Seuraa 
Viestejä204

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/04/e ... 62830.html

Evira kehottaa varovaisuuteen

julkaistu tänään klo 10:20, päivitetty tänään klo 10:30

Elintarvikevirasto Evira odottaa sekä yrityksiltä että kuluttajilta varovaisuutta valmisruuista löytyneiden lasinsirujen takia. Ruotsissa alkanut valmisruokaskandaali on levinnyt myös Suomeen.

Aamulehti kertoi perjantaina, että Lapualla on löydetty lasinsiruja kasvisvuokaruuasta.

Eviran tuote- ja markkinavalvonnan johtaja Kyösti Siponen muistuttaa, että lasin päätyminen yksittäisen kuluttajan lautaselle on erittäin epätodennäköistä.

Ruokien laatua kannattaa tarkkailla normaalistikin. Päävastuu on kuitenkin valmistajalla, Siponen muistuttaa.

YLE Uutiset

Ja mitä sanoikaan Findusin TJ Mäkinen eilen:

- Valmisruokalinjastolla ei voi olla olla lasia, ei edes koko tehtaalla. Kyllähän tämä asia on selvitettävä, mutta valmisruokatoiminta on jo nyt niin vahvassa kontrollissa, että pelkästään tämän perusteella ei ryhdytä mihinkään erityistoimenpiteisiin.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /04/851425

Skandaali siis paisui Suomeen asti.

"Ruokaterrorismi" tuntuu olevan ammattimaista toimintaa. Onhan lasinsiruja löytynyt jo erinäisistä lihatuotteista sekä kasvisruoista, eli kyseessä tuskin on "kettutytöt". Kyllä tämä on hyökkäys koko elintarviketeollisuutta vastaan. Keitä he ovat?

Niin, siinä meni meikäläisellä muutes Findus boikottiin. Mäkinen antoi sen verran vaarallisen lausunnon eilen..

Kommentit (16)

Taitaa olla keksitty juttu. Joku tahtoo haittaa Findusille ja pistää lehdelle kuvan jossa on valmisruokapaketti ja lasinsiru. Tyhmät uskovat sen mitä haluavat uskoa ja kohta Findus on konkurssin partaalla ja huijari ostaa kaikki osakkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ville-v
Taitaa olla keksitty juttu. Joku tahtoo haittaa Findusille ja pistää lehdelle kuvan jossa on valmisruokapaketti ja lasinsiru. Tyhmät uskovat sen mitä haluavat uskoa ja kohta Findus on konkurssin partaalla ja huijari ostaa kaikki osakkeet.Minusta tämä kuulostaa aivan vegaanien/kasvissyöjien teinityttöjen käytännön pilalta. Ensimmäiset lasinsiru-tapaukset pari viikkoa sitten Ruotsissa olivat nimenomaan broilerin-lihassa, joka on ollut erityisesti militantti-vegaanien protestilistalla jo vuosikymmeniä.

Suomen ja Ruotsin suojelu-poliisit saavat vihdoin jotain näyttöä viimein kaipaamaansa terrorismin torjuntaan. Tämä taitaa olla poliiseille jo liian myöhäistä, sillä yhdysvaltain poliittinen ilmapiiri on jo muuttunut Obaman myötä.

Olen miettinyt tätä Ruotsin tapausta useita päiviä, ja tuntuu siltä ettei tätä voi ratkaista pelkästään päättelemällä.

Koska en voi vastata että "miksi" tai "kuka", niin on mietittävä että "miksi juuri nyt". Se voi viedä jäljille.

Ensinnäkin, Suomen lasinsirut ovat harhautusta.

Oikea syy on Ruotsin kruunun heikkeneminen 20%.

Syyllinen on ruotsalainen tyyppi, jolla oli paljon valuuttalainaa.

M.O.T

Sakarias
Ehkä tämä on jokin ekoterrorismin uusi muoto...Se, tai kosto devalvaatiosta.

Harhautusmielessä on pantu lasia myös pariin kasvisannokseen. Siellä on selvästi mietitty tutkinnan vaikeuttamista. Se tehdään ajan voittamiseksi, eli syyllinen on jo paennut maasta.

Minä tekisin nyt niin, että katsoisin kauppojen valvontanauhat, ja tutkisin kaikki ne, jotka hypistelevät pakkauksia hanskat kädessä.

Devalvaation ohella ajankohtainen kostoaihe voisi olla Malmön tapahtumat. Selvää on että tekijä on mies. Naiset ei seuraa vankilasarjoja niin paljoa, että tietäisivät että lasinsiru tappaa.

Jossain mössöissä käytetään kivipiiraa(vatsalaukun osa) lisukkeena, lisäksi lihat irrotetaan koneellisesti.
Voisikohan kanan syömän rehun mukana tulevat lasinpalat päätyä jossain tapauksessa vaikka makkaraan tai muihin ruokiin, josta niitä on löydetty?

Kuinkas ne nyt vasta alko löytyä. Olis kai lasia löyty silloin tällöin ennemminkin jos tämä olis mahdollsta.
Elintarvikelaitoksekkin joutuu tällä menolla hankkimaan Supolta lausunnon ettei palkattavalla työntekijällä ole kettutyttö taustaa.

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009040 ... 8_uu.shtml

Pakastekasvispussin sirut varmistuivat lasiksi
Maanantai 6.4.2009 klo 10.54
Pakastekasvispussista Lapualta löytyneet sirut ovat varmistuneet lasinsiruiksi.

Sirut tutkittiin tänään Seinäjoen elintarvike- ja ympäristölaboratoriossa.

Laboratorioon toimitetut näytteet olivat pieniä, pyöreitä lasinsiruja, kertoo Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko Seppo Kangas. Siruja oli kaikkiaan kolme.

Sirut toimitetaan seuraavaksi poliisille tutkittavaksi. Siitä, miten sirut ovat joutuneet pakastekasvispussiin ei ole vielä tietoa.

HiiiiUP!

Valitettavasti joudun nostamaan ketjun taas pinnalle. Jokohan SUPO alkaa toimimaan? (Toisaalta minkäpä sekään mahtaa tälle, tekijöitä ei kiinni saada..)

Ja nyt lasia on löytynyt Eviralle tulleiden valitusten mukaan jo mm. kananmunien sisältältäkin ja sipulista. Iltalehti kertoo myös että lasia on löytynyt Pågenin leivästä ja HK:n lihapullavalmisateriasta.

Kyllä menee taas kivaksi kun pitää varmaan alkaa tutkia jokainen suupala suurennuslasin kanssa.

Omalle kohdalle sattui kerran sellainen, kun pakastealtaasta ostetussa kasvisgratiinin seassa oli iso pahvin palanen. Olis vissiin pitäny soittaa poliisille.

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204
Olli V
Joku taho ilmoittaa, että pian voi olla luvassa pahempaakin terroria kuin lasia. Saattaa olla kohta HK:n blöössä rotanmyrkkyä!ot..Tässähän ei olisi sinällään mitään uutta. Makkaroiden myrkytys on ollut koiran paskoihin kyllästyneiden mummojen harrastus jo pitkään. Sitten niitä levitellään koirapuistojen lähistöille, sairasta.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
iippoz
Ja nyt lasia on löytynyt Eviralle tulleiden valitusten mukaan jo mm. kananmunien sisältältäkin ja sipulista. Iltalehti kertoo myös että lasia on löytynyt Pågenin leivästä ja HK:n lihapullavalmisateriasta.Tjaa. Mitenkähän ne lasinsirut on saatu kananmunien ja sipuleitten sisään?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat