Seuraa 
Viestejä45973

Jos tiedemiehet, terveysviranomaiset ja sokkomakutestit olisivat osoittaneet, että geenimanipuloitujen bakteerien tuottama maito on samanlaista kuin lehmien tuottama, niin olisitko valmis ostamaan ja juomaan sellaista?

Entä jos sinulla olisi imeväisikäinen lapsi, eikä holhoojilla olisi syystä tai toisesta maidoneritystä tai halua moiseen, niin olisitko valmis antamaan lapselle bakteerien tuottamaa ihmisen tuottaman maidon korviketta, jonka pitäisi kaikkien testien perusteella olla samanlaista kuin ihmisten tuottama ja siten terveellisempää, kuin nykyiset korvikkeet.

Syynä moisen tuottamiseen voisi olla väestömäärän lisääntymisen myötä lisääntynyt tarve elintarvikkeille tai sitten yksinkertaisesti halvempi hinta pienempien kulujen myötä, tai sitten saattaisit olla avaruusaluksessa matkustamassa toiselle planeetalle ja matkalla tarjottaisiin vain tiettyjä elintarvikkeita.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Jos olisin avaruusaluksessa, ei minulla varmaan olisi paljoa muita vaihtoehtoja?

Joisin bakteerien tuottamaa maitoa vaikka sitä ei olisikaan todistettu täsmälleen identtiseksi lehmänmaidon kanssa. Mitä merkitystä sillä olisi?

Pääasia että tuote ei ole myrkyllistä ja maistuu sellaiselta, että sitä voi käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46634

Kyllä joisin jossakin vaiheessa itse, jos tuo olisi yhtä hyvää ja halvempaa kuin lehmän maito, ja sen tuotanto muuten täyttäisi jonkinlaiset ympäristönormit. Muutaman vuoden tuotteen markkinoille tulosta kyllä odottelisin mahdollisten haittojen ilmenemistä. Elintarvike- ja lääketeollisuus kun ei tosiaankaan nauti minun varauksetonta luottamustani sen suhteen, että tuotteiden turvallisuus sinänsä merkitisisi firmoille mitään muuta kuin mahdollisia taloudellisia tappioita tulevaisuudessa (mahdollisesti seuraaville osakkeenomistajille, jolloin se ei hetkauta nykyisen päätöksen tekijöitä) asian tultua julki.

Imeväisille (ainakaan omilleni) en tuollaista antaisi ennen kuin se olisi ollut markkinoilla ainakin 10-20 vuotta. Eli tuskin bakteerimaito kerkiää kauppohin ennen kuin minun tuottamani imeväiset ovat lopettaneet imemisen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mielenkiintoinen juttu. Ja varmaankin mahdollinen.

Toivoisin sienirihmastoja manipuloitavaksi niin, että jotain huhtasientä saisi massana. Kyllä kelpaisi.

Onko jotain bakteerimassaa, jota voisi käyttää sellaisenaan ravintona?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Mielenkiintoinen juttu. Ja varmaankin mahdollinen.

Toivoisin sienirihmastoja manipuloitavaksi niin, että jotain huhtasientä saisi massana. Kyllä kelpaisi.

Onko jotain bakteerimassaa, jota voisi käyttää sellaisenaan ravintona?

Mistä jogurtti olikaan valmistettu?

luonnonystävä

Mikrobeilla on leivonnassa niin merkittävä rooli, että vastaus on: " syön lähes päivittäin".

Joo, eiköhän sitä hiiva käytetä lähes kaikessa leivonnassa. Kysymys olikin retorinen.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Maito on lehmän utareiden eritettä; utareissa maidon tuottoon osallistuvat moninaiset solut. Lopputuloksen kannalta lienee ihan sama ovatko ne solut jonkin monisoluisen eliön kuten lehmän utareessa vaiko sitten jotain yksisoluisia bakteereja.

Eli - joisin, etenkin jos se ei pierettäisi.

Tottakai joisin ja tarjoaisin kavereille sekä imeväisille myös. Kehityksen pitää antaa kehittyä, eikä tyrmätä uusia asioita sen perusteella, etteivät ne ole samanlaisia kuin vanhat asiat.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Joisinko rotista käytettyä moonshinea,

niin kuin korsuissa aikoinaan ?

Tottakai !!

Sehän se vasta luomujuomaa olikin. Ja luomu-puoli se tässä jutussa mietityttääkin. Bakteerit ja pästöröinti. Juustot ja piimät, mitäpä muutakaan ne ois kuin bakteerien aikaansaannoksia.

Nyt ollaan huikeaa vauhtia kehittämässä kaikesta labra-versioita.

Tulevaisuudessa seksi on tosiaankin vain 'homojen hommaa' (niinkuin banneri G.W.Bushin kotisivuilla julistaa: http://www.whitehouse.org ) senkun astellaan käsikädessä lähimpää vauvakauppaan ja ostetaan mielyttävän värinen koeputki, sitten sitä kylppärissä yhdessä kasvatellaan ja jokellellaan jo 'toukka'-vaiheelle, että sieltä se mamin pikku Silvo kehkeytyy . . .

Asiaan, en osaa sanoa !

En joisi, mikäli luomumjölkkiä olisi kaapissa monta tölkkiä !

Lapsille tietysti äidinmaitoa.

Urho

Kyllähän sitä bakteereista fermentoimalla saadaan tehtyä vaikka mitä. Nykyään sitäpaitsi bakteereilla tuotoetaan myös kaikenlaisia lääkkeitä, eikä kukaan tunnu narisevan niistä. Tuotanto on kohtuullisen halpaa, kun monissa tilanteissa bakteerit tms mikrobit eivät ole kovin nirsoja sapuskan suhteen. Tämän lisäksi animalia ei ole ottanut mikrobeita suojelukseensa, joten niille ei tarvitse antaa minkäänlaisia oikeuksia. Mikrobit ovat täysin vapaata riistaa. Niitä saa hyödyntää, orjuuttaa ja kiduttaa niin paljon kuin lystää, eikä ketään kiinnosta. Loistavaa!

Heh. Tulipa mieleen. Millonkohan joku jurpo tosiaan rupeaa vaatimaan mikrobeille oikeuksia... Voin kuvitella, kuinka vuonna 2027 eduskuntatalon edessä mekkaloi joku greanpeace tms joukkio vaatimassa mikrobeille ja roboteille oikeuksia ja niiden orjuuttamisen lopettamista tjsp.

Joisin tietysti ja antaisin vauvallekin. Vauvalle juotetaan maitovalmistetta pitkään vielä vaikka imetys on lopetettu. Ne kun pitävät siitä, mutta imetys on vähän hankalaa ja jopa tuskallista (kuulemma) kun penskalle tulee hampaat. Terveellisempäähän se nyt on kuin mehu. Osa vauvan ravintoa kuten muillakin nisäkkäillä.

Miksei muuten muilla nisäkäsuroksilla kuin kädellisillä ole nännejä? Ålykkään Suunnittelijan käytännönpila? .

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Ilman muuta joisin, mutta äidinmaidon korvikkeeksi en sitä vastasyntyneelle antaisi, sensijaan imetysajan jälkeiseksi juomaksi kylläkin. Kun ajattelee bakteerien roolia oman elimistömme, syömiemme eläinten elimistön tai niiden tuottamien elintarvikkeiden sekä elinympäristömme toiminnan kannalta, ei tunnu lainkaan oudolta käyttää bakteereja niin wanhojen Wartburgien hävittämisessä kuin maidontuotannossakaan. Bakteerien planeettahan tämä on, ainakin biomassan perusteella mitattuna.

EDIT: Jahas, korjaan vielä tuon imeväisaikakohdan, koska alkuehdoissa annetiinkin itseasiassa varsin vakuuttava näyttö ko. maidon terveellisyydestä myös imeväisikäisille.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

no jos bakteerikannan perusteella tätä pitäis perustella, ni yhtyisin Hoosin näkemykseen. Tästä seuraa kyllä kysymys notta pitäiskö keisarinleikkaukset kieltää ja mitenkä keinohedelmöitykseen suhtaudutaan. Luonnon menetelmillähän syntyessäänhän vauva saa suht laajan kirjon erilaisia bakteereja elimistöönsä, eikä väheksyä pidä myöskään tapaa jolla sikiö saa alkunsa. Jossain oli juttua että nämä 'luonnolliset ja normaalit' bakteerikannat ehkäisevät allergioita ja lisäävät yleistä vastustuskykyä.

Olen tosin lukenut uutisia joissa kerrotaan äidinmaidon sisältävän mahdollisesti runsaastikin äidin elimistöön kertyneitä raskasmetalleja ynnä muita haitallisia aineita, notta bakteereilla tuotettu voisi olla siinä mielessä terveellisempää.

DerMack
Olen tosin lukenut uutisia joissa kerrotaan äidinmaidon sisältävän mahdollisesti runsaastikin äidin elimistöön kertyneitä raskasmetalleja ynnä muita haitallisia aineita, notta bakteereilla tuotettu voisi olla siinä mielessä terveellisempää.

Uskoisin, että äidinmaidon hyvät puolet voittavat. Äidinmaidosta pienokaiset saavat mm. hyvän suojan pöpöjä vastaan. Aiheessa haettu "Bakteerimölö", sen paremmin kuin normaali äidinmaidon korvikekaan ei vastaavaa hyötyä tuo. Eli, "kyllä, mutta ei imeväisille."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat