Seuraa 
Viestejä45973

"Bensaa halvempi polttoaine tulee huomenna!"

Nyt sitä sitten saa. Nimittäin puhdasta suomalaista bioetanolia. Se on jopa vähintään 30 senttiä halvempaakin kuin tavallinen bensa! Huikeaa, eikö vain?
Uutinen

Ennenkuin ryntäät ST1-huoltsikalle, niin kannattaa lukea uutinen tarkkaan. Nimittäin tuo bioetanoli ei sovi tavallisiin autoihin ja bioetanolia kuluukin noin 25-30% normaalia enemmän, minkä takia halpa hinta.

Vaihdatko bioetanoliin?
Etanolivolvo

Kommentit (6)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Onko olemassaolevia bensa-autoja mahdollista asentaa flexifuel-syöttöisiksi letkut sun muut vaihtamalla, vai vaatiiko se niin isoa rakennemuutosta että pitää ostaa kokonaan uusi auto?

P.a.s.i
Seuraa 
Viestejä77

vanhemmissa autoissa toiminee ainakin hyvin kun kaasuttimeen pistää vähän rikkaammat säädöt tai sit vaan osan tankkaa tavallista bensaa.
Ite tuli ajeltua tossa 90 luvun alussa honda monkeyllä etanolilla ja hyvin pelas ainoo että pakkasen puolelle kun meni niin tuli käynnistys vaikeuksia jos oli enemmän tota viinaa bensan joukossa.

Edit:
niin joo tosiaan joissain tuo syövyttävyys pitää ottaa huomioon mutta ei tuo mitään raketti tiedettä ole sillä ajella

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PeterH
Onko olemassaolevia bensa-autoja mahdollista asentaa flexifuel-syöttöisiksi letkut sun muut vaihtamalla, vai vaatiiko se niin isoa rakennemuutosta että pitää ostaa kokonaan uusi auto?Asuinmaassani Brasiliassa noin 90% uusista autoista ns total flex- tekniikalla varustettuja. Ts niissä voi käyttää mitä tahansa etanolin ja bensan sekoitusta. Tekniikka on kyllä niin monimutkaista ja uutta, ettei sitä varmaankaan letkuja vaihtamalla pysty toteuttamaan. Brasilia lienee ainoa maa, joka pystyy tällä hetkellä tuottamaan bioetanolia kilpailukykyisesti ilman tukiaisia. (Tietysti niillä leveysasteilla on muitakin maita, joissa sokeriruoko kasvaa, mutta niistä tuskin olisi muuksi kuin raaka-aineen tuottajiksi.) Etanolilitralla ei aja niin monta kilometriä kuin bensalitralla, mutta vastaavasti etanolin hinta on halvempi.

Pistän tähän vielä linkin Wikipedian englannin kieliseen artikkeliin asiasta, sieltä löytyy lisätietoja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Flexible-fuel_vehicle

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jaa toimii ihan normaalissakin autossa.

toisekseen eipä juuri syö sen enempää.

voi testa toimivuuden omassa autossa ensin 20% suhteella oikeaan bensaan jos toimii hyvin niin sitten 50% suhteella.

jo yli 10 000 km ajettu etanoli/bensa seoksella 50/50 suhteella ilman ongelmia. ja vieläpä ihan suomalaisella etanolilla. hinta oli viimeksi kun tankkasin viime viikolla yli 9 kruunua litra.

pelkkä etanoli ei sovellu kaikkiin autoihin mutta esimerkin mukaan suhteuttamalla toimii useimmissa ruisku autoissa. kaasari vehkeisiin ei edes kannata miettiä.

ainoa mitä etanoli syö on niitä vähäisiä tiivisteitä joita polttoainejärjestelmässä on.

forttumista kerkesivät vuosi sitten kehua että etanoli syö autojen polttoaine säiliöt kun pelkäsitvät että ruotsista kaikki hakee etanolia autoihinsa.

noh, säästää tuolla 100km toista euroa.

toisen polven pilkkuvirhe

PeterH
Onko olemassaolevia bensa-autoja mahdollista asentaa flexifuel-syöttöisiksi letkut sun muut vaihtamalla, vai vaatiiko se niin isoa rakennemuutosta että pitää ostaa kokonaan uusi auto?Olen tuota puoli vuotta tankkaillut ilman mitään rakennemuutoksia autoon. Semmoisella 1/4 - 1/3 suhteella normaalin bensan kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat