Seuraa 
Viestejä45973

He asuivat asuivat jossain Sherwoodin metsässä, oli Towerin vankila ja Novgorod. Mikä sarjakuvalehti oli kyseessä? Vai sekoittuikohan tähän kahdessa eri sarjakuvalehdessä mainittuja paikkoja?

Kommentit (6)

Dark Shade
Pakko olla sekaannus. Novgorod on kaupunki Venäjällä, eikä sijaitse lähelläkään Sherwoodia.

Tuttu Robin Hood ja Sherwoodin metsä kuuluvat samaan sarjakuvalehteen.

Muistelen kuitenkin lukeneeni sellaista sarjakuvalehteä, jossa Sherwoodin metsässä asuvia lainsuojattomia oli enemmän.
Katsoin Wikipediasta. Toweria on käytetty vankilana toisaalta ylhäisölle, toisaalta uskonnollisille toisinajattelijoille.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lontoon_Tower

Novgorodin ja Towerin historiassa samaa on kummassakin ainakin 1040 - 1200 -lukujen tienoilla sodalla uskontoon pakottaminen. (vähän hämärää kyllä sen aikainen historiankirjoitus)
Kronikoita noista ajoista on kirjoitettu ainakin Novgorodissa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Novgorodin ... sten_sodat

Joutavalla jotakin
Tämä alkoi kiinnostaa, koska olen toistuvasti nähnyt unia, joissa on historiallisia tapahtumia 1000 - 1200 luvuilta. Eräässä sellaisessa oli hämärä, kuin maanalainen huone, jonka keskellä olevalle pöydälle oli siististi katettu monenlaista ruokaa. Vieraat seisoskelivat pöydän ympärillä ja puhuivat hiljaisella äänellä. He olivat pukeutuneet sarkavaatteisiin, jotka olivat olleet tuhat vuotta aikaisemmin kuolleiden yllä kun heidät oli haudattu. Vaatteet oli pesty ja kunnostettu. Koristeena puvuissa oli homeenvihreitä kiemuroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
HMV
Sekoititko Novgorodin Nottinghamiin?

Katsoin sen Wikipediasta ja loogisesti ottaen niin siinä on käynyt.

Seuraava taas on uskon asia, jonka mukaan Novgorod unessa sekoittuu Nottinghamiin joidenkin samankaltaisuuksien takia, joita noissa kahdessa paikassa on ollut, - ja lisäksi niillä on jokin yhteys viime päivinä mielessä käyneisiin asioihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat