Seuraa 
Viestejä1399

Pitäisi hankkia uusi kännykkä vanhukselle. Mahdollisimman helppokäyttöinen.

Onko palstalaisilla kokemuksia vastaavasta tilanteesta? Suosituksia?

Kommentit (14)

Nokia 1100. Yksinkertainen, ei turhia nappuloita (yhdestä ja samasta valitaan, soitetaan, katkaistaan) ja saa 10-20 euron hintaan käytettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jollain harvinaisella valmistajalla on niitä vanhusmalleja. ISOT näppäimet ja pieniresoluutioinen näyttö. Niillä voi muuta kuin soitella.

(yläpuolelle ilmaantuikin jo yhden sellaisen kuva)

Mitään käytettyä romua ei kannata edes harkita.

Todellakaan käytettyä kännykkää ei kannata ostaa. Siitä saa vaan riesan. Vanhan akun takia lataus ei kestä ja luultavimmin puhelin on tippuillut ja saattaa pätkiä puheluita tms.

Eli uusi puhelin.

Finlandes
Pitäisi hankkia uusi kännykkä vanhukselle. Mahdollisimman helppokäyttöinen.

Onko palstalaisilla kokemuksia vastaavasta tilanteesta? Suosituksia?
Älkää vain ostako tuollaista kuin tuossa ylhäällä on kuvassa tai tätä mallia kun tässä:

Meille kävi moinen häverikki, että ostimme 75 vuotiaalle normaalille vanhukselle tuollaisen (Doro HandleEasy 330gsm). EI tuota kestä kukaan. Ei sen käyttäjä eikä ne, jotka siihen jotain uutta ohjelmoivat!

Molempien hallintalogiikka on aivan pesästä.

Soittaminen on hankalaa. Kaikki toiminnot ovat monen mutkan takana

Puhelinnumeroiden lisääminen ja muokkaaminen vaatii hermoja ja pitkää pinnaa. Nuo senioripuhelimet on tarkoitettu sellaisille, jotka tarvitsevat sitä puhelinta lähinnä turvapuhelimeksi. Noilla on helppo soittaa 9 numeroon pikavalinoilla, mutta nekään eivät näy missään luettelossa. Pitää muistaa kuka vastaa kun painaa seiskaa ja luurin kuvaa.

Ehdotan itsekin tuota vanhaa kunnon nokialaista ilman kommervenkkejä. Ja ilman muuta uusi puhelin, ei käytettyä.

Itse olen molemmat 1100 Nokiani käytettynä ostanut, eikä mitään vikaa kummassakaan. Ensimmäisestä tosin akku parin vuoden käytön jälkeen irtisanoutui, mutta tarvikeakku (Li-Ion) taisi maksaa vain 13 euroa.

Ensimmäinen puhelin jäi talteen varaosiksi, kun se intissä muutama vuosi sitten oli Rovan reissulla mukana...ei parka kestänyt tetsaamista

Se mistä tässä etenkin tykkään on tuo akkupalkki näytön reunassa: 7-osainen palkki, niin tietää tarkkaan akun tilanteen, eikä niin kuin joissain puhelimissa joissa on 2-4 osainen palkki, josta sitten saa arpoa ja miettiä.

Kerran viikossa tätä joudun latailemaan, puheluita tulee/menee päivittäin ja tekstiviestejä kirjoittelen ahkerasti.

JaakkoFagerlund

Se mistä tässä etenkin tykkään on tuo akkupalkki näytön reunassa: 7-osainen palkki, niin tietää tarkkaan akun tilanteen, eikä niin kuin joissain puhelimissa joissa on 2-4 osainen palkki, josta sitten saa arpoa ja miettiä.Tuota tuota, akun jäljellä olevan "tehon" mittaaminen ei nyt kuitenkaan täysin simppeliä ole, varsinkin kun tehon tarve vaihtelee jatkuvasti puhelimessa.

Tuossakin puhelimessa akun kunnon huonontuessa palkki saattaa näyttää täyttä pitkän aikaa, kunnes vastataan puheluun ja puhelun jälkeen palkki näyttää 2-3 pykälää. Vähän ajan päästä palkissa onkin 5-6 pykälää jäljellä.

Sinänsä aika sama onko siinä 2 vai 5000 osiota varattuna akun kestolle, kun sen keston arviointi tai latauksen määrän mittaaminen on vaikeaa.

Itse olen lähinnä tykästynyt kakkospuhelimeni 7100 mallisen nokian akkuilmaisimeen, puhelin näyttää pitkän aikaa täyttä ja kun akun lataus tipahtaa alle optimaalisen, se alkaa näyttää puolta ja lataustarve tulee taas esille vielä yhden palkin vähentyessä. Ilmaisin ei seilaa edestakaisin, kuten e66:ssa.

Simeon
Seuraa 
Viestejä143

Emporiasta on meillä tykätty kovasti.

http://www.coline.fi/emporia_seniori_gs ... siteA4.pdf

Siinä kalliimmassa mallissa on tekstiviestitkin ja kaikki. Äänen saa riittävän kovalle niin, että Rukajärven retkellä huonontunut kuulo riittää, eikä tarvitse edes täpöille säätää, sekin aiheutti hyvän mielen. Olisi siinä vielä sellainen hätäpainikekin, jolla se soittaisi haluttuun numeroon. Sitä ei ole otettu käyttöön vielä.

Sitä kokeillessani tuli mieleen, että haluan samanlaisen.

Numeromuistiakin osaavat käyttää, ja lukea tekstiviestit. Ennen nokialaisilla ei ollut puhettakaan. Se monitoiminäppäin, jota pitää painella eri reunoilta, ei kertakaikkiaan toimi 85v sormin. Nokialainen aiheutti kokoajan sellaista turhaa osaamattomuuden tunnetta ja jopa masennusta siitä, että "kun en osaa edes puhelinta käyttää" Nyt ei ole mitään ongelmia. Näppäinlukkokin toimii pikkasen tutisevin sormin, Nokialaisessa se aiheutti jatkuvasti tarvetta "tukipalveluihin"

Emporian kalliimpi malli on ainakin saanut meillä ylistäviä arvosteluja. Halvempaa en ostanut koska siinä oli muistaakseni puutteita numeromuistissa eikä tekstareita.

Muuten, ohjekirjakin oli niin fiksu, että Pappa on pääosin itse opiskellut sen ominaisuudet kirjasta. Yleensä ohjekirjoista ei saa mitään selkoa puoli vuosisataa nuoremmatkaan.

Ko vekotin on antanut kaikin tavoin yhteyksien lisäksi tunnetta onnistumisista ja omasta kykenemisestä. Ja rohkeutta liikkua taas kivoissa paikoissa, olla mökillä yötä jne.

Emporia on kyllä varmasti pätevä puhelin vanhemmalle väelle.

Itselläni on siitä kokemuksia siitä lähinnä työkäytössä. Pienemmän vartiointifirman härpäkkäistä vastaava oli saanut päähänsä, että Tetra on muinaisjäänne ja se pitää korvata gsm:llä.

Messuilla oli sitten tuota Emporiaa tungettu sillä perusteella, että se toimii hyvin hanskat kädessä.

Omasta mielestäni jopa pikkuruisia nokialaisiakin pystyy käyttämään paremmin hanskat kädessä, sillä niissä näppäimet tulevat ulospäin, ei sisäänpäin, kuten emporiassa.

Lisäksi tuo sos-nappula oli ainakin ronskimman käytön jälkeen siinä kunnossa, että joka kerta kun puhelimen otti olkakotelosta, se soitti turvanumeroon.

Onneksi noiden iskunkestävyys oli sen verran huono, että tetran pariin palattiin ko. firmassa.

En kyllä ymmärrä miksi tuollaista kalikkaa kukaan edes kehtaa tuputtaa ammattikäyttöön, kun se ei siihen toimi.

Simeon
Seuraa 
Viestejä143

En malta olla lisäämättä.

Emporiassa on esiinliukuva näppäimistö. Sitä ei juurikaan meidän vanhukset käytä. Etukannessa on vaan ylös/alas nuolinäppäin, jolla saa kelattua suoraan numeromuistissa olevia nimiä. Kun oikea nimi on löytynyt, vihreällä luurilla soittaa ja pun lopettaa, äärimmäisen selkeää ja yksinkertaista (kunhan numeroita ei ole liikaa muistissa, meillä on parikymmentä)

Todellakin suosittelen ikäihmisille Emporiaa.

Tauko
Seuraa 
Viestejä1694

Simpukkamalli, johon asetukset
- kannen avaus vastaa tulevaan puheluun
- kannen sulkeminen lopettaa puhelun
- kannen sulkeminen vie myös puhelimen perustilaan. Hyvä silloin, jos joku menee pieleen eikä tiedä mitä tehdä. Eli kansi kiinni ja uusi yritys alusta.
Isot näppäimet olisi myös hyvä.

Vierailija

Minusta aika alkaa olemaan kypsä huippumoderneille mummopuhelimille, jotka toimivat lähes ainoastaan äänikomennoilla.

En tiedä onko puheentunnistus sillä tasolla, että kannattaisi kokeilla. Osaako joku kertoa äänikomennuksen nykytilasta? Jotenkin tuntuisi helpoimmalta mahdolliselta mummoluurilta. Alkuun apua muistiossa ja asetuksissa ja mummon äänellä loput.

Kylkiäisenä joku iRanneke ja lisää siihen seurannan ja hälytykset elintoimintojen mukaan. Huippupuhelimissa on myös helppo saada jos jonkinlaista muistutinta, hälytintä ja muuta palvelua koneesta itsestään ja appien kautta.

Jos minulla olisi yksikin mummo elossa, niin en todellakaan kiusaisi häntä millään tiiliskiven kokoisella meganäppäinluurilla, vaan kiinan parasta rautaa kouraan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat