Seuraa 
Viestejä45973

Väitteeni on että huonon itsetunnon omaava ihminen haluaa tohtoriksi. Tämä perustuu omakohtaiseen kokemukseen, N=8.

(Lyhyestä virsi kaunis)

Sivut

Kommentit (57)

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Väitteesi kumoamiseksi riittää osoittaa, että on olemassa ainakin yksi huonon itsetunnon omaava ihminen, joka ei halua tohtoriksi. Tämä ei liene vaikeaa.

Minä haluaisin tohtoriksi. Tietäisipä ainakin sitten jostain asiasta oikein paljon. Avatariin tulisi hattu ja miekka osoittamaan painoarvoa pätemiselle.

We're all mad here.

En tarkoittanut, että jokainen huonon itsetunnon ihminen voisi edes haaveilla pääsystä tohtorikouluun. Esim minä koska en voi matkustaa omaishoidon takia.

Se asia, että tiedettä tekevät huonon itsetunnon tyypit, vaikuttaa tutkittaviin aiheisiin ja tuloksiin.

Halutaan korostaa omaa osuutta, vaikka sen pitäisi olla nollan arvoinen asia.

Julkaisuun halutaan mm. oma nimi. Miksi ?

Halutaan kyseenalaistaa. Se kertoo aina vain siitä että "hei, olen olemassa !".

Kuulehan nörtti. Olet olemassa joka tapauksessa ihan siinä kuin jokainen muukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lektu-Elli
Väitteeni on että huonon itsetunnon omaava ihminen haluaa tohtoriksi. Tämä perustuu omakohtaiseen kokemukseen, N=8.
Niin tai sitten haluaa tietää asioista enemmän kuin jotkut hihhulit.
Joillekin sopii paremmin mielikuvitusmaailmassa eläminen, toiset haluavat tietää missä mennään.
Eiköhän aika monilla uskovaisilla ole heikko itsetunto kun pitää hakea lohtua satukirjasta ja uskotella itsellensä, että on jotain kun "jeesus" jeesaa.
Totuudenhan sinä halusit kuulla?

tli
Seuraa 
Viestejä1185

Väitöskirjan tekemisen vuoksi. Sehän antaa ainakin mahdollisuuden tuottaa jotain uutta tietoa omalta alaltaan. Vaikka tällaisilla keskustelufoorumeilla joku puhuisi kuinka järkeviä tahansa, niin ei niillä jutuilla ole koskaan juurikaan painoarvoa tai todellista vaikutusta päinvastoin kuin väitöskirjalla voisi olettaa olevan.

Olen lukenut tusinoittain hyviä artikkeleita ja kirjoja, joita ovat kirjoittaneet ei-väittelevät ihmiset.

Mikä estää tekemästä väitöskirjan tasoista tutkimusta itsekseen ?

Yritykset sanoo etteivät palkkaa tohtoreita, koska he ovat "johtamisongelma". AMK-insinööri kokee ettei alaisena voi olla tohtoria tavallisena suunnittelijana. AMK-inssi päällikkönä ei voi ymmärtää että hänen huonot kokemuksensa eivät johdu tohtorin statuksesta, vaan siitä että yksilöllä oli huono itsetunto.

Jos olisin tohtori, niin en edes mainitsisi sitä, jos haluaisin saada oikeita töitä.

Montako tohtoria Ferrarin F1-tallissa on ? Miksei ?

Miten olisi paluu aitoon meritokratiaan, ja unohdetaan tieteen papisto ja muu aristokratia.

Olen lukenut että lännessä toimivat ns. talebanit yrittävät haalia professorien paikat. Sitten he voivat valita jatko-opiskelijat mielensä mukaan, "sopivuuden" perusteella. Tästä on netissä erään mullahin kehoitus. Taisi olla englannista. Aikanaan koko nykymuotoinen yhteiskunta olisi heidän, paitsi teollisuus ja talouselämä.

Siksi olisi syytä romuttaa koko instituutio. Menkää oikeisiin töihin.

Miten perustelet väitteesi? Minuta alkaa tuntua että nykyisin älykkyys tulkitaan joko narsismiksi tai heikoksi itsetunnoksi. Tutkijat joutuvat tekemään paljon töitä itsenäisesti. Käsittääkseni, heikko itsetuntoinen tarvitsee paljon toisia ihmisiä.

Heikosta itsetunnosta kärsivä ihminen ei osaa kuvitella itseään toisen asemaan ja tuntea pyyteetöntä myötätuntoa tätä kohtaan. Hänen oma minäkuvansa on hyvin hauras ja häilyvä. Huonon itsetunnon omaava henkilö käyttäytyy lyhytjännitteisesti ja ristiriitaisesti. Hän voi esimerkiksi kehua toista henkilöä kasvotusten, mutta heti perään haukkua tätä muille. Alentamalla toisia hän tavallaan yrittää epätoivoisesti ylentää itseään. Heikko itsetunto johtaa helposti masennukseen, koska henkilöllä ei ole keinoja hillitä ahdistusta ja käsitellä sitä rakentavalla tavalla. Egon heikkous tulee usein esille alkeellisten puolustusmekanismien käyttämisenä. Niitä ovat muun muassa kaikkivoipuus, valehteleminen, yleistäminen ja mustavalkoisuus. Henkilö ei osaa nähdä samassa ihmisessä yhtä aikaa sekä hyviä että huonoja ominaisuuksia.

Miksi hyvän itsetunnon ihmiset haluaa tohtoriksi ?

Vallan takia ? Haluavat kontrolloida totuutta ? Miehittävät oikeusjärjestelmän ja koulutuksen.

Talous, teollisuus ja taide ovat onneksi vapaita viidakkoja. Mene sekaan, taistele ja menesty. Tee biisi jota muut haluaa kuunnella tai elä säästeliäästi.

Mutta jos tiede onkin vallan väline, niin eräänä päivänä sekä talous ja taide ovat vallanpitäjien kontrollissa. Ei ole sananvapautta, optioita eikä junk-bondeja. Ei myöskään niitä hyviä biisejä.

Jos pidät taidenäyttelyn missä Jeesus esitetään homoseksuaalina, niin se kielletään. Uppsalan kirkko sen vielä salli tiloihinsa vapaalla 1990-luvulla.

Jos heität teatterissa kakkaa katsojien päälle, niin sinua kritisoidaan. 1980-luvulla näin vielä sai tehdä Suomessakin.
Nyt se rikkoisi hygienialakia.

Eiköhän sitä tohtoriksi tulla lähinnä opiskelun ohella.

En tunne yhtään ihmistä, jolla tohtoriksi pääseminen on itseisarvo. Sinun mielestäsi se nähtävästi on.

Opiskelukulttuuriin nyt voin kuuluu se, että tietyn oppimäärän suorittamisen jälkeen saa tietynlaisen statuksen. Ylioppilaaksi pääsee helpommin kuin maisteriksi ja niin edelleen.

Kyllä siinä taustalla on se, että oppii enemmän asiasta jota haluaa opiskella, ei niinkään tohtoriksi pääseminen sinänsä.

Sinulle se tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää. Ehkäpä sitten olet opiskellut vain sen takia, että sinun on täytynyt opiskella tai olet halunnut pelkästään jonkinlaisen statuksen. Jos nyt edes olet opiskellut peruskoulua enemmän.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Jopa sinulla L-E on kovia ennakkoluuloja yhtä ihmisryhmää kohtaan ja vain koulutustason perusteella. Jos koulutuksen merkitystä kerran mielestäsi ylikorostetaan, miksi sorrut itse samaan?

Rehellisesti sanottuna annat sellaisen vaikutelman, että koet jonkinlaista alemmuutta korkeamman koulutusstatuksen omaavia ihmisiä kohtaan ja yrität mielessäsi kääntää tätä asetelmaa liittämällä huonon itsetunnon heihin.

Eiköhän noita tohtoreita ole joka lähtöön niinkuin ihmisiä yleensäkin. Keskimäärin he kai kuitenkin ovat ihan hyvin menestyvää ja tuotteliasta sakkia.

We're all mad here.

Ertsu
Monet haluavat tohtoreiksi myös siitä syystä, että tohtorin tutkinto avaa tien korkeasti palkattuun valtion virkaan, jossa ei tarvitse tehdä mitään.

Ai yliopistovirkaan? Sen kun näkis. Tutkijat ovat huonosti palkattuja ja, oman kokemukseni mukaan, tekevät yleisesti jumalattoman pitkiä palkattomia ylitöitä. Ei sellaiseen mennä helpon elämän toivossa, vaan koska tutkimus- ja opetustyötä oikeasti halutaan tehdä.

Lektu-Elli
Miksi hyvän itsetunnon ihmiset haluaa tohtoriksi ?

Vallan takia ? Haluavat kontrolloida totuutta ? Miehittävät oikeusjärjestelmän ja koulutuksen.


Haluavat tehdä sitä, mistä ovat aina unelmoineet. Kehittää tiedettä, parantaa maailmaa, kehittyä yhä paremmiksi siinä mitä tekevät.

Lektu-Elli

Mikä estää tekemästä väitöskirjan tasoista tutkimusta itsekseen ?

Katsotaanpas... Rahoituksen, tarvittavien lupien (esim. koe-eläinluvat) ammattitaitoisen ohjauksen ja välineistön puuttuminen. Katsos, kun tutkimuksen teko ei ole ilmaista.
Saatikka sitten, että väitöskirjan tasoisen tutkimuksen tekeminen vaatii kuukausia ja taas kuukausia täysipäiväistä työtä. Itsekseen tehdessään täytyy vielä elättää itsensä siihen päälle.

Lektu-Elli

Halutaan korostaa omaa osuutta, vaikka sen pitäisi olla nollan arvoinen asia.

Julkaisuun halutaan mm. oma nimi. Miksi ?


Nimettömien tutkijoiden tutkimuksia ei lueta niin innokkaasti - ja miksi tutkia, jos kukaan ei tuotettua uutta tietoa kuitenkaan lue? Lisäksi aiemmat omat julkaisut lisäävät ratkaisevasti todennäköisyyttä työpaikkojen, virkojen ja apurahojen saamiseen. Ihan käytännön lähtökohdat tässä siis.

Lektu-Elli

Se asia, että tiedettä tekevät huonon itsetunnon tyypit, vaikuttaa tutkittaviin aiheisiin ja tuloksiin.

Tutkijat ovat ihmisiä siinä missä muutkin, ja totta kai se saattaa vaikuttaa aiheisiin ja tuloksiin. Se on valitettavaa, mutta ei puolijumaliakaan tähän hätään saada.
Huonon itsetunnon en kuitenkaan näkisi olevan tässä pääasiallinen ongelma.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Yhtä hyvin voisi kysyä, miksi joku haluaa levyseppä-hitsaajaksi. Kompensoidakseen huonoa itsentuntoaan, päästäkseen tittelin perusteella helppoon laiskoteluvirkaan ja kiinni liiton ansiosidonnaisiin, korostaakseen omaa osuuttaan, päästäkseen julkisuuteen.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Mei long
Ertsu
Monet haluavat tohtoreiksi myös siitä syystä, että tohtorin tutkinto avaa tien korkeasti palkattuun valtion virkaan, jossa ei tarvitse tehdä mitään.

Ai yliopistovirkaan? Sen kun näkis. Tutkijat ovat huonosti palkattuja ja, oman kokemukseni mukaan, tekevät yleisesti jumalattoman pitkiä palkattomia ylitöitä. Ei sellaiseen mennä helpon elämän toivossa, vaan koska tutkimus- ja opetustyötä oikeasti halutaan tehdä.Kyllä professoreilla ainakin on varsin hyvät palkat. Keskipalkkakin jotain kuuden tonnin kieppeillä, lisäksi useilla on omia firmoja siinä sivussa. (Julkaisevat esim. oppikirjoja ja muuta vastaavaa jonka tuotoista on vaikea sanoa mitään, tuskin sitä ihan hyväntekeväisyydestä tehdään.)

Mutta tosiaan ei opiskelun motiivi tuossa pisteessä varmaankaan ole palkkaus tai pätemisen tarve. Mutta jos on kiinnostunut alastaan ja kokee opiskelun maisteri, lisensiaatti, DI yms. vaiheen jälkeen yhä mielekkääksi niin miksipä ei.

Väikkäreitä väännetään jo porrassiivouksen harjanvarren piduudesta ja tuloksena on tohtorius.
Toisaalta toinen voi vääntää sitä perse vereslihalla vuosia ja joku toinen väittelee siitä häntä ennen.

Toope
Seuraa 
Viestejä28593
Lektu-Elli
Montako tohtoria Ferrarin F1-tallissa on ? Miksei ?

Montako väitellyttä jääkiekkoilijaa tai jalkapalloilijaa tiedät? Lapsesta asti itseään kouluttautuneita ammattilaisia hekin silti ovat.

Tohtorinväitöskirja on henkinen saavutus, kuten alemmat tutkinnotkin. Ei sitä välttämättä suoriteta prestiisin tai tulevan aseman takia, vaan monesti itsensä vuoksi. Tiede- ja uraorientoituneet ihmiset toki tekevät väikkärin myös ammatillisista syistä. Joka tapauksessa itsensä haastamistahan se on.

Nostan hattua heille, jotka jaksavat tuolle asteelle kiivetä, itse jaksoin hädin tuskin maisteriksi.

Tohtorius ei sinänsä mitään professuureja tai muitakaan hyviä työpaikkoja takaa (varsinkaan nykyisin), toki parantaa mahdollisuuksia niihin.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Lektu-Elli
Väitteeni on että huonon itsetunnon omaava ihminen haluaa tohtoriksi. Tämä perustuu omakohtaiseen kokemukseen, N=8.

(Lyhyestä virsi kaunis)
Mää ainakin haluan. Ja se on suoranainen velvollisuutenikin.

Lektu-Elli
En tarkoittanut, että jokainen huonon itsetunnon ihminen voisi edes haaveilla pääsystä tohtorikouluun. Esim minä koska en voi matkustaa omaishoidon takia.

Se asia, että tiedettä tekevät huonon itsetunnon tyypit, vaikuttaa tutkittaviin aiheisiin ja tuloksiin.

Halutaan korostaa omaa osuutta, vaikka sen pitäisi olla nollan arvoinen asia.

Julkaisuun halutaan mm. oma nimi. Miksi ?

Halutaan kyseenalaistaa. Se kertoo aina vain siitä että "hei, olen olemassa !".

Kuulehan nörtti. Olet olemassa joka tapauksessa ihan siinä kuin jokainen muukin.
Eikö objektiivinen tiede ole arvo sinänsä?

Lektu-Elli
Olen lukenut tusinoittain hyviä artikkeleita ja kirjoja, joita ovat kirjoittaneet ei-väittelevät ihmiset.

Mikä estää tekemästä väitöskirjan tasoista tutkimusta itsekseen ?
No mitä järkeä sellaisessa tapauksessa sitten olisi olla julkaisematta sitä tulosta myös väikkärinä? Yliopistokin siitä saa rahaa. (Vaikka se tutkija itse ei saisikaan kuin rupia perseeseensä rahallisessa mielessä?)

Yritykset sanoo etteivät palkkaa tohtoreita, koska he ovat "johtamisongelma".Kuten varmasti ovatkin ainakin silloin, jos on helvetin huono johto. Tohtorien tehtävä ei varsinaisesti ole toimia bisneksessä, vaan perustutkimuksessa. Mutta kyllä he siinä menetyessään yleensä kääntyvät jossakin vaiheessa innokkaiksi soveltamaan tuloksiaan myös kaupallisessa tuotannossa.

AMK-insinööri kokee ettei alaisena voi olla tohtoria tavallisena suunnittelijana.Riippuu hommista. AMK-insinööri voi aivan hyvin olla pääsuunnittelija, ja tohtori voi olla lainen erkoisasiantuntija. Ei mitään estettä. Tohtori tarvitaan erityisesti välttämään suuret munaukset, jos projekti on sen laatuinen.

AMK-inssi päällikkönä ei voi ymmärtää että hänen huonot kokemuksensa eivät johdu tohtorin statuksesta, vaan siitä että yksilöllä oli huono itsetunto.Plääplää.

Jos olisin tohtori, niin en edes mainitsisi sitä, jos haluaisin saada oikeita töitä.Kuten sonnan levitystä! (Tuskin minäkään mainitsisin sellaisessa tapauksessa...)

Miksi muuten tämä asia sinua ylipäätään askarruttaa?

Ei kai sinulla vain ole huono itsetunto!?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat