Seuraa 
Viestejä45973

Kaikkihan tietävät että päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet perustuvat astrologisiin ilmiöihin, kuten maan kiertämiseen auringon ympärillä. Vuosi ei ole kiinteä aika, vaan vuosi on aina erinpituinen eri planeetoilla.

Merkurius kiertää auringon 87 maan päivässä joka on 24% maapallon kiertoajasta. Kaikki siis varmaan on samaa mieltä siitä että vuosi on ihmisen keksimä ajan jakso. Sama pätee päivälle, tunneille ja sekunneille.

Tulevaisuutta ei voida nähdä, mutta sitä voidaan ennustaa. Esimerkiksi katua ylittäessä voidaan nykyhetkeä arvioimalla usean nykyhetken ajan havaita nopeus, jolla auto on liikkeessä, jonka seurauksena ihmisaivo luo vision tulevasta sijainnista mahdollisen ylityksen aikana.

Menneisyyttä todistellaan usein sillä, että meillä nykyisyydessä on muistikuvia asioista joita tapahtui. Kuitenkin ne muistikuvat tallentuivat sen hetken nykyisyydessä.

Ajan hidastumista on yritetty todistaa kellojen hidastumisella. Kuitenkin kello itsessään toimii vain sähköä johtamalla, joten mistä tiedämme, ettei suurissa nopeuksissa yksinkertaisesti vain elektronit liiku hitaammin, koska kiihdytys ja jarrutus voivat aiheuttavaa jonkin kemiallisen reaktion joka pistää atomit tiukkaan yhteen, näin vähentäen puuttuvien elektonien kulkuväylää, hidastaen näin elektronien liikettä(sähköhän liikkuu parhaiten niiden materiaalien välillä, joissa on puuttuva määrä elektroneja)?

Kun joku uskovainen sanoo että ei voi mennä ajassa loputtomasti taaksepäin etsiessä selitystä maailman synnylle, niin todistakaa joku että aika on todella olemassa, eikä vain ihmisen keksimä käsite kahden nykyisyyden väliselle tilalle.

Onko mitään vedenpitävää todistusta ajan olemassa ololle?

Kommentit (4)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
AinaJännä

Onko mitään vedenpitävää todistusta ajan olemassa ololle?
Yksi aika hyvä todiste on se, että kaikki ei tapahdu yhtäaikaa.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo_Pietikainen
Yksi aika hyvä todiste on se, että kaikki ei tapahdu yhtäaikaa.

Kaikki tapahtuu kuitenkin nykyisyydessä. Eihän ihminen koskaan voi olla kahdessa paikassa samalla hetkellä.

Pubi
Aika on toinen nimi syy-seuraus-suhteelle.

Teko-seuraus ei ole todistusta mille muulle paitsi että joku asia pakottaa jonkun muun asian tapahtumaan. Nämä tapaukset ovat suoraan kytköksissä nykyisyyteen. Esimerkiksi potkaisemalla palloa, jalan nopeus hidastuu ja pallo lähtee liikkeelle. Se mihin pallo törmää on taas ihan eri kysymys. Pallohan on saattanut olla jo valmiiksi liikkeessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat