos ei ole sitä ihmislaumaa ympärillä syömässä ja höpöttämässä.

Jos ei ihminen olisi niin pahuksen sosiaalinen, niin ehkä jokainen miettisi vähän pidempään mihin hän ihan oikeasti uskoo ja mistä hän pitää jne. eikä uskoisi siitä mihin toiset käskevät (hienovaraisesti tai konkreettisesti) uskomaan, eikä pitäisi siitä mistä kaikki muutkin pitävät.

Sosiaalisuus mielestäni kiteytettynä pahimmillaan on sitä että haluaa olla kaiken aikaa kaikkialla kaikkien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reiska
Joker
Epäsosiaalinen mies ei saa kumppania ja kuolee yksinäisenä.Todistan väitteesi vääräksi.Voinen yhtyä todisteluun puolittain. Epäsosiaalinen isäni sai kumppanin, mutta kuoli yksinäisenä. Sama exäni kohdalla.

Tosin kummankaan epäsosiaalisuus ei ollut sitä lajiketta jossa oikein vihataan ihmisiä, lähinnä jotain persoonallisuushäiriön tynkää taustalla ja mahdollisesti Asperger isäni kohdalla. Plus ahit ja masit jne.

Sosiaalisuus, onko se laumaan leimautumista, sosiaalisuutta vieraiden kesken vai sukkuloimista vieraaseen kulttuuriin kuuluvien ihmisten kanssa?

Vaikka jostakusta sisarusparven jäsenestä tehtäisiin syntipukki ja oltaisiin karkottavinaan hänet laumasta, on tämä kuitenkin hengessä lähistöllä kuin vastaavanlaisen karkotuksen saanut apina.
Osoittavatko em. tapauksessa sisarukset yhteen liittyneinä sosiaalisuutta ja osoittaako se yksin jäänyt epäsosiaalisuutta?

Isäni veli oli ollut sotavankina. Hän ei asunut aivan lähellä vanhempiani, mutta eräänä kesänä vuokrattuaan mökin siitä läheltä, hän kävi hyvin usein vanhempieni luona iltaa istumassa. Hän ei katsonut tarpeelliseksi puhua mitään. Se, että hän kuului samaan laumaan, oli aistittavissa ilman sanojakin.

Vanhempani puuhailivat kiireettömästi omissa askareissaan ja setäni istui kuin kuulostellen ja vain joskus päätään nostaen, nähdäkseen mitä tuvassa tapahtui. Minusta he kolme keskenään ollessaan olivat erittäin sosiaalisia ja levittivät hyvän ilmapiirin muidenkin aistittavaksi.

Dark Shade
Joker
Epäsosiaalinen mies ei saa kumppania ja kuolee yksinäisenä.Määrittele "kumppani" ja "kumppanuus".

Voisin kuvitella, että kuolee yksinäisenä, jos "kumppanit" ovat vaihtuvia ja "kumppanuus" perustuu kaupankäyntiin. Tärkein tavoiteltava asia on raha ja osapuolet elättelevät haaveita rikastuakseen toisen kustannuksella.

pinklin

Voisin kuvitella, että kuolee yksinäisenä, jos "kumppanit" ovat vaihtuvia ja "kumppanuus" perustuu kaupankäyntiin. Tärkein tavoiteltava asia on raha ja osapuolet elättelevät haaveita rikastuakseen toisen kustannuksella.Ainahan ihmiset pyrkivät hyötymään toisistaan, kaikki ihmissuhteet perustuvat lopulta hyötynäkökulmaan.

Mitataan hyötyä sitten rahana tai jonakin muuna.

Dark Shade
pinklin

Voisin kuvitella, että kuolee yksinäisenä, jos "kumppanit" ovat vaihtuvia ja "kumppanuus" perustuu kaupankäyntiin. Tärkein tavoiteltava asia on raha ja osapuolet elättelevät haaveita rikastuakseen toisen kustannuksella.Ainahan ihmiset pyrkivät hyötymään toisistaan, kaikki ihmissuhteet perustuvat lopulta hyötynäkökulmaan.

Mitataan hyötyä sitten rahana tai jonakin muuna.


Eikä mikään toimisikaan, ellei rahaa käytettäisi maksuvälineenä tai tehtäisi jotain vastakauppaa.
En ole tullut edes ajatelleeksi ostoksilla käydessäni pitää kaupan kassaa kumppaninani, ja muistakin käyttämistäni palveluista maksan tuntematta sen kummempaa kumppanuutta.

En yleensäkään ole ymmärtänyt kumppanuutta siten, että raha näyttelisi siinä kovin suurta osaa.
Tuota mitä kirjoitin kaupankäyntiin perustuvan kumppanuuden johtamisesta yksinäisyyteen, ei voi yleistää, joten korjaan.
Huomasin tarkoittavani sitä, että en jaksa vahtia rahojani, kun on muutakin mielenkiintoista tekemistä.

Jos toinen osapuoli on hitaampi keksimään mitä vielä voisi ostaa, minne kuluttaa, ja toinen osapuoli ei muuta mietikään, tai jos miettii, miettii vain kumppaninsa rahoja ja kuinka saada ne itselleen, se kumppanuus loppuu kun silmät aukenee - ja jos vielä pääsee kumppanuudesta ehjin nahoin irti.

Liikemiesmäisesti lahjakas ottaa rahat ja etsii sitten jonkun uuden kohteen tai useitakin samanaikaisesti. Hän kerää hovin ympärilleen kuin verkoksi ja alkaa saaliin tainnuttaminen ja veren imentä. Rahat menevät hovinpitoon ja tip-top -kulisseista irtiottoihin.
Yksin on se, joka harrastustensa takia tarvitsee yksinäisyyttä.

Minulla on meneillään kirjoittaminen eräistä jatkuvista omituisuuksista arkitodellisuudessa. Mainitsen tästä, koska kaikki kirjoittamiseni saa pakostakin väritystä yrittäessäni selvittää niiden tapahtumien mieltä.

Sosiaalisuus on yliarvostettua. Linkistä löytyy minun näkemys siitä. On hyvin todennäköistä, että kuvan ironia ei aukene liian sosiaalisille ihmisille lainkaan.

http://www.tiede.fi/keskustelut/vapaa-sana-f5/julkase-kuvias-no-julkase-...

[size=50:1zbzfkoe]Sosiaalisille henkilöille taideanalyysiä avuksi: Henkilön kohdalla, joka ei noudata sosiaalisia normeja ja pilaa kaikkien iloisuuden puhumalla totta, voidaan tuomita käyttäen mitä karkeampia syrjiviä määritelmiä, joilla ei ole oikeastaan minkäänlaista todellisuuspohjaa. Sen sijaan saman supermaskuliinisen logiikan mukaan on oikein paisutella melodramaattisesti mitä arkisempia oman elämän asioita sellaisiin mittoihin, että paras valehtelija saa lopulta kaiken tunnustuksen ja ihailun, ja totta puhunut henkilö on pahantekijä ja kaikki mahdollinen, mitä kukaan muu ei halua olla. [/size:1zbzfkoe]

Riippuu paljon mitä sanalla sosiaalinen tarkoittaa. Monet ajattelevat sosiaalisuuden tarkoittavan että kuuluu johonkin ryhmään jollakin tavalla.

En tiedä kuinka monella on sama käsitys kuin minulla sanasta sosiaalinen, että on kykenevä olemaan tekemisissä eri ryhmien ihmisten kanssa, myös oman kaltaistensa kanssa. Sillä eipä se sosiaalisuutta ole jos pakottaa itsensä toisten seuraan, mutta ei osaa olla heidän seurassa sosiaalisesti ja hyvin. Jotkut taas puolestaan ei halua olla kaikkien ryhmien kanssa missään tekemisissä vaikka eivät tunne ketään siihen tai siihen ryhmään kuuluvia, sellainenkaan ei ole sosiaalisuutta minun mielestäni ainakaan. Minun mielipiteeni mukaan sosiaalinen ihminen tulee helposti toimeen melkein kaikkien ihmisten kanssa. Sanottuna siis näin vähäsanaisesti ja lyhyesti.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Mitä se sitten tarkoittaakaan. Sitäkö, että
1) Roikkuu ja ölisee ihmisten seurassa isoissa laumoissa jatkuvasti.
2) On omassa rauhassaan, antaa muille tilaa, mutta kuitenkin on ihan käytettävissä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sosiaalisuus on elämäntapa, myös ajattelu ja tekojen summa.
Voi olla epäsosiaalinen - myös sosialisuudessaan.
Eli en osaa sanoa muuta kuin että sosiaalisuus on antajalle ja vastaanottajalle tapahtuva toiminto.
Toivottavasti positiivinen.
Mitä negatiivinen sosiaalisuus on?
Tuskin epäsosiaalisuutta.
Jo on asiaa pyöritetty, sanokaa itse!

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1313

Onko sosiaalisuus yliarvostettua?

Kysymykseen on mielestäni olemassa realistinen sekä mediakeskeinen vastaus.

Realistinen vastaukseni on, että ihmiskuntaa ei olisi, tai se ei olisi kehittynyt lähellekään tasoa jolla se nyt on, ilman sosiaalista kanssakäymistä, jota tuskin on ajateltu ihmishistorian aikajanalla yliarvostetuksi. Kulttuurit, vaikutteet, tiede, kaikki ihmisen aikaansaama tarvitsee elinehdokseen ryhmätyöskentelyä sekä sosiaalista kanssakäyntiä. Sosiaalisuus, sen omalla karulla tavallaan, on evoluution luoma selviytymiskeino.

Mediakeskeinen vastaus on, että internetin sekä muiden nopeiden viestintävälineiden myötä ihminen on tottunut liikaa siihen, että jokainen on tavoitettavissa mistä vain, mihin vuorokauden aikaan tahansa.
Media ryöpyttää korviin ja silmiin myrkyn lailla kiiltokuvaesimerkkejä siitä kuinka herra x, tai neiti y, on niin uskomattoman suosittu ystäväpiireissään, ja kuinka tähän tulisi pyrkiä hinnalla millä hyvänsä. Median luoma kuva vääristää käsitteitä.
Ihmisen, yksilön, lähitulevaisuus ja menestyminen nojaa vahvasti aatteeseen että ilman kontakteja ynnä kulissien tuoman kimalteen takana seilaavaa uraohjusta ei juurikaan noteerattaisi kovan työnteon palkitsemalla tavalla ilman suhteita. Hän olisi vain herra, tai neiti ylityökone, jolle on helppo sysätä kaikki tekemätön työ, ja tämähän ei johda mihinkään, sillä välissä on aina ''suhteita'' jotka ohittavat sinut nokkimisjärjestyksessä. Et ole jäänyt kenenkään muistioon tai kalenteriin muuna, kuin työmuurahaisena joka korvaa kyllä ne hommat joita ei itse viitsi kesälomalla tehdä..
Tässä tapauksessa sosiaalisuus on yliarvostettua, sillä rehellinen ja vastuuntuntoinen, ehkä ei niin sosiaalinen yksilö, ei välttämättä saa ansaitsemaansa asemaa yhteiskunnassa. Luottamus ja ahkeruus kyllä palkitaan, mutta tavoitteeseen pääseminen voi olla pitkän puurtamisen tai onnenkantamoisen takana.

Vastanneeko kysymykseen halutulla tavalla, mutta itse käsitin sen näin. Ehkä nykypäivän elämäntyyli suorastaan vaatii kyseenalaistamaan kaikkea, sillä saatu informaatio ei välttämättä vastaa totuutta. Epävarmuus - ''Elänkö elämääni oikein?''

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

thxgg
Seuraa 
Viestejä581
Maalaisjärki
Onko sosiaalisuus yliarvostettua?

Kysymykseen on mielestäni olemassa realistinen sekä mediakeskeinen vastaus.

Realistinen vastaukseni on, että ihmiskuntaa ei olisi, tai se ei olisi kehittynyt lähellekään tasoa jolla se nyt on, ilman sosiaalista kanssakäymistä, jota tuskin on ajateltu ihmishistorian aikajanalla yliarvostetuksi. Kulttuurit, vaikutteet, tiede, kaikki ihmisen aikaansaama tarvitsee elinehdokseen ryhmätyöskentelyä sekä sosiaalista kanssakäyntiä. Sosiaalisuus, sen omalla karulla tavallaan, on evoluution luoma selviytymiskeino.
Olisin sanonut jotain vastaavaa mutta vähemmän taitavasti, onneksi ehdit ensin. Siis oma kantani on että ilman tätä rasittavaa hillitöntä sosiaalisuutta ihmiset olisivat vain ihmisapinoita, ja ihmiskunnalla menisi tuskin edes niin hyvin mitä simpansseilla. Jos joskus syntyisikin joku Einstein tai Da Vinci niin ei siitäkään olisi iloa juuri kellekään, eivät ne poikkeusyksilön ideat minnekään pääsisi leviämään.

Olen siis ihan tyytyväinen siihen että suurin osa ihmisistä on huomattavasti sosiaalisempia kuin itse olen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat