Seuraa 
Viestejä45973

Onko terveellistä syödä aamulla tunnin sisään heräämisestä oikein kunnolla ja sitten loppupäivä syömättä?

Kommentit (13)

Ei ole. Pitäisi syödä vähintään kahden tunnin välein. Tällöin valveillaoloaikaan mahtuu 6-8 terveellistä välipalaa.

Jos syöt kerralla liikaa, lihot. Mahalaukku venyy ja pitää syödä joka kerta enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juppejänis
Seuraa 
Viestejä504

Siitä aamupalan tärkeydestä on tullut sellainen hokema, ettei kukaan enää oikein kyseenalaista sen todenperäisyyttä.

Minä en ole oikein koskaan syönyt aamupalaa, koska en ole aamuihminen, eikä mikään ole kauempana mielestä kuin ruveta aamulla tunkemaan väkisin kitusiinsa jotain täysipainoista ateriaa.

Niinpä yleensä juonkin vain lasillisen pimmää ja sitten töihin...

Meikä ei syö yleensä mitään. Jos 0700 pitää herätä ja 0800 olla perillä, ei siinä 45 minuutissa ehdi vielä nälkä tulla. Jos sitten herää 0700 ja 1000 on aika niin sitten voisikin jo siinä 0845 maissa aloittaa ahtaamisen.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546
ville-v
Pitäisi syödä vähintään kahden tunnin välein.

Minäkin aina herään öisin parin tunnin välein vierailemaan jääkaapilla. Hassua, etten laihdu, vaikka tiedän sen olevan terveellistä.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Syön kaksi ateriaa, heti ku herään ja sitten illalla. Ennen nukumaanmenoa syön leipiä ja jotai mitä sattuu olemaan pikkuse. Joskus on jopa sipsukoita, ny on viikoksi auringonkukansiemeniä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Mäenpää
Onko terveellistä syödä aamulla tunnin sisään heräämisestä oikein kunnolla ja sitten loppupäivä syömättä?Tervem miäs voi aina syärä!

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Riippuu vähän siitäkin mitkä ovat syömiesi makroravinteiden (proteiini, rasva, hiilihydraatti) keskinäiset suhteet. Jos syöt paljon hiilareita (yli 60% kaloreista), niitä on tankattava säännöllisesti lisää jotta verensokeri pysyy tasaisena. Jos taas ruokavalio on enemmän rasva- ja proteiinipainotteinen, ei verensokeri muutu niin nopeasti. Onhan moni sanonut että syömällä aamulla kaksi kananmunaa pysyy paljon pidempään tien päällä kuin kupillisella mysliä.

Mark Sisson ottaa kantaa nk. säännölliseen paastoamiseen. Kannattaa lukea myös kommentoijien kokemukset aiheesta.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Ei ole. Pitäisi syödä vähintään kahden tunnin välein. Tällöin valveillaoloaikaan mahtuu 6-8 terveellistä välipalaa."

-nuo välipalat ovat terveellisiä vain leipäteollisuudelle.Ei oikeata ruokaa syövän ihmisen tarvi syödä kuin 3 kertaa päivässä.Minkä takia pitäisi parin tunnin välein hyppiä sokeri-insuliini vuoristoradalla?

Ateriarytmiä tuputetaan ja on syytäkin niille joille elämän kireys ei suo vapautta syödä silloin kroppa haluaisi. Raskaita töitä tekevät syövät yleensä työn jälkeen tukevasti ja nukkuvat yön, syöden hyvin kevyesti heti herättyä.
Mutta nykyään harvalla on energiaa kuluttava työ ja rytmi auttaa hallitsemaan painoa. Kevyesti ja usein taitaa olla hyvä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
RaahenTiikeri
ville-v
Ei ole. Pitäisi syödä vähintään kahden tunnin välein. Tällöin valveillaoloaikaan mahtuu 6-8 terveellistä välipalaa.-nuo välipalat ovat terveellisiä vain leipäteollisuudelle.Ei oikeata ruokaa syövän ihmisen tarvi syödä kuin 3 kertaa päivässä.Minkä takia pitäisi parin tunnin välein hyppiä sokeri-insuliini vuoristoradalla?

*kärsivällinen huokaus* Missä kohtaa edellisessä lauseessa mainittiin, että terveellinen välipala koostuu nimenomaan voileivästä? Voihan se olla vaikka hemmetti omena tai porkkana. Tai enminätiedä keitetty kananmuna, kuten edellä sanottiin.

*toinen huokaus* Sisälukutaitoa, ihmiset.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"*kärsivällinen huokaus* Missä kohtaa edellisessä lauseessa mainittiin, että terveellinen välipala koostuu nimenomaan voileivästä?"

-ei mainittu missään.Se oli oletus,joka on tietysti "vaarallinen" tietämisen laji.Mutta niinhän se juttu menee,välipalojen puputtajat on leivän syöjiä,oikeaa täyttävää ruokaa syövät eivät tarvitse välipaloja tai mitään muutakaan pikku näperrettävää.Esimerkiksi itsellä;aamulla n.700kcalorin muna-pekoni-juusto-purjo munakashässäkkä reilulla voilla+ehkä jugurttia reilulla kermalla.Iltapäivällä/alkuillasta reilu salaatti reilulla öljyllä+joku liha esimerkiks kermaisalla kastikkeella(joku vajaan 1000kcalorin laaki yhteensä).Ja illalla iltapalaa kaakaolla(esimerkiksi kanelissa paistettua leipäjuustoa kermavaahdolla ja marjoilla).

En väita tapaa ainoaksi oikeaksi,mutta minulle sopii.Leipää puputtamalla(tai sokerisia hedelmä valipaloj)saisin noperasti verensokerit heittelemään,ja niitä "terveellisiä välipaloja" alkaisi tarviin vähän väliä nostamaan verensokeria.

Eli siis oletukseni oli,että välipaljoa ei tarvi oikealla ruoalla,ja taas väärät euoat ovat väylä niihin välipaloihin.Eli itseään ruokkiva ilmiö

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat